Šestnáctiletá dcera je těhotná, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3392
10.3.20 16:39

Ja cumim jak jsou tu vsichni hrozne liberalni, jedna vec je dceru nepranyrovat a prijmout to, pripadne v mezich pomoci, druha vec je zametat ji a jejimu dospelymu nabijeci cesticku aby to nahodou nemeli moc slozity 8o Nadava se neustale na mlady, jak jsou nezodpovedni a bla bla… no jak by mohli kdyz je nekteri chrani jak ledni medvedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
10.3.20 16:44

@Mysticlipstick Všichni ne…já bych je teda nechala, ať se starají, když chtějí, ale já bych se nestarala…pokud bych jí nepřizabila na místě i s tím jejím donchuanem…už jí vidím, jak si dodělá byť jen střední školu a on vysokoškolák bude radostně lítat kolem neplnoleté a mimina a všechno to platit…může se stát, že to dobře dopadne, ale myslím, že takových je mizivé procento…a neumím si vůbec představit 16letou jako matku, fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
10.3.20 16:53

Nečetla jsem celou diskuzi, ale

• chápu, že si vybouchla, je to prostě šok. Samozřejmě, že nabízet peníze na potrat a vyhazovat přítele nebylo chytrý, ale stalo se.
  • jasně holka je mladá, ale není to z náhodné známosti, otec dítěte se chce postarat a vypadá schopně.
  • já mám taky manžela staršího o 8 let a bylo mi 17, když jsme spolu začali chodit a od 18 jsem bydlela u něj.
  • asi bych za dcerou zašla, omluvila se za svojí reakci, znova udělala v neděli oběd a pak to všechno probrala.
  • asi bych byla ráda, za to, že už si spoustu věcí zařídila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
10.3.20 16:56

@lleennttiillkkaa proč by se jí měla omlouvat za svojí reakci? já teda nevidím nic hrozného a nevěřím, že by to některá máma ustála naprosto v klidu, když je dceři 16…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
10.3.20 16:58

@Monchichik já bych to třeba brala jako vstřícný krok. Každopádně třeba vyhození přítele mi nepřijde v pořádku, bo jeho se to týká taky, takže když už hulákat, tak na oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
10.3.20 17:01

@lleennttiillkkaa no ale její je jen dcera, na něj ať si hulákají jeho rodiče :mrgreen: a já bych se teda neomluvila, protože bych neměla za co, názor bych nezměnila…v 16 mít dítě je blbost, antikoncepci měla, nevím, co si jako myslí, že bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
10.3.20 17:04

@Monchichik hele píšu asi. Mě je jasný, že já bych nejenom hulákala :-D, ale hulákala bych prostě na oba. Jako skoro 30 letej chlap by měl mít trochu rozumu.

Příspěvek upraven 10.03.20 v 17:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
10.3.20 17:06

@lleennttiillkkaa no já jsem hyena uječená, se klidně přiznám, takže se mnou to cloumá už jen při té představě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
10.3.20 17:07

Taky jsem nečetla celé, ALE holka je skvělá, chová se jako Dospělá,
má to vše v hlavě srovnané, partner je OK (úplně jiná situace, než kdyby se náhodně s někým vyspala na diskotéce)
já po 13letech marných snah a ivf vím 1000% jistě, že bych své holky v takové situaci maximálně podpořila.. navíc my o takových věcech často mluvíme (a to jim je 11), vědí už dnes, že bych je NIKDY nehnala na potrat, a to ani v 15…
Vydýchej to, pomůžete si navzájem, věřím, že to bude v pohodě
v mém mládí se naprosto normálně rodilo v 18.. holka si školu udělá dálkově, fakt tuhle situaci vůbec nevidím jako tragédii ;)
(spíš by mne dostala a mrzela její nedůvěra.. ale to je spíš na zamyšlení pro tebe.. PS : zeťáka bych nevyhazovala… ale Šok chápu. za to vyhození se mu ale omluv)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
10.3.20 17:12
@Arianna007 píše:
Tak vidíš, že by jsi syna nakonec podpořila ❤️️
Navíc tady je situace jiná v tom, že on už aspoň vydělává a nakonec můžou žít jako normální rodina. Já to vidím jako útěk od rodiny-někdo utíká ke drogám, anorexií, sebepoškozování. A každý rodič nechápe jak se to mohlo stát, protože mají normální fungující rodinu.
Tohle je jasné zrcadlo, že mají na čem pracovat.
Tady ta slečna s mámou moc nepočítá, její reakci znala dopředu. Teď možná doufá, že táta to vezme jinak. Očividně jim nevěří.
A klidně to může dopadnout tak, že budou muset na ni nakonec platit výživné jako na studentku.
Určitě jí to na sociálce řeknou i mě to radili. Ať si najdu opatrovníka a zažádám si o výživné.
Já se tehdy na to vybodla, byla jsem hrdá.
Táta do 18 musel posílat výživné na mě k rukám mojí mámy(vyměřené při rozvodu) Ta mi nedala ani to, že mě v tom nebude podporovat…
Taky bylo, že by to ještě dokázala zařídit (potrat) ať si neničím život (byla jsem ve 24 týdnů, dlouho to na mě nešlo vidět)a pak blábolila něco o adopci. atd. atd.
No byla se podívat do porodnice, od té doby máme formální vztah. Občas se navštívíme, Vánoce, narozeniny. Ale s kočárkem tehdy nebyla-ještě měla kecy, že to není aspoň holka. Že kluci k nám do rodiny nepatří (jsme jen holky).
Teď říká, že má vnuka ráda-příjde si na stáří sama…ale já jí to moc nevěřím, klidně by ho tehdy zabila.
Syn je jedničkář, sportovec tak se teď chlubí jak má šikovného vnuka.
Každopádně kdyby se takové nadělení neplánovaně povedlo synovi, tak doufám, že ho vychovám tak, že slečnu nepošle na potrat a bude za svoje dítě bojovat. Nebo se mi aspoň svěří abych jim to rozmluvila.
:potlesk: :srdce: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
10.3.20 17:16
@Anonymní píše:
@Monchichik Já asi opravdu nevím, co se jí honí hlavou. Jestli to měla fakt takhle naplánové od začátku, tak to potěš koště. Radost mi to vážně nedělá :nevim:

a nemyslíš, že je chyba spíš v tobě, než v ní?? nechtěla tak náhodou „utéct“?? a proč si našla tak staršího přítele? je v rodině vše ok? TY řešíš totiž SEBE, své pocity..
neměla bys spíš řešit Její pocity??
Mně se tvůj přístup vůbec nelíbí…
kdybych měla mámu jako jsi ty (jako že jsem ji měla), tak bych jí ukázala až kočárek
 sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.20 17:19

Zakladatelko, teď už je pozdě bycha honit. Nechala bych dceru zplnoletnit a žít s přítelem. Ať se chlapec stará. A samozřejmě bych jí v případě potřeby pomáhala. Třeba čeká tvoje jediné vnouče, co ty víš. A podobnou situaci jsem zažila. Dcera se rozešla s přítelem a vypadalo to, že je těhotná. Já jsem na rozdíl od tebe plánovala jak se o mimino postarat, aby mohla dodělat školu. Hnát jí na potrat mě nenapadlo ani na chvíli.

• Citovat
  • Upravit
25194
10.3.20 17:22
@Oleena píše:
Chápu ten vztek, zklamání i myšlenky, co se ti honí hlavou. Dodnes si pamatuju, jak první, na co se máma zeptala, když jsem jí v sedmnácti řekla, že jsem těhotná, bylo „A je ještě čas jít na potrat?“. Vzápětí následovalo: „Budu se o to dítě starat“. Ani jedno se neuskutečnilo. Dnes je dceři šestnáct. Pod dohledem mámy jsem nežila, dodělala si maturitu, později se přihlásila na vysokou. Ačkoli situace tvá a tvojí dcery je podstatně odlišná od té, kterou jsme zažily s mámou my, chci jen, abys věděla, že mnohé je o člověku jako jedinci. Dítě v mladém věku neznamená automaticky neúspěch. Ne, není to lehké a ne, není dobré převzít jako její matka veškerou zodpovědnost. A s odstupem času mohu říct, že to byla jedna z nejlepších zkušeností, jakou mi život dal. Odlišný pohled na svět, jiné priority, význam slova odpovědnost dostala další rozměr.

přesně tak… život dostane sice úplně jiný rozměr a jiný význam dostane i pojem „Odpovědnost“, ale vůbec si nemyslím, že je to Konec světa, nějaká tragedie (v téhle konkrétní situaci) a spíš je k zamyšlení, proč dcera s tímhle nejde za maminkou jako za prvním člověkem… Já se snažím dělat ve výchově ze srdce a upřímně opravdu vše proto, abych jím byla… :srdce:
(bohužel právě proto, že jediný člověk, kterému jsem se vždy svěřovala, byl můj - aktuální - partner..¨ takže mám osobní a velmi bolestivou zkušenost…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
10.3.20 17:23
@Anonymní píše:
Zakladatelko, teď už je pozdě bycha honit. Nechala bych dceru zplnoletnit a žít s přítelem. Ať se chlapec stará. A samozřejmě bych jí v případě potřeby pomáhala. Třeba čeká tvoje jediné vnouče, co ty víš. A podobnou situaci jsem zažila. Dcera se rozešla s přítelem a vypadalo to, že je těhotná. Já jsem na rozdíl od tebe plánovala jak se o mimino postarat, aby mohla dodělat školu. Hnát jí na potrat mě nenapadlo ani na chvíli.
:srdce: :kytka: :potlesk: :andel: :kytka: krásné..
přesně tak bych to udělala ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.20 17:25

@Lucy75 Já bych nedokázala svoje dítě poslat na potrat a nechat zabít vlastní vnouče. Děti jsou dar a ne problém. A pořád lepší rodit v 17 než v 47.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML