Šestnáctiletá dcera je těhotná, co mám dělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17715
9.3.20 21:40

Vubec se nedivim, ze cekala az potrat nebude moct jit. Protoze te zna a vedela, jak budes vyvadet. A ptat se na metodu po 16.tydnu, takove velike miminko uz a ty by jsi ji hnalanat ho zabije? A ten konec o tom to ditr ji vzit a vychovat za vlastni? To ze ma 16 neznamena, ze bude spatna mama. Ale jestli ona ma dobrou mamu o tom docela pochybuju :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
9.3.20 21:40
@Mysticlipstick píše:
Nooo, na me to pusobi, ze to vubec nahoda nebyla a to dite si oni proste naplanovali. Mela antikoncepci a najednou ji prestala brat? Evidentne se neboji a vzala si do hlavy, ze bude maminkou. Taky jsme meli s kamoskama takove jalove obdobi, ze nam vsechny deti prisly roztomile a chteli bychom byt mlade maminky, ale vetsinou nas to do druheho dne preslo. Ona podle me ceka ze na to manzela pripravis, ma to mrska pekne spocitany, takze bych tatinkovi nic nerikala a postavila bych ji pred nej at se pochlubi. Nadavat ji nema smysl, ale tenhle salamistickej pristup taky nic moc. A otec by si pak mel spis podat jeho. Ma rozum ten chlap??? Jako neumim si to predstavit. Mymu manzelovi je 28 a neumim si predstavit, ze by to byl takovej trotl a vubec by si zacal neco s tak mladou holkou a jeste by ji privedl do jinace 8o zavani mi to trosku nejakou uchylkou ten jejich vekovy rozdil, ale budiz no :nevim: Jak je to po pravni strance nevim, ale o potratu uz nema vubec cenu premyslet. Nechala bych ji v tom vymachat rypak jak se rika a hlidala bych jak se o ni a o dite frajer stara. Skolu urcite nedodela, ale opet ji neprinutis, povinnou skolni dochazku splnila. Ze do toho holka spadne “nechtene” takhle mlada, budiz ale ona to mela pekne promyslene teda :cert:

V 26 zbalit 15…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
9.3.20 21:42
@SAJ píše:
Našemu děcku bude sedmnáct na konci září. Je taky ve druháku…

Ne, že bych mězi vrstevnicemi neměla takhle mladé mámy, před třiceti lety to bylo obvyklé… A ne všechny si tím zkazily život. Takže sice noční můra, ale co už, stalo se…

Za sebe musím říct, že na celém tomhle nadělení mě nejvíc děsí ten třicátník, který si začne s patnáctkou - a rovnou se vším všudy, soudě podle té antikoncepce… :nevim: To se mi fakt líbí nejmíň, protože sorry, ale co je to za dospěláka, který cílí ma malé holčičky?

Samozřejmě, že se může stát v životě milion daleko horších věcí, ale v prvním šoku, bych to vydýchavala asi taky těžko…
Jinek ten věkový rozdíl je fakt dost, ve 26 balit patnáctku, to je na mě trochu moc.

Příspěvek upraven 09.03.20 v 21:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
9.3.20 21:43

Zakladatelko, promiň, ale jak jsem si ten tvůj příspěvek přečetla, taky bych ti to neřekla. Ty bys ji fakt chtěla nutit k potratu? Život si nezničila, jen zkomplikovala. Proč bys ale měla vychovávat její dítě, nechápu. Když je zodpovedna, přítel se postará a školu dodělá dálkově :think: :nevim: je hodně mladá, ale není ani první ani poslední, které se to stalo. A postavila se k tomu čelem :palec: za mě má holka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
9.3.20 21:46
@truelly píše:
Naprosto souhlasím a vidím to stejně. To nebyla nehoda :pocitac:

A jeste dodam, ze jeji chovani rozhodne nevnimam jako hrdinske, dospele nebo statecne nybrz jako jalove, nedospele a tezce naivni. Kdyby totiz jeji chovani bylo aspon spetku dospele, tak dodela aspon stredni a v 19 muze rodit jak na bezicim pase. Tohle je roztomily rozhodnuti dvou nedospelych jedincu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
9.3.20 21:47
@Mysticlipstick píše:
Nooo, na me to pusobi, ze to vubec nahoda nebyla a to dite si oni proste naplanovali. Mela antikoncepci a najednou ji prestala brat? Evidentne se neboji a vzala si do hlavy, ze bude maminkou. Taky jsme meli s kamoskama takove jalove obdobi, ze nam vsechny deti prisly roztomile a chteli bychom byt mlade maminky, ale vetsinou nas to do druheho dne preslo. Ona podle me ceka ze na to manzela pripravis, ma to mrska pekne spocitany, takze bych tatinkovi nic nerikala a postavila bych ji pred nej at se pochlubi. Nadavat ji nema smysl, ale tenhle salamistickej pristup taky nic moc. A otec by si pak mel spis podat jeho. Ma rozum ten chlap??? Jako neumim si to predstavit. Mymu manzelovi je 28 a neumim si predstavit, ze by to byl takovej trotl a vubec by si zacal neco s tak mladou holkou a jeste by ji privedl do jinace 8o zavani mi to trosku nejakou uchylkou ten jejich vekovy rozdil, ale budiz no :nevim: Jak je to po pravni strance nevim, ale o potratu uz nema vubec cenu premyslet. Nechala bych ji v tom vymachat rypak jak se rika a hlidala bych jak se o ni a o dite frajer stara. Skolu urcite nedodela, ale opet ji neprinutis, povinnou skolni dochazku splnila. Ze do toho holka spadne “nechtene” takhle mlada, budiz ale ona to mela pekne promyslene teda :cert: [/cit
@Mysticlipstick píše:
Nooo, na me to pusobi, ze to vubec nahoda nebyla a to dite si oni proste naplanovali. Mela antikoncepci a najednou ji prestala brat? Evidentne se neboji a vzala si do hlavy, ze bude maminkou. Taky jsme meli s kamoskama takove jalove obdobi, ze nam vsechny deti prisly roztomile a chteli bychom byt mlade maminky, ale vetsinou nas to do druheho dne preslo. Ona podle me ceka ze na to manzela pripravis, ma to mrska pekne spocitany, takze bych tatinkovi nic nerikala a postavila bych ji pred nej at se pochlubi. Nadavat ji nema smysl, ale tenhle salamistickej pristup taky nic moc. A otec by si pak mel spis podat jeho. Ma rozum ten chlap??? Jako neumim si to predstavit. Mymu manzelovi je 28 a neumim si predstavit, ze by to byl takovej trotl a vubec by si zacal neco s tak mladou holkou a jeste by ji privedl do jinace 8o zavani mi to trosku nejakou uchylkou ten jejich vekovy rozdil, ale budiz no :nevim: Jak je to po pravni strance nevim, ale o potratu uz nema vubec cenu premyslet. Nechala bych ji v tom vymachat rypak jak se rika a hlidala bych jak se o ni a o dite frajer stara. Skolu urcite nedodela, ale opet ji neprinutis, povinnou skolni dochazku splnila. Ze do toho holka spadne “nechtene” takhle mlada, budiz ale ona to mela pekne promyslene teda :cert:
@Mysticlipstick píše:

Partner či chlap rozum má. Má to velmi dobře spočítané a promyšlené. Jak se zdá moc práce, to nedalo. To děvče, za to ani, vlastně nemůže. Je to kvalitní manipulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
9.3.20 21:47

Už z toho, že ti dcera řekne, že dítě chce, a ty se jdeš ptát na internet, zda není možné jí udělat nějaký pozdní výškrab, chápu, proč ses to dozvěděla jako poslední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.3.20 21:48

Byla bych hodně zklamaná, že jsem jí nestála za to, aby mi sdělila své plány. Obrečela bych to. Vyzuřila se někde a milé dceři bych oznámila, že teda plně přebírá zodpovědnost za vlastní trochu zbrklé rozhodnutí. Že jí samozřejmě pomůžu, pokud o to bude stát, ale hlavní práce bude na ní a na něm. Aby mě o své a jeho zodpovědnosti a dospělosti přesvědčila. Nevím, jak se mladí tváří na svatbu, ale já bych teda ocenila, kdyby si jí ten chlap chtěl vzít. Když už spískal z 50% takovou habaďůru. A ještě se, chudinka, neodvážil předstoupit před „tatínka“ tchána. Čas ukáže. Ale na miminko bych se asi netěšit nedokázala. To za nic nemůže.

Příspěvek upraven 09.03.20 v 21:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
9.3.20 21:49
@Dědek 66 píše:
Partner či chlap rozum má. Má to velmi dobře spočítané a promyšlené. Jak se zdá moc práce, to nedalo. To děvče, za to ani, vlastně nemůže. Je to kvalitní manipulace.

Si ji pojistil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
9.3.20 21:51
@prokr píše:
Myslím, že jsi zbytečně „chytrá jako rádio“ :mrgreen:

Myslet znamená hono vědět : :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
9.3.20 21:55
@SAJ píše:
Si ji pojistil…

Neměl jsem to číst, je to vypočítavá kreatura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
9.3.20 21:55
@ivašot. píše:
V 26 zbalit 15…
:nevim: Znam takove, vetsinou to jsou frajeri, kteri na svoje vrstevnice proste nemaj :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
9.3.20 21:57

Alespoň vidíš proč Tobě to řekla až ted :?, tušila jak budeš reagovat. Ty bys jí hnala na potrat v 16tt :? nebo nabízet adopci :? Alespoň že to není spolužák a je šance že se o ní a dítě postará a bude mít i druhé prarodiče a sama píšeš že holka je rozumná ;) Ještě tu novinu říct manželovi ;). Mrzelo by mne že se to dozvím jako poslední, na druhou stranu k zamyšlení proč to řekla všem a mne ne :? Až bude doma manžel tak si všichni 4 promluvte co a jak dál ;) O potratu a adopci bych pomlčela, ona se popisu na dítě těší tak neříkej něco co s dcera bude dlouho pamatovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.20 21:58

@Burj Chalifa Já bych to hrozně ráda brala v klidu. Utěšovali bych ji, ale ona to vůbec nepotřebuje… samozřejmě se budu snažit to s ní nějak zvládnout, pomůžu jí, to je jasné.

• Citovat
  • Upravit
8881
9.3.20 21:59

Tatínkovi by to frajerka měla říct taky sama.
NIC bych jí neulehčovala 8) když chce být tak zodpovědná, tak ve všem :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect