Šestnáctiletá dcera je těhotná, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32325
14.3.20 10:15

@Jedna babička No samozřejmě, že se může stát cokoliv a kdykoliv…ani by mě nenapadlo někdy říct, že mě se stát to či ono nikdy nemůže…jen mi přijde, že pokud kolem těch puberťáků našlapuješ po špičkách, tak prostě první problém nebo něco s čím si neumí poradit je dožene k extrémním činům…když ale vidím, co všechno se dá za pubertu schovat…jsou drzí, dělají si co chtějí nic a nikoho nerespektují a omluva je puberta? Tak u mě teda ne…jasně, že přejdu nějaké sem tam drzé řeči, protočené oči, ale na povinnostech trvám a na slušném chování taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
14.3.20 10:15

@Monchichik zavres do sklepa :mrgreen: :mrgreen: Prosim Te a do skoly bude chodit jak? A pokud bude na intru? Pokud v Tebe ztrati holka duveru vubec Ti nerekne ze s nekym chodi zasekne se a nic se nedozvis. Bude hledat kazdou moznou unikovou cestu jak od Tebe pryc protoze je zamilovana a chce s nim byt za kazdou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 10:18

@Jedna babička Dělám si srandu, samozřejmě :mrgreen: spíš by to vyřešil otec brokovnicí a bylo by po nápadnících :mrgreen: já to vidím fakt cestou rozhovorů, ne zákazů…aby prostě věděli, že dělat děti pokud nejsou dostudovaní je nesmysl, ale kdyby se tak stalo, tak scénář měli předestřený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
14.3.20 10:24
@Monchichik píše:
@Jedna babička No samozřejmě, že se může stát cokoliv a kdykoliv…ani by mě nenapadlo někdy říct, že mě se stát to či ono nikdy nemůže…jen mi přijde, že pokud kolem těch puberťáků našlapuješ po špičkách, tak prostě první problém nebo něco s čím si neumí poradit je dožene k extrémním činům…když ale vidím, co všechno se dá za pubertu schovat…jsou drzí, dělají si co chtějí nic a nikoho nerespektují a omluva je puberta? Tak u mě teda ne…jasně, že přejdu nějaké sem tam drzé řeči, protočené oči, ale na povinnostech trvám a na slušném chování taky…

Respektovani podle Tebe znamena rodic 15tce nakaze zakaze dite musi poslechnout? Kdyz neuposlechne tak si tedy podle Tebe dela co chce bez jakehokoliv ohledu na rodice. Rozumim tomu spravne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 10:28

@Jedna babička No vždycky můžeme o věci diskutovat a můžou mě přesvědčit, že jejich názor je je lepší a správnější…a když by si 15letá trvala na tom, že to dítě chce? Na to se ptáš? Tak ano, vdej se, založ si rodinu a starej se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
14.3.20 10:31

@Monchichik ale prd brokovnici. To jsou jen takove reci. Nadavali byste kopali emocne kolem sebe ale pak byste stejne sli a pomohli. Takovych bylo co rikali my ne at si to mladi vyzerou az do dna a kdyz se do takove situace dostali resili vse zcela jinak nez jak vykrikovali. Proste je to zivot. Stat se muze cokoliv kdykoliv a dite neprestane byt mym ditetem jen proto ze jsem s nim mela jine plany ze jsem si vedle nej predstavovala jineho partnera apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 10:35

@Jedna babička No jasně, že je to ironie :mrgreen: Ale fakt bych jí doma bydlet nenechala, není tady ani kde, doma byly další děti a ani bych třeba nezůstala na rodičáku, aby mohla do školy…to by prostě bylo na ní…já bych se fakt omezit nenechala jejím rozhodnutím…nedovolila jsem tady ani žádné přespávání přítelkyň, zaprvé měli společný pokoj a za druhé prostě nechci doma žádné cizí lidi, kluci to věděli a věděli i, že pokud by se cokoliv stalo, starají se oni a ne já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9504
14.3.20 10:39

@Monchichik takze vlastne vse Ok. Dcera zakladatelky se takto zachovala chce dite ma partnera ma kde bydlet skolu si zaridila. Pak nevidim duvod tu vest diskuze o tom ze je nedospela. Protoze podle me se zachovala velice dospele a mozna maloktera 20tka by si v jeji situaci vubec neporadila.
Bude z ni dobra mama i kdyz to prislo brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 10:43

@Jedna babička Ale jo, já neříkám, že bych jí hnala na potrat…ale je to její rozhodnutí, tak ať se stará, což ona hodlá udělat…takže o. k., taky to zakladatelka rozdýchala a je ochotná pomoci…druhá věc je, že mladá vůbec netuší, do čeho jde…což by teda netušila ani třeba ve 20 letech, ale měla by hotovou aspoň střední školu…mám stejně starého syna a jak vidím jeho spolužačky, fakt si neumím představit, že by se dokázaly postarat o mimino a domácnost déle než víkend :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
14.3.20 10:50
@safina píše:
měla ho připravit proto, aby na toho chudáka holku tak neřval a nezpůsobil jí psychickou labilitu. 16 letá je labilní už je tím dospíváním a když je ještě těhotná, tak klidně pod tlakem rozčílených rodičů udělá ještě navíc nějakou blbost. Fakt to nevidíš? Mám holky 15 a 14 let a chodím okolo nich po špičkách, protože reagují přecitlivěle na zcela běžné věci.
Hlavní je situaci vyřešit, chránit svoje 16 leté dítě a pomoci mu v těžké situaci a ne hysterčit a nechávat vyžrat.

Prosimte jakou psychickou labilitu??? 8o To ze kdyz dite neco provede, tak se na nej nesmi ani zarvat??? 8o Nasi me nikdy nerezali, ale kdyz jsem neco provedla tak naprosto opravnene rvali az mi bylo 12 nebo 17. Ja kdyz to ctu tak se nedivim ze je pulka deti labilnich, emocne v haji, nemaji zadne mantinely a to je pro dite snad to nejhorsi, ptz se okolo nich musi naslapovat po spickach. Desiva tahle nevychova, doufam ze se na svem diteti takhle nepodepisu. A holky bych precitlivele zamestnala aby nemely cas na to myslet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
14.3.20 10:59
@Monchichik píše:
@Jedna babička ..jsou drzí, dělají si co chtějí nic a nikoho nerespektují a omluva je puberta? Tak u mě teda ne…jasně, že přejdu nějaké sem tam drzé řeči, protočené oči, ale na povinnostech trvám a na slušném chování taky…

Tak to je ale příčinou puberty..Chteji vzdorovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
14.3.20 11:02
@Monchichik píše:
@Jedna babička Ale jo, já neříkám, že bych jí hnala na potrat…ale je to její rozhodnutí, tak ať se stará, což ona hodlá udělat…takže o. k., taky to zakladatelka rozdýchala a je ochotná pomoci…druhá věc je, že mladá vůbec netuší, do čeho jde…což by teda netušila ani třeba ve 20 letech, ale měla by hotovou aspoň střední školu…mám stejně starého syna a jak vidím jeho spolužačky, fakt si neumím představit, že by se dokázaly postarat o mimino a domácnost déle než víkend :mrgreen:

No mam 16-tiletou dceru a taky si to u ni nedokazu predstavit :mrgreen: A ja si potrpim na to, aby dcera studovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
14.3.20 11:03

Nečetla jsem celou diskuzi, jen úvodní příspěvěk a první co mě napadlo - pusťte si doma film Juno, možná Vás to inspiruje v rozhodnutí :kytka:
edit: omlouvám se, teď jsem si to přečetla ještě jednou a koukám, že holka je rozhodnutá miminko vychovat sama. Tak ten film spíš jen tak pro zajímavost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 11:17

@_.Emilyyy Jo, já to chápu, já jsem taky byla puberťák…ale pořád jsou určité meze, které prostě nepřekročí ať je jim kolik chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.3.20 11:18

@_.Emilyyy Tak stačilo, když kdesi dali puberťákům panenky, o které se museli starat v rámci nějaké výuky…to byl fičák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí