Šestnáctiletá dcera je těhotná, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8881
10.3.20 18:45

@Monchichik přesně tak…netuší, co ji čeká a že ten její přítel taky nemá rozum o to je to horší. Nebo je to úchyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
10.3.20 18:48

@truelly no 28 a 16 mi taky nepřijde úplně o. k. a podle toho, co zakladatelka píše mi nepřijde nijak hrozná a zlá a nevím co ještě…kdyby to bylo nechtěně, tak by se třeba přišli oba poradit a ne že je postaví před hotovou věc, že už nejde nic dělat a nazdar…nechala bych jí zplnoletnit, vdát a může si hrát na rodinu, já bych se nestarala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
10.3.20 18:53
@Lucy75 píše: :andel: :kytka: přesně!! :mavam:

A teď si představ situaci, která nastane za pár měsíců - babička si půjde pochovat do porodnice vnouče s vědomím, že chtěla přesvědčit jeho matku, aby jej na začátku těhotenství zabila. Masakr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
10.3.20 19:02

Podávat vysvětlení, to jsi dozorce ve věznici?
No nechtěla bych být u vás doma teď.
Stejně se akorát dozvíš, že už se rozhodla a nic ti do toho není.
No hodně štěstí ani se tvé dceři nedivím.
Možná to má jako vysvobození, jen ty to nevidíš a myslíš jak je všechno u vás v pořádku.
Měla jsi pár dní na to vychladnout, ale nemáš se za co omlouvat a chceš vysvětlení.
Snad ta druhá babička není taková studená a bude víc v pohodě.
Pokud se nesrovnáš, příjdeš o dceru i o vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
10.3.20 19:04

@Arianna007 ANO, moje řeč
velká škoda, že my to vidíme, ale zakladatelka Ne :? snad ji aspoň tyto reakce maličko dunutí se zamyslet a podívat se na to shora a z obou stran.. Hlavně tedy i ze strany její vlastní dcery a vnoučátka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
10.3.20 19:05

Zakladatelko, nadechni se, po straně si ponadávej, ale nechtěj direktivně po dceři TEĎ nějaké vysvětlení „Proč? Proč teď dítě“. Jako chápu, že jsi emočně zraněná, že všichni okolo Tebe věděly, že je dcera těhotná a Ty se to dozvíš téměř jako poslední, ale čím více to budeš chtít řešit, vysvětlovat, tím více se Ti bude dcera vzdalovat. Nechte si všichni nějaký čas na další závěry, nech mladý pár „ukázat“, že jsou skutečně dospělí a zodpovědní. A pokud se něco podělá, stejně to neovlivníš, co se má stát, se prostě stane. Dcera by měla vědět, že tu jste s manželem vždy pro ní, že s ní chcete sdílet její radosti i starosti. Hoď emoce stranou, až dnes dceru uvidíš, obejmi jí a řekni jí, že tu jsi vždy pro ní a nech tomu všemu nyní volný průběh. Čas je vždy na vše nejlepší rádce, to se mi v životě osvědčilo už několikrát.
Přeji, ať vše společně zvládnete a i když se Ti třeba nyní zdá, že je dcerka na dítě příliš mladá, možná s odstupem let si sama pro sebe řekneš, že to bylo její správné rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
10.3.20 19:36
@Lucy75 píše:
tvůj přístup je velmi direktivní, myslím, že ti neřekne Nic.. prosím tě - zkus být víc empatická.. je to tvé dítě, máš ji jistě ráda, dej jí to nějak najevo :srdce: Proč by ti měla cokoliv vysvětlovat?? ona má vše vyřešené.. bydlení, tátu dítěte, školu, bude brát mateřskou.. proč jsi tak přísná??
„Ochotu mého naslouchání měla využít mnohem dřív“- přečti si to.. je to fakt brutální.. je mi jí líto, ale evidentně se zařídila (v skoro 17) tak, jak jsem se (už tedy po maturitě, ale taky v 17) zařídila Já..
taky jsem věděla a byla si jistá, že cokoliv vykládat mé máti nemá smysl..
zkus to změnit..
je to poslední šance pro váš vztah.
Věř mi, že fakt hodně dobře vím, o čem mluvím :andel:

Treba protoze neni dospela :think: je to dite co ceka dite. A zadnou materskou brat nebude. A ja bych nerekla, ze vztah maji az tak naruseny jako si mela ty, ale projektujes do toho sebe. Tady spis vidim jen klackovite chovani ala ja jsem nejchytrejsi a nikoho nepotrebuju a vy se po…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
10.3.20 19:39

