Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiraMoo @Šarlota4 Taky mám pocit, že 2 v 1 nejsem já, už se docela těším až porodím. Taktéž mi přijde jako by si ani nevšil, že jsem těhotná, což s tím břichem fakt nejde přehlédnout ![]()
@terinka4444 to samé - na břicho sám od sebe nikdy nešáhl, to už jsem si musela vyloženě říct…a to ostatní to samé,, kdyby mi teď pusinkoval břicho tak asi omdlím ![]()
@terien Mám na něj asi moc velký nároky
přeci jen člověk od toho nejbližšího čeká něco víc než od ostatních. Ale jo jinak fungujeme dobře, tak doufám že se zklidním, hlavně já sama. Asi mu to taky moc neulehčuju
zakl.
@Anonymní píše:
Svatá pravda…kdyby to bylo druhé i moje tak je to určitě jiný, ale takhle je to na prd, asi si to vůbec neuvědomujePak to ústí v žárlivost jak píše @LadyLada a za to se stydím
Že holka co nám akorát tak háže klacky pod nohy měla všechno a pořád má, aby se náhodou nepostavila na hlavu. To je ale na jiné téma, a pak kdo z takových to rozvrácených rodin má s ex dobré vztahy, že. (Jen podotknu od partnera odešla ona, dřív než jsme se my dva vůbec poznali).
Zakl.
Vydrž ![]()
Zakladatelko, třeba ti pomůže zkušenost mé kamarádky.. Ta, když byla těhotná, měla nejlepšího a nejpozornějšího partnera na světě. Stále jí hladil bříško, povídal si s ním, kolem kamarádky skákal jako kolem princezny. Absolvoval s ní veškerá vyšetření, věnoval se jí, chodil s ní na předporodní kurzy. Byl pro ní prostě absolutní oporou, všichni jsme si říkali: „Hmm, to bude báječnej táta!“ Od chvíle, co se malá narodila, tak ale obrátil o 180 stupňů, najednou nemá na nic čas, musí stále pracovat, holka ho nezajímá a maminka je mu dobrá tak na domácí servis.. Rozhodně jí s ničím nepomůže, holku samotnou ještě ani nehlídal (jednou s ní byl venku na procházce v kočárku, když byla kamarádka na pokraji sil, ale vydrželo mu to asi tři čtvrtě hodinky a byl zpátky).
Tím vším jsem chtěla napsat, že to, že se k tobě bude chovat v těhotenství jako dokonalý muž, ještě neznamená, že dokonalý muž bude. A ten tvůj to prostě může mít úplně naopak, třeba ho netankuje těhotenství, ale až ten malý uzlíček bude poprvé držet v rukou, tak si uvědomí, co je to za zázrak. A nebo taky ne, třeba si to uvědomí, až se na něj poprvé usměje nebo až začne chodit a mluvit.. Chlapi to mají nastavené jinak.
Ja si tehotenstvy taky prozivala spis sama, nedoprovazel, me k doktorum jako nektery tatinkove, nechodil se mnou nakupovat vybavicku a celkove vypadal jako by ho to nezajimalo, pak z nej vykezlo ze byl nervozni a nevedel, jak se chovat, ale, musim rict ze po narozeni prcka je to uplne jiny, kdyz uz vidi to miminko tady pred sebou a ne jenom jako nejakou nakou bouli na mym brise mam v nem, daleko vic podpory ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky zakladatelko… prvně taky prosím o zachování anonymity… jinak budu stručná… po 4 letech neúspěchů o mimi se konečně zadařilo - plán na rok 2015 byl - svatba a užití si léta a nějaká krásná svatební cesta - v březnu jsem našla na testu vytoužené dvě čárky… cca v 10tt mě můj partner oznámil, že svatbu ruší, těhu ho nijak netěší, ale starat se bude… a že se se mnou chce rozejít, protože si chce užívat života (je 37let)… tak jsem u rodičů a snažím se nějak to vše zvládnout…
To mě mrzí, zachoval se jako pěknej slaboch, držím palce ať to s miminkem všechno zvládnete
Je dobře že tě podporují rodiče…
zakl.
@Králičice @solip @Kriss Tina Holky děkuju za podporu
už z toho asi blázním
zakl.
@Anonymní píše:
@Králičice @solip @Kriss Tina Holky děkuju za podporuuž z toho asi bláznímzakl.
Oni si ti pánové někdy nevidí do úst..Manžel je rád, že jsem těhotná, ale fakt brble - protože přijde z práce a vidí mě většinou unavenou a vyčerpanou - máme 2,5 letý zázrak.. nepamatuje si, že poprvé jsem jen
a spala.. ![]()
@Little_Talker jaaaaaj, 9tt u nás byla taky krizovka, od cca 7tt do cca 12tt. Ono to nejspíš zase přejde
A abych tě uklidnila, v prvním těhu jsem měla pk chuť na sex neustále, manžel už nemohl ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky zakladatelko… prvně taky prosím o zachování anonymity… jinak budu stručná… po 4 letech neúspěchů o mimi se konečně zadařilo - plán na rok 2015 byl - svatba a užití si léta a nějaká krásná svatební cesta - v březnu jsem našla na testu vytoužené dvě čárky… cca v 10tt mě můj partner oznámil, že svatbu ruší, těhu ho nijak netěší, ale starat se bude… a že se se mnou chce rozejít, protože si chce užívat života (je 37let)… tak jsem u rodičů a snažím se nějak to vše zvládnout…
Tak toho bych
Drž se ![]()
@terien Mám na něj asi moc velký nároky
přeci jen člověk od toho nejbližšího čeká něco víc než od ostatních. Ale jo jinak fungujeme dobře, tak doufám že se zklidním, hlavně já sama. Asi mu to taky moc neulehčuju
Ale nemáš. Jenom to berete každý jinak a tys měla očekávání který se nesplnily
Abych byla úplně upřímná, já to těm chlapům co hladí bříška a povídají si s nima a chodí na předporodní kurzy moc nevěřím. To je mi milejší když nic nepředstírá a o to víc se pak stará. K těmhle ptákovinám je tlačí společnost zblblá z americkejch slaďáků, ale chlapi to tak prostě nemají, jenom nechtějí být za blbce.
Ale abych odpověděla na dotaz. Ne, těhotenství nás nesblížilo. Ale změnilo náš vztah. Narození dítěte ho pak totálně obrátilo. Já udělala tu chybu, že jsem si všímala jen sebe a jen malé a na muže kašlala a on zase tu chybu, že se nestaral a nebýval doma. Ale i to jsme zvládli a přenesli se přes to, byť každá mi radila rozvod ![]()
Jinak jsme to měli tak, že muže moje břicho nějak ani nezajímalo. Na vyšetření nechodil, byl jen na velkém UTZ syna, to si teda dokonce bral volno z práce. Nehladil mě po něm, nepovídal si s miminem uvnitř (to teda ani já ne). Asi 1-2× si sáhnul, když kopalo. Pak ke konci se občas podíval, jak se tam prcek mele, protože to chvílema vypadalo, že vyskočí břichem. U porodů byl, ale ne celou dobu a přítomnost jsem nechala zcela na něm - podle mě porod není věc, u které by měl být muž povinně přítomný. Ale byla jsem ráda, že tam byl a že viděl naše děti hned po porodu.
No a jako táta se začal projevovat taky až později - až děti trochu komunikovaly. Hlídat moc nehlídá, nemá čas. Ale malou si třeba vezme rád a vymýšlí lumpárny. Se synem (20m) je to ještě dost rozpačité, on hodně řve a vzteká se a muž neví
ale věřím, že to přejde, stejně jako to přešlo u malé ![]()
Mám taky takový pocit ![]()
@Anonymní píše:
Nás sice nerozdělilo, ale rozhodně nesblížilo. Připadá mi, že jsme s partnerem každý na jiný planetě. Za týden mám termín, přímo u porodu jsem chlapa nikdy nechtěla, ale myslela jsem si, že by bylo fajn mít ho tam před vlastním porodem. Najednou si říkám proč vlastně. Za celou dobu jsem od něj nezaregistrovala žádnou podporu, na všechno jsem si přišla sama. Tak si to tam přetrpím sama taky…
Jedno dítě už má a vím že to prožíval jinak. I teď okolo XY skáče jako kašpárek. Jako otec bude super, ale ve vztahu ke mě jako k těhotné asi pohořel.
Měl jste to někdo podobně? Nejsou to jen hrmony, že se mi zdá že se dostatečně nesnaží?Prosím o zachování anonymu, s nikým jsem to nerozebírala a chodí sem známí i ta jeho dotyčná ex partnerka a nechci aby věděli jak se cítím.
chlapi to tak neprožívaj.. netuším, co jsi od něj očekávala, v čem Tě zklamal, ale můj šel klidně pařit, když jsem ležela ve špitálu atd… oni si prostě nepřipouští, že by něco mohlo být špatně
my těhotesntví prožili tak nějak normálně.. chlap byl oporou, ale že by nějak plesal či co, to fakt ne..
ale z malýho je poprděnej, kolikrát se o něj postará líp, jak já..
Nam se vztah behem tehotenstvi zhorsil a ted, kdyz mame dite jsme se dost odcizili a stoji to tak nejak za prd…
@atominnka píše:Ale nemáš. Jenom to berete každý jinak a tys měla očekávání který se nesplnily
Tak to jsem ráda že nejsem sama
Mě vždycky rozseká když nějaký chlap takhle panáčkuje, za 2 roky se sbalí, odejde a na to „vymodlený“ dítě ani neplatí alimenty. A ženská pak čumí a nechápe, protože „on ho přece tak chtěl a tak moc ho miloval“.
Můj muž na tohle není, kolikrát mi to naservíruje s tak syrovou upřímností až lapám po vzduchu. Párkrát jsem zkoušela jako že se urazím, měl by přece to a to… Pak mi řekl že můžu být nafouklá třeba měsíc, ale to jak to má v hlavě tím nezměním, max. ho donutím hrát jakési divadýlko před lidma ale z toho nic dobrýho nekouká.
Příspěvek upraven 16.07.15 v 08:55
Svatá pravda…kdyby to bylo druhé i moje tak je to určitě jiný, ale takhle je to na prd, asi si to vůbec neuvědomuje
Pak to ústí v žárlivost jak píše @LadyLada a za to se stydím
Že holka co nám akorát tak háže klacky pod nohy měla všechno a pořád má, aby se náhodou nepostavila na hlavu. To je ale na jiné téma, a pak kdo z takových to rozvrácených rodin má s ex dobré vztahy, že. (Jen podotknu od partnera odešla ona, dřív než jsme se my dva vůbec poznali).
Zakl.