Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@atominnka jak jste to prekonali? Kdyz ctu tvuj prispevek, jako bych to psala ja…
No, jak to říct. U nás byl muž těhotnější než já ![]()
Mam pocit, že si za mě snad odbyl i nevolnosti, u doktora se mnou byl pokaždý, s břichem mluvil, jasně dával najevo, že se těší (a má obavy). Ale je pravda, že to bylo pro oba první.
Jestli můžu něco doporučit, tak jako u většiny věcí ve vztahu, bych se mu to prostě pokusila vysvětlit. Občas jim něco nedojde, ale po upozornění se snaží.
Anonymní mamince, kterou nechal ve štychu otec dítěte bych chtěla nejprve pogratulovat, že se zbavila de.bila a taky popřát dost síly:)
@Anonymní píše:
Nás sice nerozdělilo, ale rozhodně nesblížilo. Připadá mi, že jsme s partnerem každý na jiný planetě. Za týden mám termín, přímo u porodu jsem chlapa nikdy nechtěla, ale myslela jsem si, že by bylo fajn mít ho tam před vlastním porodem. Najednou si říkám proč vlastně. Za celou dobu jsem od něj nezaregistrovala žádnou podporu, na všechno jsem si přišla sama. Tak si to tam přetrpím sama taky…
Jedno dítě už má a vím že to prožíval jinak. I teď okolo XY skáče jako kašpárek. Jako otec bude super, ale ve vztahu ke mě jako k těhotné asi pohořel.
Měl jste to někdo podobně? Nejsou to jen hrmony, že se mi zdá že se dostatečně nesnaží?Prosím o zachování anonymu, s nikým jsem to nerozebírala a chodí sem známí i ta jeho dotyčná ex partnerka a nechci aby věděli jak se cítím.
A co by sis jako představovala, že by měl manžel dělat?
Chlapi to maj prostě jinak, dokud se dítě nenarodí, je to pro ně jen tvoje velký břicho ![]()
My s manželem obě moje těhotenství, jak první, tak teď to druhé, fungujem úplně standardně, rozhodně nečekám nějaké zacházení z červené knihovny:)
Nicméně k porodu ho vem:)
@JayLee to je krásný tak to má být ![]()
@martina.se no to je dobrá otázka, vlastně ve skutěčnosti mě vytočil jen párkrát - když musel svého potomka hlídat ze dne na den s horečkou a posleze s neštovicema a neřekl půl slova, že těhotná a že to asi není nejlepší - tak jsem se odklidila k rodičům. Ale jinak - asi se moc prožívám
nemůžu říct že by se choval nějak špatně, nechává mě žít, sice mě neobskakuje ale ani neřekne půl špatnýho slova
@Pomka píše:
Nam se vztah behem tehotenstvi zhorsil a ted, kdyz mame dite jsme se dost odcizili a stoji to tak nejak za prd…
Tak to je na houby, přeji ať s evám podaří vztah ještě obnovit ![]()
Jsem ráda, že jsem to téma založila, uvědomuji si, že mi lezou hormony taky na mozek. Nic hroznýho se neděje a měla bych klidnit hlavně sama sebe… Děkuji všem že jste napsali ![]()
Pro mě bylo těhotenství manželky signálem, že skončila sranda a jde se na věc. Přibral jsem si druhou práci, začal pořádně vydělávat, nakoupil kvalitní výbavu a pořídil tehdy nejbezpečnější rodinný vůz. Ultrazvuky a hlazení břicha šlo mimo mě, byl jsem jinak nastavený a jedinou svou úlohu viděl v tom, abych všechny zajistil ![]()
@zoidberg píše:
Pro mě bylo těhotenství manželky signálem, že skončila sranda a jde se na věc. Přibral jsem si druhou práci, začal pořádně vydělávat, nakoupil kvalitní výbavu a pořídil tehdy nejbezpečnější rodinný vůz. Ultrazvuky a hlazení břicha šlo mimo mě, byl jsem jinak nastavený a jedinou svou úlohu viděl v tom, abych všechny zajistil
Auto budeme mít taky jiné…moje nemá klimačku, jeho je rozbytá a už se prý nevyplatí jí opravovat atd. Když argumentoval, že budeme jezdit s prckem k našim tak jsem si říkala, že mě jen přemlouvá protože to auto chce, nenapadlo mě že by to myslel vážně ![]()
@terien píše:
Tak to je sílaTo je mi líto. Upřímně, myslím si že většina chlapů ty děti prostě nechce. Mají je jenom jako pokračovatele rodu a kvůli nám, aby nám zavřeli pusu. Ten tvůj je navíc ještě bez svědomí a zodpovědnosti.
No… Tak ja mam kolem sebe tatinky vcetne naseho co jsou ze svych deti poprdeny a zboznujou je. Nase dcera s muzem jsou na sebe neskutecne vyladeny. Probehlo i pusinkovani bricha a kazdodenni usinani s rukou na brise. Myslim, ze je to i o vztahu mezi partnery. Je to sila kdyz chlap takhle zdrhne ale treba ho to snazeni o dite uz tak vycerpavalo po vsech strankach, ze je z toho preslej. To nikdo nevime no ![]()
@Anonymní píše:
Jsem ráda, že jsem to téma založila, uvědomuji si, že mi lezou hormony taky na mozek. Nic hroznýho se neděje a měla bych klidnit hlavně sama sebe… Děkuji všem že jste napsali
Chlapi to berou fakt jinak. Ja jeste nebyla na prvni gynde a ten uz vymyslel jaky sporeni zalozime pro mimi jaky pojisteni. Zacal vic vydelavat a vic davat bokem. Takze oni to s nama mysli dobre jen to neumej spravne podat ![]()
@kdochcekam moc děkuji za podporu
toho dne se nemůžu dočkat, vím že tohle nebude trvat věčně, ale už toho mám občas dost… po probuzení jsem celkem v pohodě, začíná to obvykle do hodiny po snídani a během dne se zhoršuje ![]()
@Little_Talker píše:
@kdochcekam moc děkuji za podporutoho dne se nemůžu dočkat, vím že tohle nebude trvat věčně, ale už toho mám občas dost… po probuzení jsem celkem v pohodě, začíná to obvykle do hodiny po snídani a během dne se zhoršuje
a co snídáš? mě se třeba dělalo špatně po tom co jsem jídala k snídani celý život - např. kaše, pečivo s medem nebo marmeládou - jsem na sladké snídaně. Dobře mi naopak dělali jogurty a mléko..byť jsem na ně chuť neměla
@Šarlota4 píše:
No… Tak ja mam kolem sebe tatinky vcetne naseho co jsou ze svych deti poprdeny a zboznujou je. Nase dcera s muzem jsou na sebe neskutecne vyladeny. Probehlo i pusinkovani bricha a kazdodenni usinani s rukou na brise. Myslim, ze je to i o vztahu mezi partnery. Je to sila kdyz chlap takhle zdrhne ale treba ho to snazeni o dite uz tak vycerpavalo po vsech strankach, ze je z toho preslej. To nikdo nevime no
Tak já samozřejmě čekala že se ozve někdo, kdo bude vyjímka nebo se tak alespoň tváří. Ze
vám to přeju že to klape. Já mám zase kolem sebe tatínky, který se chovali přesně jak popisuješ a po rozvodu - rozchodu viděli děti 2× a šlus.
Tak mě při těhotenství opustil - měl v tu dobu už jinou, tak že ne, nesblížilo..