@Mysticlipstick rodičovskou prostě brát bude, o tom žádná… v 17 se dřív rodilo celkem běžně.. A vztah v pořádku nemají.
Jinak holce držím palce a doufám, že zakladatelka to přijme a nakonec vše bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
10.3.20 19:43

@Lucy75 kdy se v 17 rodilo běžně? za mě třeba ne…rodilo se běžně po střední škole nebo učňáku…o jejich vztahu víš to samé co tady mi všichni, takže nic…a doteď mi není jasné, na co si pořídí holka ve druháku dítě…evidentně to udělala úmyslně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
10.3.20 19:52
@Létavice1992 píše:
A teď si představ situaci, která nastane za pár měsíců - babička si půjde pochovat do porodnice vnouče s vědomím, že chtěla přesvědčit jeho matku, aby jej na začátku těhotenství zabila. Masakr.

No to joooo, uplna telenovela, vorve to pulka nemocnice vcetne Armanda :roll: A ted realita… zakladatelka pochova sve vnouce, zamiluje si ho neb mi neprijde ze by byla takova zruda jak jste ji tu nektere udelali psychologicky rozbor na pockani a bude se ve skrytu duse modlit aby ten blbec, kterej ji to udelal se o ni postaral a mel ji rad a aby ona sebrala posledni spetku rozumu a dodelala si skolu aby po rodicaku nemusela leda tak myt kravam p*dele jak se lidove rika. Konec telenovely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
10.3.20 20:02
@Lucy75 píše:
@Mysticlipstick rodičovskou prostě brát bude, o tom žádná… v 17 se dřív rodilo celkem běžně.. A vztah v pořádku nemají.
Jinak holce držím palce a doufám, že zakladatelka to přijme a nakonec vše bude OK.

Kdy prosimte? Pokud myslis dobu pred 30-40 lety, tak to se rodilo okolo 20 a bylo to vetsinou po maturite, kdyz uz tedy a i to bylo sileny. Ja jsem totiz dite techto rodicu, generace deti narozenych v 80 a 90 letech a samozivitelek nebo rozvedenych, rozejitych rodicu bylo pomalu vic nez uplnych rodin. Ten model byl sileny a rozhodne to neni ukazatel toho, ze to bylo dobre. Dalsi vec je ta ze byla uplne jina socialni a rodinna politika, jina spolecenska norma, atd. Ani v dobach moji babicky se takto brzy nerodilo, tak fakt nevim o jake dobe mluvis. Krom toho v techto letech je kazdy rok znat v dospivani a je opravdu rozdil porodit v 17 nebo v 21, ptz je to dosti prelomove obdobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
10.3.20 20:02

@Mysticlipstick ty teda taky asi nebude moc sluníčková mamička, která vítá těhotnou adolescentku s nadšením, vždyť je to krásné mít miminko, ne? na věku přeci nezáleží :cert: dík, zasmála jsem se :mrgreen: máš naprostou pravdu, vidím to stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
10.3.20 20:05
@Lucy75 píše:
Jinak holce držím palce a doufám, že zakladatelka to přijme a nakonec vše bude OK.

Tak to je podstatny rozdil. Joooo to se bude mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
10.3.20 20:11

@Mysticlipstick
Konecne neco s cim opravdu souhlasim! :potlesk: :potlesk: :potlesk: Jinak ty ostatni slunickarske nazory na super duper zodpovednou 16ti letou maminku jsou pro me k neuvereni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
10.3.20 20:17
@Monchichik píše:
@Mysticlipstick ty teda taky asi nebude moc sluníčková mamička, která vítá těhotnou adolescentku s nadšením, vždyť je to krásné mít miminko, ne? na věku přeci nezáleží :cert: dík, zasmála jsem se :mrgreen: máš naprostou pravdu, vidím to stejně ;)

Jsem realista a sokuje me jak strasne nepokorne a nezodpovedne k tomu ta holka vlastne pristupuje. Ona to zakladatelka rekla sama, to jak ji to je jedno a je s tim rychle hotova je horsi nez kdyby prisla se sklopenou hlavou a dokazala o tom nejak rozumne uvazovat. Dle meho mela holka mozna az moc volnosti, benevolence a duvery a takto prekvapila. Zivot na intru, 100% duvera, 28 lety pritel kteryho rodina prijala, opravdu mi neprijdou jako zrudni a direktivni rodice. Spis ma holka proste jalovy obdobi a citi se dospele, tot cele. A jeste dodam, ze je to stale dite, to tu dost uzivatelek opomiji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí