Šestnáctiletá dcera je těhotná, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
227
11.3.20 08:41

No tak ma díte zase to ber pozitivne ty budes babkou jeste pred 50satkou coz je pro tebe super. Holka kdyz nebude blba tak dodela skolu muze jit i na vejsku. Pokud nema chlapa blba pises ze ma vejsku tak je uzivi. Zase pozitivní jí bude 36 a bude mít 20 díte. Coz je krute prisne taky pozitivní od 34 ma hotovo díte dospele. Ostatní budou zacínat a ona uzívat zivota. Podle toho jak si vse zaridila tak blba není naopak je velice schopná to je taky obrovské plus a je videt ze jsi ji nerozmalovala ale trosku do toho zivota pripravila. normálne bych to nehrotil tesil bych se na díte trval bych na tom aby si ji vzal a byl zapsan v rodném liste.:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.3.20 09:36
@Janaalena píše:
To je výsledkek toho, když rodiče nechají své 15. leté dítě chodit se starým chlapem. A ten ji evidentně zmanipuloval.

Taky si myslim ze to je dusledek az moc velke benevolence a vubec zadnyho diktatorstvi, nicmene zakazat ji takovyho mamlase by taky smysl nemelo. Rodina ho prijala a jinak se zachovat asi nemohli. Spis ji meli mit vic pobliz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.3.20 10:05
@Janaalena píše:
To je výsledkek toho, když rodiče nechají své 15. leté dítě chodit se starým chlapem. A ten ji evidentně zmanipuloval.

Spíš je to výsledek toho, že rodiče nechají své děti provozovat sex. :mrgreen: Ale vážně, společnost bere jako samozřejmost, když děti souloží od 15ti a je to zcela v pořádku, dokud nemají nést následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.3.20 10:10
@Arianna007 píše:
Prostě se to stává, já bych třeba asi nechtěla aby byla plnoletá, vdala se jen protože musí. Aby si to užila se vším všudy.
Naopak bych se snažila aby věděla, že i přes tuto situaci jsme tu pro ni a chci mít dál vliv na její život.
Když bude plnoletá, tak oba rodiče budou akorát platit výživné(na plnoletou dceru)když bude studovat.
A pokud druhá babička není taky magor, tak studovat bude.
A mě by se nechtělo platit výživné a ani nemít vliv a přehled jesli plní studijní povinnosti atd.

Ja bych zase chtela aby se vdala prace kvuli ni samotny, predevsim z praktickych duvodu. Spojuje je dite, takze vic uz je spojovat nemuze. Snatek ji muze jeste aspon trochu ochranit, ale tohle by si musela rozmyslet sama a na nej bych teda tlacila, ptz chlap kterej udela zensky dite a neni schopen ji ani prijmout za svou se mi protivi v jakemkoliv veku, o to vic chlap kterej obstastni 16letou holku. Pokud by nechtel, brala bych to jako varovne znameni a vedela bych ze to je hodne spatne a ze ji neceka prilis dobry zivot, minimalne ne v pristich 5-10 letech. Samozivitelka se zakladkou bez financi opravdu zadny terno neni. Musela by si pozadat soudne a pokud by delala dalkove tak rodice nic neplati pokud se nemylim a pokud by byla vdana, tak si myslim ze by taky nic neplatili i kdyby studovala denni formu, ale v tomto nejsem kovana. Jako aby si udelali dite a jeste by chtela od rodicu zivit a panecek by se jen vezl a tahali by rodice po soudech, to by byl vrchol. A zase opakuji, ja bych byla oporou a pomohla bych, ale muselo by mi dite prijit s jinou pisnickou a s pokorou a ne ze hrdinsky postavi vsechny pred hotovou vec a vy mi do toho nekecejte. No tak bych nekecala no :nevim: co bych zmohla :nevim: Jen bych delala vse proto aby teda za sebe prijala zodpovednost i co se tyka zakony stranky a aby prijal zodpovednost on za ni a za dite. To by byl asi jediny zpusob jak bych ji mohla ochranit a nevim o jakym vlivu mluvis, tahle slecna si davno dela co chce a jediny vliv na ni ma jeji pritel, z rodicu si nic nedela a citi se dospele, takze o nejakym vlivu v tomhle pripade fakt mluvit nejde. A na dodelani si skoly bych verila pokud by treba byla v matiritnim rocniku, tam bych rekla dobry, holka to da, jen musi odmaturovat, to nejak stihneme a zvladneme nejakym individualnim planem, ale ne v 16 kdy ma pred sebou 2-3 roky skoly. Verila bych tomu az kdyz bych to videla, ze s peci o domacnost, dite, se jeste pilne uci. Vzhledem k tomu ze nebyla schopna to dodelat ani za tech nejlepsich podminek co mohla mit o tom silne pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.3.20 10:17
@Anonymní píše:
Na potrat je samozř. pozdě, ale i kdyby byla v 10..svou dceru bych nikdy(pokud by nebyla znásilněna)na potrat neposlala. Těšte se že budete babička, dítě je zázrak! Pomožte ji.

Ty ctes asi jinou diskuzi, ona uz to ma vyrizene a pomoc nepotrebuje. Minimalne ted si mysli ze ji nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.3.20 10:30

@Mysticlipstick Prosím tě, kde vymýšlíš ty tvoje hororové scénáře? To je fakt několikátý tvůj příspěvek, nad kterým valím oči. Nikde zakladatelka neuvedla, že po nich dcera chce, aby ji živili. Já teda vnímám jako plus v téhle nezáviděníhodné situaci, že se přítel postará. Taky dodělat školu má v plánu, kde jsi teda přišlana to, že ji nedodělá? Jak by to mělo vypadat, kdyby přišla dřív a s pokorou? Měla by se omlouvat? Měla by se ptát, co má dělat? Asi věděla moc dobře, že kdyby to řekla dřív, přinutí ji do potratu. „Jediný vliv na ni má její přítel…“, k tomu jsi zase došla jak? :lol: Pokud mají v rodině dobré vztahy, jak zakladatelka tvrdí, tak dcera není žádný vyvrhel, co by neposlouchal rodiče. Nebo v rodině nejsou vztahy tak v pořádku, jak si zakladatelka myslela. :nevim: Ale vycházejme z toho, co nám zde bylo sděleno a nepřekrucuj. Nebo sis dala za cíl rozdmýchávat zakladatelčin hněv a její nejčernější obavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
11.3.20 10:37
@Petule030 píše:
@Mysticlipstick Prosím tě, kde vymýšlíš ty tvoje hororové scénáře? To je fakt několikátý tvůj příspěvek, nad kterým valím oči. Nikde zakladatelka neuvedla, že po nich dcera chce, aby ji živili. Já teda vnímám jako plus v téhle nezáviděníhodné situaci, že se přítel postará. Taky dodělat školu má v plánu, kde jsi teda přišlana to, že ji nedodělá? Jak by to mělo vypadat, kdyby přišla dřív a s pokorou? Měla by se omlouvat? Měla by se ptát, co má dělat? Asi věděla moc dobře, že kdyby to řekla dřív, přinutí ji do potratu. „Jediný vliv na ni má její přítel…“, k tomu jsi zase došla jak? :lol: Pokud mají v rodině dobré vztahy, jak zakladatelka tvrdí, tak dcera není žádný vyvrhel, co by neposlouchal rodiče. Nebo v rodině nejsou vztahy tak v pořádku, jak si zakladatelka myslela. :nevim: Ale vycházejme z toho, co nám zde bylo sděleno a nepřekrucuj. Nebo sis dala za cíl rozdmýchávat zakladatelčin hněv a její nejčernější obavy?

Ja s prispevkem @Mysticlipstick taky souhlasim do puntiku. Spise koukam na ty slunickove nazory ostatnich, jak bude holka v 17ti schopna studovat, vychovavat dite a bezstarostne zit „bez papiru“ s otcem ditete. Ale je desne faaaajn, ze bude mlada maminka. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.3.20 10:51
@Petule030 píše:
@Mysticlipstick Prosím tě, kde vymýšlíš ty tvoje hororové scénáře? To je fakt několikátý tvůj příspěvek, nad kterým valím oči. Nikde zakladatelka neuvedla, že po nich dcera chce, aby ji živili. Já teda vnímám jako plus v téhle nezáviděníhodné situaci, že se přítel postará. Taky dodělat školu má v plánu, kde jsi teda přišlana to, že ji nedodělá? Jak by to mělo vypadat, kdyby přišla dřív a s pokorou? Měla by se omlouvat? Měla by se ptát, co má dělat? Asi věděla moc dobře, že kdyby to řekla dřív, přinutí ji do potratu. „Jediný vliv na ni má její přítel…“, k tomu jsi zase došla jak? :lol: Pokud mají v rodině dobré vztahy, jak zakladatelka tvrdí, tak dcera není žádný vyvrhel, co by neposlouchal rodiče. Nebo v rodině nejsou vztahy tak v pořádku, jak si zakladatelka myslela. :nevim: Ale vycházejme z toho, co nám zde bylo sděleno a nepřekrucuj. Nebo sis dala za cíl rozdmýchávat zakladatelčin hněv a její nejčernější obavy?

A ty zase neumis cist a pochopit psany text, v poradku… to je na emiminu bezne. Ja totiz na neco reagovala. Ja to taky nikde nenapsala ze to dcera chce ;) Sklouzli jsme spise do obecnejsi roviny. A klid, vidis moc rude a pak ctes kazdou druhou vetu. No a ten zbytek… to jsou zkusenosti. Vis co se rika, sdel Bohu svoje plany a on se ti vysmeje ;) Holka proste nevi, zatim je v 16tydnu, zivotni zkusenosti ma nulove, ale uz presne vi jak to bude atd. Neuvedomuje si vubec nic, muj pohled a nazor. Nemusis s nim souhlasit, ale to je tak jediny co muzes. A kdyby na ni meli vliv rodice, tak v 15 nesoulozi s 27 letym typkem, netaha ho domu, neudela si s nim dite a neprijde s petiletkou. Ja prave vychazim z toho co zakladatelka napsala ;) Dite pod vlivem rodicu se chova jinak, tahle se citi tezce dospele, ale kvuli ni samotny a kvuli rodine zakladatelky doufam, ze dojde k nejakymu uvedomneni si a ze to nejak zvladnou. A zadny cil jsem si fakt nedala :lol: neprozivej to ;) Zakkadatelka je dospela a zalozila diskuzi, jiste si z ni vezme co sama uzna za vhodne a nebo si z ni nevezme nic ;) A tobe radim trosku ubrat a cist vse ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
11.3.20 10:55
@Mysticlipstick píše:
Ja bych zase chtela aby se vdala prace kvuli ni samotny, predevsim z praktickych duvodu. Spojuje je dite, takze vic uz je spojovat nemuze. Snatek ji muze jeste aspon trochu ochranit, ale tohle by si musela rozmyslet sama a na nej bych teda tlacila, ptz chlap kterej udela zensky dite a neni schopen ji ani prijmout za svou se mi protivi v jakemkoliv veku, o to vic chlap kterej obstastni 16letou holku. Pokud by nechtel, brala bych to jako varovne znameni a vedela bych ze to je hodne spatne a ze ji neceka prilis dobry zivot, minimalne ne v pristich 5-10 letech. Samozivitelka se zakladkou bez financi opravdu zadny terno neni. Musela by si pozadat soudne a pokud by delala dalkove tak rodice nic neplati pokud se nemylim a pokud by byla vdana, tak si myslim ze by taky nic neplatili i kdyby studovala denni formu, ale v tomto nejsem kovana. Jako aby si udelali dite a jeste by chtela od rodicu zivit a panecek by se jen vezl a tahali by rodice po soudech, to by byl vrchol. A zase opakuji, ja bych byla oporou a pomohla bych, ale muselo by mi dite prijit s jinou pisnickou a s pokorou a ne ze hrdinsky postavi vsechny pred hotovou vec a vy mi do toho nekecejte. No tak bych nekecala no :nevim: co bych zmohla :nevim: Jen bych delala vse proto aby teda za sebe prijala zodpovednost i co se tyka zakony stranky a aby prijal zodpovednost on za ni a za dite. To by byl asi jediny zpusob jak bych ji mohla ochranit a nevim o jakym vlivu mluvis, tahle slecna si davno dela co chce a jediny vliv na ni ma jeji pritel, z rodicu si nic nedela a citi se dospele, takze o nejakym vlivu v tomhle pripade fakt mluvit nejde. A na dodelani si skoly bych verila pokud by treba byla v matiritnim rocniku, tam bych rekla dobry, holka to da, jen musi odmaturovat, to nejak stihneme a zvladneme nejakym individualnim planem, ale ne v 16 kdy ma pred sebou 2-3 roky skoly. Verila bych tomu az kdyz bych to videla, ze s peci o domacnost, dite, se jeste pilne uci. Vzhledem k tomu ze nebyla schopna to dodelat ani za tech nejlepsich podminek co mohla mit o tom silne pochybuji.

No… dálkové studium asi nedostane/myslí tím podle mě individuální plán. Ale nevím jakou školu studuje. Dálkové studium většinou trvá pět let a platí se na soukromé škole.
Pro ni je výhodnější být studentem.
A opravdu bych chtěla mít přístup k informacím např. o zdravotním stavu, jak prospívá ve škole…takže bych ji do zletilosti ani do sňatku netlačila.
Spíš bych se jí snažila přesvědčit aby dala dítěti své a ne jeho příjmení. Svatbu bych odložila do 18… kdy bude už dospělejší.
Rodiče by jí stejně museli finančně podporovat i kdyby těhu nebyla a přišlo by jim to normální. Říct udělala sis dítě, chceš si žít podle sebe tak si běž, to bych nedokázala.
Já bych chtěla aby moje dcera byla do porodu spíše(třeba přes týden, víkend u přítele) doma stím, že bych jí pomohla zařídit domácnost, připravit ji…chtěla bych mít přehled, že se připravuje na doklasifikaci, má dobrou životosprávu, vědět o jejím zdravotním stavu.
Tím vším bych ji chtěla ochránit.
Tím, že ji budou dál finančně podporovat, když bude studovat jen zvyšuje pravděpodobnost, že školu dokončí, zvlášť, když o ní budou mít jako o nezletilé přehled.
Prostě se těšit na vnoučatko, ale nevzdat se kvůli tomu svého dítěte a stát při něm.
Bylo to něco co mě jako velmi mladé mámě chybělo - vlastní máma. Ale naštěstí měl přítel skvělou maminku, která mi dokázala vždycky poradit, nedělala nátlak. Měla pochopení. Nebyla jsem ideální :oops:
I přes rozchod mám s rodinou ex nadstandardní vztahy a syn tam má druhý domov.
S mojí mámou nás to rozdělilo, syn jí bere jako takovou exotickou babičku…nepřebalovala ho, nečetla mu pohádky, nechovala když plakal, nebyla u jeho prvních úspěchů, bebínek.
A i pro mě je těžké jí teď, když má zdravotní problémy a je sama pomáhat. Neberu ji úplně jako mámu. A taky jsem tehdy po nic nechtěla…nepočítala jsem sní.
Byla by škoda, kdyby základatelka udělala stejnou chybu. Je narozdíl od dcery dospělá a už je mámou o dost dýl…tak se nemusí chovat jako macecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.3.20 11:01
@Arianna007 píše:
No… dálkové studium asi nedostane/myslí tím podle mě individuální plán. Ale nevím jakou školu studuje. Dálkové studium většinou trvá pět let a platí se na soukromé škole.
Pro ni je výhodnější být studentem.
A opravdu bych chtěla mít přístup k informacím např. o zdravotním stavu, jak prospívá ve škole…takže bych ji do zletilosti ani do sňatku netlačila.
Spíš bych se jí snažila přesvědčit aby dala dítěti své a ne jeho příjmení. Svatbu bych odložila do 18… kdy bude už dospělejší.
Rodiče by jí stejně museli finančně podporovat i kdyby těhu nebyla a přišlo by jim to normální. Říct udělala sis dítě, chceš si žít podle sebe tak si běž, to bych nedokázala.
Já bych chtěla aby moje dcera byla do porodu spíše(třeba přes týden, víkend u přítele) doma stím, že bych jí pomohla zařídit domácnost, připravit ji…chtěla bych mít přehled, že se připravuje na doklasifikaci, má dobrou životosprávu, vědět o jejím zdravotním stavu.
Tím vším bych ji chtěla ochránit.
Tím, že ji budou dál finančně podporovat, když bude studovat jen zvyšuje pravděpodobnost, že školu dokončí, zvlášť, když o ní budou mít jako o nezletilé přehled.
Prostě se těšit na vnoučatko, ale nevzdat se kvůli tomu svého dítěte a stát při něm.
Bylo to něco co mě jako velmi mladé mámě chybělo - vlastní máma. Ale naštěstí měl přítel skvělou maminku, která mi dokázala vždycky poradit, nedělala nátlak. Měla pochopení. Nebyla jsem ideální :oops:
I přes rozchod mám s rodinou ex nadstandardní vztahy a syn tam má druhý domov.
S mojí mámou nás to rozdělilo, syn jí bere jako takovou exotickou babičku…nepřebalovala ho, nečetla mu pohádky, nechovala když plakal, nebyla u jeho prvních úspěchů, bebínek.
A i pro mě je těžké jí teď, když má zdravotní problémy a je sama pomáhat. Neberu ji úplně jako mámu. A taky jsem tehdy po nic nechtěla…nepočítala jsem sní.
Byla by škoda, kdyby základatelka udělala stejnou chybu. Je narozdíl od dcery dospělá a už je mámou o dost dýl…tak se nemusí chovat jako macecha.

To je vsechno moc hezky a ted otazku, bez jakychkoliv spekulaci. Mas dojem, ze v tomto konkretnim pripade po tom ta dcera touzi??? Ne pocit ze ty si myslis co ona si mysli a ze ty si to mela tak a tak, ale ciste vychazet ze sdeleni zakladatelky, chce to takhle ta dcera nebo si chce dcera zit svuj zivot s dospelym chlapem??? Krom toho ta dcera je stale jeste dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.3.20 11:22

Četla jsem odpovědí jen některé a zběžně. Chtěla bych k tomu jen říct, že mám manžela o 12 let staršího a máme skvělý vztah. Jsme spolu 7 let, máme tříleté dítě. Nikdy bych nevěřila, že vztah s takovým rozdílem může fungovat, ale je to prostě super. Neměnila bych. Mezi vrstevníky jsem měla problém si někoho najít. Na střední jsem byla taky taková rozumnější, žádná těžká puberta. Moji rodiče zpočátku taky nebyli úplně nadšení, ale postupně si s manželem vytvořili pěkný vztah. U vás je situace těžší. Věřím, že takové věci musí být pro rodiče těžké přijmout, ale když projevíme důvěru, přijetí, sounáležitost, tak se nám to vrátí v podobě pěkných vztahů. O vztahy je třeba pečovat. Brojení a nepřijetí situace vám vztah s dcerou může zničit. Zkuste se na to podívat z jiné perspektivy. Tyhle věci se prostě dějí a většinou za mnohem horších okolností. A osobně si myslím, že většinu žen a dívek potrat zničí mnohem více než dítě. Držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
11.3.20 11:28

@Mysticlipstick sorry, ale já mám pocit, že jsi sem přišla dodávat stabilně jen ty nejhorší nejčernější scénáře..
napadlo tě někdy, že po porodu - v 17- je vlastně dospělá ženská, školu si zařídila, dodělá, partner dítě chce, postará se..
tak co furt sýčkuješ a hejtuješ??
kolik je zde diskusí 35+ že nemůžou otěhotnět, kolik to stojí nervů, peněz a psychických sil..
ptala ses, kdy se rodilo v 17.. skoro vždycky před 20.stoletím!! pak nastoupila antikoncepce, vše se posunulo.. za mě na gymplu vždy ve čtvrťáku (a někdy i ve třeťáku) byla nějaká těhotná spolužačka (věk 16-19), vždy se vše zvládlo (pravda za velké pomoci rodičů.. na potrat šla málokterá..), dost z nich znám osobně a víc jako polovina těch párů jsou spolu dosud i po čtvrtstoletí! takže to chce trochu obecnější nadhled..
opět opakuji - biologicky je daleko přirozenější rodit ve 20 než ve 40…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
11.3.20 11:30
@Mysticlipstick píše:
To je vsechno moc hezky a ted otazku, bez jakychkoliv spekulaci. Mas dojem, ze v tomto konkretnim pripade po tom ta dcera touzi??? Ne pocit ze ty si myslis co ona si mysli a ze ty si to mela tak a tak, ale ciste vychazet ze sdeleni zakladatelky, chce to takhle ta dcera nebo si chce dcera zit svuj zivot s dospelym chlapem??? Krom toho ta dcera je stale jeste dite.

Myslím si, že konkrétně tato slečna neví do čeho jde. Ale ví - a nespletla se, že s vlastní rodinou nemůže moc počítat. To bych se snažila změnit, aby až bude mít problém/jakýkoliv- a ten mít asi bude šla za mnou se poradit a nechat si pomoc.
Takže třebaže o to teď nestojí, tak bych ji samotnou nenechala a snažila se ji přesvědčit, že pořád jsem její máma a v jejím rozhodnutí jí pomůžu - i když třeba nesouhlasím.
Prostě snažit se dohodnout na rozumném kompromisu.

• jsme tu pro tebe i pro dítě
  • pořád tě máme rádi
  • pokud to bude v našich silách, pomůžeme ti - i když o to teď nestojíš
  • připravit ji na péči o miminko, samostatný život
  • podporovat ve studiu, mít právo na informace jako rodič
  • získat zpět důvěru :srdce:…než křičet a hádat se. Uvažovat o potratu pro nezletilé, předhazovat jí jak si zničila život. Nechat jí to vyžrat u otce…

Nenechat ji odejít bez toho aby věděla, že se má kam vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.3.20 11:54
@Lucy75 píše:
@Mysticlipstick sorry, ale já mám pocit, že jsi sem přišla dodávat stabilně jen ty nejhorší nejčernější scénáře..
napadlo tě někdy, že po porodu - v 17- je vlastně dospělá ženská, školu si zařídila, dodělá, partner dítě chce, postará se..
tak co furt sýčkuješ a hejtuješ??
kolik je zde diskusí 35+ že nemůžou otěhotnět, kolik to stojí nervů, peněz a psychických sil..
ptala ses, kdy se rodilo v 17.. skoro vždycky před 20.stoletím!! pak nastoupila antikoncepce, vše se posunulo.. za mě na gymplu vždy ve čtvrťáku (a někdy i ve třeťáku) byla nějaká těhotná spolužačka (věk 16-19), vždy se vše zvládlo (pravda za velké pomoci rodičů.. na potrat šla málokterá..), dost z nich znám osobně a víc jako polovina těch párů jsou spolu dosud i po čtvrtstoletí! takže to chce trochu obecnější nadhled..
opět opakuji - biologicky je daleko přirozenější rodit ve 20 než ve 40…

Tak nejak jsem si chtela dat tu praci a odpovedet ti, nez jsem se dostala k vete ze se v 17 tak bezne rodilo pred 20. stoletim, 19. 18. 17. atd. stoleti myslis tedy. No pokud to srovnavas takhle a dobu soucasnou a pred 100-200 lety, tak se nemame o cem moc bavit :) nezlob se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.3.20 11:55
@JensonB píše:
Ja s prispevkem @Mysticlipstick taky souhlasim do puntiku. Spise koukam na ty slunickove nazory ostatnich, jak bude holka v 17ti schopna studovat, vychovavat dite a bezstarostne zit „bez papiru“ s otcem ditete. Ale je desne faaaajn, ze bude mlada maminka. :roll: :roll: :roll:

Rozhodně to holka nebude mít lehké a pochopitelně si úplně neuvědomuje, co starost o dítě obnáší. Je mladá, naivní, ale to se přece nevylučuje s tím, čeho může dosáhnout. Měla jsem na SŠ spolužačku, taky měla dítě v 17ti, neměla žádnou babičku na hlídání a zvládala to bravurně. Pokračovala na VŠ. Musela to mít mnohem těžší, než jak pohodově působila na okolí. Tím chci říct, že zvládnout se to dá, i když to třeba nebudou mít snadné. Taky bych jako matka nebyla nadšená, možná bych jim vynadala, ale rozhodně bych dceru nezavrhla. Každý máme jiné hodnoty. Já bych asi horko těžko rozdýchávala, kdyby mé děti braly drogy. To je zase moje noční můra, těhotenství bych skousla mnohem líp. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí