Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky Gábi
nevím jestli ti přišla odpoledne zpráva,že jsem nestihla ráno ti napsat.Přišla kolem devití kamararádka,a jak pak odešla mně poslala tchýně do lékarny a obchodu.A pak honem ještě jít posbírat vajíčka a vařit oběd,a moc jsem nevařila měli jsme nudle s mákem.
Tak jak jse dneska dařilo,je to lepší u toho pasu,nebo to lepení.Myslela jsem na tebe.
Dneska budeš určitě dost unavená,že jak lehneš hned usneš když už jsi dvě noci nespala.
Tak mi zase nic z kolotoče nepřišlo,ale sestra mi poslala přání z Anglie.A tobě něco už přišlo?
Ahojky
,ano zprávyčka přišla.Děkuju.Já si myslela že vám asi nejde počítač ![]()
Taky mi nic nepřišlo,no to teda nevím jestli bych posílala i příští rok,pokud nic nepřijde.I s poštovným to není částka uplně zanedbatelná,tak by to měli poslat všichni.No budem doufat že se ještě dočkáme.
Dneska na tý lince to byla těžší práce,ale pak jsem pochopila jak to mám dělat a naučila se to,ale to víš všichni toho za stejný čas udělali určitě 2× tolik,ale já byla ráda že jsem zvládla tohle.Myslím že tu práci mám v kapse.Povídal mi mistr,že se uvidíme 3.1.když budu tu práci chtít. ![]()
Počítač naštěstí dneska šel,ale byl zpuštěn až odpoledne. ![]()
Tak vidíš jak jsi šikovná,letos fakt budeš mít krásné vánoce.A kdy se dozvíž že tě vezmou,nebo ten pán ti to řekl hned že jsi tu práci dostala.
Byla jsem se odpoledne podívat do textilu,a nakonec jsem babi koupila krásný polštářek.Myslím žé se bude babi líbit i hodit,poštářů není nikdy dost.Než jí nedat vůbec nic,tak doufám že babi potěší.
Já jen taky doufám že mi ještě něco příjde,ale už moc dní nezbývá.Taky ani nevím jestli ten můj balíček té paní dorazil,posílala jsem ho už v pondělí.
A jak manžela potěšila držková polévka?
No paní mi to bude v to pondělí volat,ale když mi řekl mistr že se uvidíme 3.1 pokud tu práci chci,chápu to že jsem prošla ![]()
Nemužu věřit že mi vychází taková velká přání.Ted si velice přeju aby jsi mi i ty brzy řekla že si našla dvě čárky na testu.
Třeba když ti funguje jen jeden vaječník,bude to u tebe ještě chvilku trvat,ale za měsíc za dva snad to vyjde.Nevěřila jsem v učinost těch bylinek,však víš jak jsme si to psaly ale ted je to jasný a pomužou i vám ![]()
Jo manžel si polévku nedal,má dnes oslavu konce roku od zaměstnavatele,tak tam bude i večeře a alkohol.Tak jsem doma s malou sama.Přespí u mámy v bytě,ona má v Pardubicích ale většinou tam není že je ve Lhotě.
Ale psala jsem mu to že jsem mu jí koupila a byl rád ![]()
Tak to už máš opravdu v kapse,tak hlavně aby se ti tam líbilo a hlavně se moc opatrovala.
Zatím ten čaj piji,ale jenom dvakrát denně a manžel taky.Ted jsi vařím ten čaj ,co mi poslala ta kamarádka z Ostravy.Ale nedělám to do velkého džánku,ale jenom do malého hrnečku.
Já se těch dvou čárek asi už nikdy nedočkám,ale tobě to moc přeji. ![]()
Manžel chodí na ty noční směny a nějak jsme se trochu odcizily,tulíme se třeba jen jednou za týden a to je málo.
Mého manžílka by ta polévka taky moc potěšila,ale má smůlu u nás nikde není.
A co kdyby si zkusila ovulační testy a tulení si schovala na ten nej den.
Já když jsme se milovali ted při ovulaci,nešla jsem se schválně umýt až třeba za 20minut ![]()
Já to teda zkoušela takhle skoro furt tak myslím že manželovi hodně pomohl ten čaj na výkonější spermíky ![]()
Poznáš na sobě ovulaci?
Nejsem si jistá jestli poznám ovulaci, akorát jsi měřím bazální teplotu.Dokonce jsem zkoušelu tu prstíkovou metodu,dočetla jsem se o ní tu na Emiminu.
Holky my tu radily že to mám hodit za hlavu,a užívat jsi vánoce s Marečkem že to možná příjde samo.
Tak já se půjdu umýt zubky,a půjdu do hajan.Tak jse už pořádně vyspi,a přeji dobrou noc!Pa. ![]()
No tak to zkoušej přepadnout vždy manžílka v ten správný den
,vždyt to nemusí vědět proč právě tento den :lol.
Mě každej říkal nemysli na to…a já se i snažila,vlastně nic víc kromě čaju jsem proto nedělala,myslela jsem na práci ale stejně každá ms…přijde to líto ikdyž se z výsledkem počítá.
Taky jsem byla do ted ve vaně a padla na mě hrozná krize,tak mažu do hajan,dokud jsem tak správně unavená,ted je na řadě pořádný spánek,tak žádný že budu ve dvě vzhuru.
Zítra mi písni co budeš vařit,ani jsme si nepsaly.
Tak hezké sny ![]()
Ahojky Gábi
,přeji moc hezké dopoledne.Tak jak ses dneska vyspala,bylo to lepší než včera.
U nás ted začíná tak lehce sněžit,tak uvidíme jak to bude vypadat odpoledne chtěla bych jít s Marečkem na tu výstavku Betlémů.Zítra to bude končit,a my jsme tam ještě nebyli a máme to přitom jenom kousek.
Ale přitom já na to taky nemyslím je pořád co dělat,nakupování dárků,pečení apod.Snad jse nám též zadaří,manžel mi slíbil že by jsme na jaře zase mohli jet do Ostravy do Gyncentra.
Já jsem na konec vymyslela na oběd brambory,udělám zelí a bílý prejt.A zítra možná udělám kuřecí řízek a nudlový salát. To máme všeci moc rádi,a už jsme to dlouho neměli.
A co ty dneska vaříš?
Dobré dopoledne
,tak jak se ti spalo?Já klasika,nespala jsem celou noc a ted jsem taková že bych si šla znova lehnout ![]()
Co vaříš dnes k pobědu?Já polévku s kapáním a asi šunkafleky.Mám tady kousek levnýho uzenýho,tak je dnes budem mít vylepšený ![]()
Kristýnka chrchlá hruza.Nasadila jsem ji místo mukosolvanu sinecok,ten je na ten dráždivej suší kašel.Myslela jsem že si s ní pujdem zablbnout na bobech na kopec,ale asi ne.Ona přes den tak nekašle,ale ráno a večer,to je děs.V noci to šlo,to jsem ji neslyšela vubec.
Manžela čekáme k obědu.Včera mi psal že si dá asi k večři když jsou pozvaný nějakej stejk nebo tatarák,já tatarák ještě nikdy nejedla,vubec mě neláká jíst syrový mletý se syrovým vejcem,ble.Jedla jsi to někdy?
To je pěkný,zase jsme si psaly zároven.
To by bylo fajn,zkus ho přemluvit už třeba na unor když nebude sníh.Ale nenech se odbýt,inseminace bez jakýhkoliv hormonu to je strašně malá šance.To je opravdu jen jako sexík ve správný čas.Když se kouknu na jiné diskuze jak holky maj hormony před i po.Maj třeba tři vajíčka a hned je větší šance.
Sanus teda taky předem hormony nechce dávat,jen kdyby se vajíčka netvořily.
Tak já jdu trošku chystat a oběd,ikdyž dnes nemám těžký vaření ![]()
Já jsem si myslela že budeš dlouho spinkat když ted moc nespíš,a nakonec jsme psali stejně. ![]()
Zatím tomu nechám volný průběh,a uvidíme jestli se nám taky zadaří.Ale musíme taky trochu víc se snažit tulit,jinak mám šanci úplně nulovou.Až do píši půjdu jsi uvařit zase čajík do hrnečka,a manželovi až vstane na oběd.
Mareček už má jenom rýmu kašel jsme vyléčily sami,jsem ráda že je už v pořádku.Dětská doktorka už u nás od pondělka neordinuje,tak je doufám že se nic nestane.Je sice zástup ve vedlejší vesnici,ale tam ani nevím kde je tam zdravotní středisko.
Tak to máš dneska super oběd,hned bych stebou měnila.
Tak pravý tatarák jsem ještě nejedla,ale kupuji v obchodě ten falešný ve střevě že ho doma ochutíš a klepneš tam vajíčko a zamícháš.A mazeš jsi to na chleba a můžeš jsi to na hoře pomazat ještě s tatarkou,ale Marečkovi to nedávám.Manžel mi právě včera o tom říkal že bych to zas mohla někdy koupit,že by mněl na to i docela chut.
Půjdu jsi oškrábat brambory a pomalu dusit zelíčko,protože ještě potom musím jít posbírat vajíčka.
Dneska do schránky nemá cenu chodit protože je sobota,tak jsem fakt moc zvědavá jestli mi něco v pondělí příjde.
No to jo
tuleníčko je potřeba
,jasný pij ty čajíky,nic víc stejně dělat nemužeš
Kristýnka mi zase tuhle říkala že by chtěla bratříčka Pétu
,ona má spolužáka ve školce a líbí se jí
,tuhle mi říkala že se jí furt zastává
…to je pěkný,ctitel ![]()
Taky mám na šunkafleky chut,sice je to takový obyčejnější jídlo,ale už jsme ho dlouho neměli.Dám k tomu okurky
.Kdybych měla mrkev,udělám mrkvový salát,ale došla,nemám ani do polévky a nechce se mi letět do obchodu.Musela bych oblíknout i malou,protože tady není manžel a to by bylo na dýl
Musím se zeptat Kristýnky,loni byli se školkou tady v kostele se kouknout na Ježíška v postýlce a nevím jestli jako betlémek,tak že by jsme tam taky šli juknout společně.My nechodíme do kostela tak nevím jestli to tam je i letos,ale to by mohlo vid
Tak už hlásím že mám čajík vypitý,a manželovi zachvilku uvařím taky.
U nás ted začalo dost hustě sněžit,jak jsem byla sbírat ty vajíčka tak jsem šla odhrnout sních z chodníků.Tak uvidíme jestli vůbec odpoledne vylezem ven,ale Mareček už nebyl dva dny venku.
Já mám mrkvičku v ledničce tak ti jí můžu poslat,jestli jí budeš ještě potřebovat. ![]()
Já jsi myslím že to kostele bude,Ježíšek v jeslíčkách a v betlémě bývá to tak každý rok. V pátek na Štědrý den půjdem zase s Marečkem na dětskou mši,na půlnoční jsem ještě nebyla.
Tak jsi nech chutnat k výbornému obědu,tiše ti závidím ale prejt taky není špatný. ![]()
A přeji moc hezké sobotní odpoledne.Papa.
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.