Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já dělala 2 roky na sep chiře a super. Brutální mi přišli spíš doktoři
Ahoj
Já jsem taky zdrav. sestřička.Začínala jsem na JIP,kde byli děti od novorozenců po děti do 18 let.
Když se u nás novorozenci oddělovali,šla jsem s nimi.A od té doby dělám u nedonošeňátek.
Ale už 3 roky jsem doma na mateřské.
Obdivuju studující.Já mám teda v plánu ARIP ale kdy,to je ve hvězdách. ![]()
Ahoj,přidám se k vám,sestra na septické chirurgii - už 15 let. Nyní na rizikovém ale zatím se mi nestýská ![]()
Ahojky, jsem porodní asistentka, pracuju 20 let na pg klinice, nyní třetím rokem na MD. V těhu jsem dokončila Bc. na 1. LF UK. Od 11 měsíců pracuju na 0,2 úvazek a zpátky podle školky, zatím to vypadá bledě, jsou hodně obsazené.
Já jsem dělala na porodnici a doufám,že se tam i vrátím
Studovat jsem měla v plánu při mateřské,ale když jsem zjistila,že čekám dvojky,tak jsem to vzdala,to bych už fakt nedala.
Ta domácí péče určitě na menší úvazek při MD jde.Máme u nás ve skupině jednu maminu,co to dělá ![]()
Já jsem taky ZS. 6 let na ARU,arip jsem dělala ještě v práci a ted už 8 let doma
a ještě tak 3 roky budu, s tím nejmladším. No já si to nedovedu představit vrátit se zpět se 3 dětma.Nejlepší by byl obvod což se špatně schání ale nebráním se ani jinému oboru ,ale to je těžké taky protože práce sestry je specif. zaměření.
A někdo se tu ptal na domácí péči, kamarádka je sama na 2 děti a ted začala na č . úvazek je hrozně spokojená občas má i služ. auto.Jezdí po lidech- aplik. injekce, inzulín, převazuje,cvičí… a má i dobrý peníze.Naštěstí má babi ta ji hlídá, když je třeba ![]()
a hlavně už se vidím jak sháním kredity se 3 dětma, ted jsem teda díky kamarádce zjistila že mi prodloužili registraci do r.2016 já jsem si myslela že už jí mám propadlou.Ted třeba holky dostali nabídku na seminář do Prahy-vstupenka 800 nebo 900 podle toho kdy si ji koupíte,dál ubytování je to na dva dny,doprava a už to lítá.Ani tam nebylo za kolik je to bodů.Kdyby aspon ty přednášky byli tématicky třeba podle oboru setry ale u nás Pce kraj to měla kámoška z obvodu neustále přednášky o ink. vložkách
a nebo mě mrzí když holky řeknou že jdou na přednášku už maj vyčíhnutý že potvrz. dávaj předem tak ho dostanou a ani tam nejdou
to asi vypovídá jak o tématech-viz. vložky tak i o někt. setrách a myslím si že už je z toho taky spousta holek znechucenejch.Řeknou a co bych se snažila když nikdo neví jestli to bude za 2 roky potřeba. Na jednu stranu je to pravda na druhou
je to těžký
Tak ja mam jen jedno ditko a doufam,ze seminare nebudou zas tak velkej problem,pokud budou u nas v nemocnici.
Kdyz jsem jeste pracovala a nekam se jelo na seminar byl za 400 minimalne a byl za 3 body ![]()
Tak to je pak pro me lepsi nastudovat si nejakej seminar na netu a pak si udelat testik,vytisknout si certifikat…co jsem delala ted na doplneni bodu potrebnych k registraci,tak me jeden vysel na nejakych 180Kč,coz neni tak hrozny.
ahoj taky jsem sestra…dělala jsem skoro 4 roky na interně ,pak chvliku v dětské psych.léčebně pak gastro mezitím mateřská s 2 dětmi 2,5roku na kardiologii a teď jsem nastoupila do senior domu na plný úvazek při mateřské
Ted jsem to delala tady-http://skola.osetrovatelstvi.info/mod/resource/view.php?id=83
Ale 3× jsem si delala test i tady-http://www.ucebna.net/
Andrejka__20 píše:nattallia píše:Já teda upřesňuju…traumatologie někoik let, potom asi půl roku onkologie… A vracet?? U nás je ve špitále taková situace že nad tím teda moc nepřemýšlím
Jééé holky to jsme ráda že tu někdo je, a kde jste dřív dělali??a budete se vracet???
A chystáte se někdo studovat??Zatím tomu nechávám volný průběh… Holky, četla jsem něco o domácí péči. Nevíte někdo v čem to spočívá? Mohla bych si tím i přivydělávat na MD? Nebo to vykonávají sestřičky na plný úvazek? Dík
já dělala v domácí péči 2 roky. chodíš k těm pacientům domů a děláš skoro stejné výkony jako v nemocnici. nejčastěji rehabilitace, převazy, příprava a podání léků, injekce, inzulín atd. u nás holčiny dělaly jak na plný tak na částečný. určo se tím dá přivydělat. mám v plánu až malý trochu povyroste na častečný se vrátit
Ahoj
ja jsem taky zdravotni sestra momentalne na materske dovolene
nattallia píše:
Jééé holky to jsme ráda že tu někdo je, a kde jste dřív dělali??a budete se vracet???
A chystáte se někdo studovat??
Ahoj, no ja bych chtela jeste studovat urcite, bc. nebo farmaceuticky laborant, ale k podani prihlasky jsem se jeste nedokopala
![]()
jinak ja delala na JIP a vracet se urcite budu i kdyz si nedokazu predstavit treba 4 nocni nebo denni za sebou s malym ditetem ![]()
Holky, a chodite ted na MD na seminare? Ja jsem to doted flakala, ale uz musim zacit chodit, abych ti body pak nenahanela najednou.