Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pred 30 prvni, ted mam nahore uz sedive pesinky. Po skranich a vzadu nic, ale v oboci jsem nasla 2 sedive chlupy
![]()
U nas geny
41 a ani jeden šedivý vlas. Ale to je genetika, máma ma v 65 pár sedivych vlasů. Taky si můžu říkat, že to je odměna za to, že mi na hlavě narostla pos. aná sláma, takže to stejně musím celý život barvit, abych měla aspoň nějakou barvu vlasu:)
Manžel má ve 40 šedivý a tmavý vlasy tak 1:2, ale neustále se poměr zhoršuje v prospěch bílých vlasů.. Jeho máma byla bílá asi už v 35, jeho otec je i v 75 tmavovlasy s pár sedivymi vlasy..
@GabinkaCh píše:
Kolik máte šedin?priznejte se. Mě se blíží 40 a nějaké šedinky vykukují
Já nemám jediný šedivý vlas, ale my to máme dědičné. Ani babička, která umřela v 86, neměla, ani mamka, které bude 70, nemá. Mě bude 45. Ale asi jsrm opravdu výjimka, protože se nad tím pozastavila i kadeřnice.
Stejně to máme i s vráskama, taky je v rodině nemáme.
Snad to tak vydrží ![]()
První šedivý vlas v 16. Teď nepočítaně, ale pořád mnohem víc hnědých než šedivých. Vlasy si nebarvím. Lidi mi to občas s podivem řeknou, že jsem šedivá. Odpovídám, že to vím
máma pořád hučí, že mi to nabarví, ji to strašně irituje.
![]()
@GabinkaCh píše:
Mě říkala kamarádka, že jak ji začly šedivet vlasy, tak prý i tam dole![]()
To nevím a ani nezjistím, chlupy nepěstuju žádné
Od 16. Ted ve 40 uz je mam temer bile. Je na case prebarvit zbytek na platinovou blond.
První šedý vlas jsem si našla ve 29 letech. Teď je mi 36 a mám v pěšince třeba 5 šedivých vlasů, moc vidět to není, mám světlé vlasy, musím ty šedivý vyloženě hledat u zrcadla..
Po 20 letech. Mám to po otci a jeho klanu. Nejhorší je, že po 40 tce mi začly hodně rychle růst vlasy, takže jsem nucená často odbarvovat odrosty. Vrásky si z toho nedělám…
@GabinkaCh píše:
Kolik máte šedin?priznejte se. Mě se blíží 40 a nějaké šedinky vykukují
mne 41 a brzo 42, zatim nic. Ale musi to uz brzo prijit. Ja si vlasy nebarvim (zatim), ale jak zacnu sedivet, budu muset, takze se na to moc netesim.
Začínám pozvolna šedivět, je mi 50+,ale není to nic hrozného. Muž je šedivý úplně, začal už kolem 30 let. Mamka šla do hrobu v 61 letech s téměř tmavou hlavou, táta byl dlouho bez šedin, začal hodně šedivět až kolem šedesáti. Pamatuju babičku, ta se dožila 85 let a měla krásné dlouhé úplně bílé vlasy ![]()
Já po třicítce první vlaštovky, teď jich není o moc víc, sem tam něco v pěšince. Spíš mi rostou asi čtyři šedé chlupy v obočí 🙄 ale jinak na pohodu. Můj stejně starý chlap už je pěknej pepř a sůl: on z toho není zrovna nadšenej, ale mě se to líbí, takže v klidu.
Ani mi nemluv! Je mi 37 a jsem prošedivělá dost. Začalo to nenápadně kolem 30. roku. Moje mamka je na tom mnohem lépe. A moje babička (80 let) tam má pár šedých vlásků. Bohužel jsem po té druhé, ta byla ve 40 letech úplně bílá…
@GabinkaCh píše:
Mě říkala kamarádka, že jak ji začly šedivet vlasy, tak prý i tam dole![]()
To nevím, tam se holím. ![]()
Od 15
Je mi 31 a mám tak 1/3 hlavy šedou, tak se barvím. Vlasy jsem mívala úplně černé a šedivění mám v genech.