Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Šedivím od 20, dlouhé roky jsem barvila, zpočátku jen tak, později právě kvůli šedinám. Mám tmavě hnědé vlasy. Přestala jsem barvit před rokem a půl a na svoje šediny jsem hrdá, je mi 36. Kvůli nemoci mně vypadalo dost vlasů, ale už dorůstají, tak se těším, až budu mít krásnou šedou hřívu ![]()
Také jsem přemýšlela, kdy lidi začínají šedivět.. na 60níky bez šedin tedy nějak moc nevěřím ![]()
ano znám jednoho, který tvrdí že to má v genech po otci a není šedivý.. má světlejší vlasy, tak to není tak vidět.. pravda je, že půlku vlasů má šedivou, ale nevyvracím mu jeho přesvědčení. Sám na sobě to člověk tak nevidí, nebo je už věkem poloslepý.
Kolem co sleduji tak je většina lidí 35 až 40 komplet šedivá. Jakože úplně. No a pár lidí po 40tce mezi které se také počítám.. máme sem tam nějaký ten bílý vlas (u sebe to vidím do 10 vlasů na hlavě) Je to vidět jen na sluníčku, když dotyčnému hrábnu do vlasů.. jinak běžně na pohled samozřejmě ne. Úplně první šedivý vlásek jsem našla když mi bylo 39,5.. pamatuji si to přesně.. ve výtahu v tom jasném světle.
Posledních pár měsíců jsem si všimla, že se mně začínají objevovat šedivé chlupy na intimních partiích (jsem už pár let bez partnera, takže holení moc neřeším). Zajímalo by mě, jestli je to předzvěst toho, že brzy začnou šedivět i vlasy? Je mně 38 a zatím nemám jediný šedivý vlas, nechávám si přirozenou barvu vlasů. V minulosti jsem si vlasy barvila a teď bez barvení je jejich kvalita nesrovnatelná, vlasy se lesknou a jsou zdravé. Jak jste to měly, když jste začali šedivět, týkalo se to vždy kštice i chlupů? Prosím anononym ![]()
@Anonymní píše:
Posledních pár měsíců jsem si všimla, že se mně začínají objevovat šedivé chlupy na intimních partiích (jsem už pár let bez partnera, takže holení moc neřeším). Zajímalo by mě, jestli je to předzvěst toho, že brzy začnou šedivět i vlasy? Je mně 38 a zatím nemám jediný šedivý vlas, nechávám si přirozenou barvu vlasů. V minulosti jsem si vlasy barvila a teď bez barvení je jejich kvalita nesrovnatelná, vlasy se lesknou a jsou zdravé. Jak jste to měly, když jste začali šedivět, týkalo se to vždy kštice i chlupů? Prosím anononym
je mi 42, zatim nesedivim. Kolem noveho roku jsme mela nejake stresy a objevilo se mi na hlave par sedych vlasu, ale pak zase zmizely. Takhle ze zacatku se to muze stavat, ze se objevi a zase zmizi. Casem jich ale bude pribyvat a uz asi nezmiznou. Taky si nebarvim vlasy, mam svuj prirodni blond.
Asi to bude individualni. Ja momentalne v 54 letech cilene odrustam z barvenych vlasu na sve sedive, mam jich fakt hodne uz cca od 45 let. Ale ochlupeni sedive neni.
Jinak, ja byla na jare u kadernice a cilene jsem se ji na to ptala. Chodim totiz ke kadernici tak max 2× do roka, co mam deti, tak i mene. Nechavam si odstrihnout 15cm vlasu a mam zase na rok klid. No jenze, kdybych zacala sedivet, tak s tim neco budu muset delat. Leda ze bych teda chtela chodit na prirodno, coz tedy nevim, zda se mi chce. Mam mladsiho manzela, tak uz jenom kvuli nemu se musim trochu vic snazit.
Kadernice mi hrabla do vlasu a rekla, ze zatim teda nic sedeho nevidi. No a az to prijde, tak nejaky cas se par sedych vlasu ztrati, protoze jsem blond a v blond vlasech to neni az tak videt a dost se da kasirovat i lehkym melirem… no a pak za par let uz nebude zbyti a budu muset barvit. Ta predstava me ponekud desi musim rict.
43 let, vlasy takřka bílý, ale ochlupení stále v původní barvě…ani jeden šediváček… ![]()
@Janli píše:
43 let, vlasy takřka bílý, ale ochlupení stále v původní barvě…ani jeden šediváček…
ty jo, to je zajimave
Já začala šedivět okolo 36. roku, řeším to blond, v tom se to ztratí, ale mám kamarádku, co měla pár šedých vlasů už na střední ![]()
@warita píše:
je mi 42, zatim nesedivim. Kolem noveho roku jsme mela nejake stresy a objevilo se mi na hlave par sedych vlasu, ale pak zase zmizely. Takhle ze zacatku se to muze stavat, ze se objevi a zase zmizi. Casem jich ale bude pribyvat a uz asi nezmiznou. Taky si nebarvim vlasy, mam svuj prirodni blond.
Tise zavidim, prvni sedive jsem mela uz v 18l tmave skoro cerne vlasy, hodne videt, v 49 uplne sediva..
První šedivý vlas ve 21 letech, teď mám sem tam šedivý vlas po celé hlavě. Mám je ráda, protože jsou krásně stříbrné, barvit se neplánuji. Vypadám na svůj věk asi jako jediná na emimi, možná i o chlup starší ![]()
@warita píše:
ty jo, to je zajimave
Není to zajímavé. Vousy a ochlupení začíná růst cca o 12-15 let později než vlasy, tak o to dele trvá než se kořínky vycerpaji jako u vlasu. Spis je divny když není jediný Šedivý vlas, ale v druhotných znacích jo …
@Liberalissima píše:
První šedivý vlas ve 21 letech, teď mám sem tam šedivý vlas po celé hlavě. Mám je ráda, protože jsou krásně stříbrné, barvit se neplánuji. Vypadám na svůj věk asi jako jediná na emimi, možná i o chlup starší
Nejsi sama. Pokud by byl někdo překvapený, ze mi je 34, tak spis proto, ze by čekal víc ![]()
@lilith1 píše:
Tise zavidim, prvni sedive jsem mela uz v 18l tmave skoro cerne vlasy, hodne videt, v 49 uplne sediva..
Spoluzacka na střední se musela barvit od 16. Když maturovala, tak byla fakt hodně šedivá
@Anonymní píše:Šedivím od 21 let. Je mi 50 a vlasy mám úplně šedivé. Barvím si je.
Posledních pár měsíců jsem si všimla, že se mně začínají objevovat šedivé chlupy na intimních partiích (jsem už pár let bez partnera, takže holení moc neřeším). Zajímalo by mě, jestli je to předzvěst toho, že brzy začnou šedivět i vlasy? Je mně 38 a zatím nemám jediný šedivý vlas, nechávám si přirozenou barvu vlasů. V minulosti jsem si vlasy barvila a teď bez barvení je jejich kvalita nesrovnatelná, vlasy se lesknou a jsou zdravé. Jak jste to měly, když jste začali šedivět, týkalo se to vždy kštice i chlupů? Prosím anononym
Příspěvek upraven 26.08.22 v 17:35