Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hospodki píše:
Spoluzacka na střední se musela barvit od 16. Když maturovala, tak byla fakt hodně šedivá
Vidíš a dneska za to holky platí nekřesťanské peníze
A některým to fakt sedne musím říct.
Je mi za chvíli 30 a pár šedých vlasů mám, ale není to na první pohled vidět, fakt musím hledat. Ale začalo mi bělat jedno obočí, vypadá to vtipně, ale nechávám to tak, vlastně se mi to i celkem líbí.
Od 20 se mi tak jednou za rok objeví jeden vlas, ten vyškubnu a je jo šedivých vlasech.
Z těch odpovědí je vidět, že je to hrozně individuální. Před asi měsícem mně kadeřnice potvrdila, že tam fakt zatím žádný šedivý vlas není. Tak uvidím a budu tiše doufat, že to ještě pár let vydrží. Táta zemřel v 71 a měl víc tmavých vlasů než bílých, tak snad mám vlasy po něm
Mamka začala šedivět snad už okolo třicítky.
@welovefashion Bohužel i já objevila první šedivej vlas už někdy v 15. Je mi přes 30 a už mám sem tam šediny a přibývají. Takže se barvím.
První 3 šedivé vlasy se mi objevily v 19 letech. Postupně přibývaly. Po 35 mi přijde, že se šedivění velmi zintenzivnělo. Od 38 let mi začíná šedivět obočí.
Přírodní vlasy mám hodně tmavě hnědé, až do černa.
@Janli píše:
43 let, vlasy takřka bílý, ale ochlupení stále v původní barvě…ani jeden šediváček…
Mám to taky tak. A to jsem si první šedivý vlas našla už ve čtrnácti.
@Anonymní píše:
Posledních pár měsíců jsem si všimla, že se mně začínají objevovat šedivé chlupy na intimních partiích (jsem už pár let bez partnera, takže holení moc neřeším). Zajímalo by mě, jestli je to předzvěst toho, že brzy začnou šedivět i vlasy? Je mně 38 a zatím nemám jediný šedivý vlas, nechávám si přirozenou barvu vlasů. V minulosti jsem si vlasy barvila a teď bez barvení je jejich kvalita nesrovnatelná, vlasy se lesknou a jsou zdravé. Jak jste to měly, když jste začali šedivět, týkalo se to vždy kštice i chlupů? Prosím anononym
Šedivět začne to, co se málo používá a tak předčasně zestárne ![]()
@Liberalissima píše:
První šedivý vlas ve 21 letech, teď mám sem tam šedivý vlas po celé hlavě. Mám je ráda, protože jsou krásně stříbrné, barvit se neplánuji. Vypadám na svůj věk asi jako jediná na emimi, možná i o chlup starší
vidis, a to ja zase nevypadam. Mame to v rodine, Babicce v 55 hadali o 20 let mene. Tolik teda nedam, uprimne, ale dost dlouho mi lidi konzistetne hadali klidne i o 10 let mene. Coz mi docela vyhovuje, mam o 11 let mlasiho manzela, tak vypadame cca stejne stari. ![]()
Jo a mimchodem, manzelovi je 31 a ma tmave vlasy, ve kterych ty sede dobre vyniknou a v posledni dobe jich ma stale vic a vic videt po stranach. A prvni stribrne jsem u nej videla nekdy kolem 25 roku? Dlouho se to drzelo na par vlasech, ale pribyvaji mrchy, pribyvaji.
@Ju21na píše:
První 3 šedivé vlasy se mi objevily v 19 letech. Postupně přibývaly. Po 35 mi přijde, že se šedivění velmi zintenzivnělo. Od 38 let mi začíná šedivět obočí.
Přírodní vlasy mám hodně tmavě hnědé, až do černa.
S tím obočím to je zajímavý, my máme v rodině všichni tmavé husté obočí a nešedivý ani mojí mámě 60
a to má vlasy téměř bílé jako asi bych to měla zaklepat ![]()
To je o štěstí, genetice a stresech. Já mám třeba vitiligo a to mi kvalitně odbarvuje i chloupky
Ale vlasy furt přírodní a v pohodě.
Spolužák ze základky má brutální stresy celý život. Je z toho napůl plešatý a to co mu zůstalo, to mu šediví. Další známý je zase hrozný nervák. Je nonstop nastartovaný na ty nejhorší možné scénáře ve všem. Všechno ho hrozně nervuje a ve 40 letech má vlasy i vousy bělejší, než kdejaký 70letý chlap. Můj táta měl zase vlasy pořád černé i v 65.
Je zajímavé se poptat starších členů rodiny, kdy začali šedivět.
@LilyJane Muj pradeda mel udajne uz ve 20 uplne bile vlasy. Musel byt na nej zajimavy pohled, protoze byl vysoky 2m a do toho uplne bile vlasy. Prababicka byla mala, 155cm vysoka tmavovlasa zena. Kdyz sli po ulici, otaceli se za nimi lidi. ![]()