Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Chauvinist No jo, to bude asi ono
To byla lichotka. Jak vidíš, tak většině žen brzy šediví hlava
![]()
Nevim, mám vlasy popelavou blond, tak na tom houby poznám.
Ale otec začal „bělet“ v 70 (taky popelavá blond), matka má namátkou pár šedivých vlasů asi od 60, ale žádné skráně nebo tak, sem tam stříbrný vlas v havraních kadeřích.
Mi je 40 a nic. Potvrzeno i kadeřnicí. Máme to v rodině. Prababička umřela v 80 a měla tmavý dlouhý cop jak Nasťa. Babička po 80 a vlasů víc tmavých jak šedých.
Zato manžel je šedý cca od 30. Vousy i vlasy ( těch má ovšem na 3 paruky)
@hospodki píše:
Není to zajímavé. Vousy a ochlupení začíná růst cca o 12-15 let později než vlasy, tak o to dele trvá než se kořínky vycerpaji jako u vlasu. Spis je divny když není jediný Šedivý vlas, ale v druhotných znacích jo …
Tak to má moje ochlupení už 13 let zpoždění se šedivěním….. ![]()
Mám 41, první šedivé vlasy jsem objevila před půl rokem. Zatím ty šedivé jenom vytrhávám, barvit se mi ještě nechce, mám svoje tmavě hnědé.
Znama ma 40 let a je uplne sediva. Prestala se barvit, protoze by si musela neustale dobarvovat odrosty.
@Anonymní píše:
Posledních pár měsíců jsem si všimla, že se mně začínají objevovat šedivé chlupy na intimních partiích (jsem už pár let bez partnera, takže holení moc neřeším). Zajímalo by mě, jestli je to předzvěst toho, že brzy začnou šedivět i vlasy? Je mně 38 a zatím nemám jediný šedivý vlas, nechávám si přirozenou barvu vlasů. V minulosti jsem si vlasy barvila a teď bez barvení je jejich kvalita nesrovnatelná, vlasy se lesknou a jsou zdravé. Jak jste to měly, když jste začali šedivět, týkalo se to vždy kštice i chlupů? Prosím anononym
Vlasy mi šediví od 15let a dle kožního, je to individuální, přirozené. Od těch 15let je to stejný stav, nějak extra nepřibývají, prostě sem tam šedivý vlas…asi mám starosti jen na hlavě, dole je vše ok.
Asi od 45 -46let, kdy vubec pozoruju celkove " starnuti." Ted je mi 47 a mam ve svych prirozene blond sediny videt na skranich, ldyz nemam slunickem śzesvetlene vlasy nebo dele umyte. Ale na prvni pohled to videt stale neni.
@Russet píše:
44. Pár šedivých vlasů v pěšince. Dole mladice
Podle příspěvků jsem asi jediná, která to má naopak
Měla bych se nad sebou zamyslet ![]()
@Anonymní píše:
Podle příspěvků jsem asi jediná, která to má naopak![]()
Měla bych se nad sebou zamyslet
Prostě jsi originál.
První šedivý vlas jsem si našla ve 20 letech. Občas nějaký najdu, ale zatim to je dobrý. Ted mi bude 27. Moje Babička i mamka začaly šedivět taky tak brzy, tak to mam asi v genech.