Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@catch-22 píše:
Když chceš nálepku, tak Ti taky jednu dám. Máš pasivní přístup k řešení své neatraktivity a to je u muže problém.![]()
Co tím myslím? Když muž zpravidla už během dospívání zjistí, že nemá na svou cílovou skupinu, tak většinou (doufám, v mé generaci to bylo samozřejmé) začne na sobě makat - cvičit, studovat, někam to dotáhnout, prostě dorovnat své nedostatky jinak.
Pasivní přístup je přesvědčovat cílovou skupinu, že má špatné požadavky. Například u žen místo vlastního zhubnutí mužům cpát, že ve skutečnosti se jim líbí baculky. Nebo že je zavrženíhodné chtít i fyzicky přitažlivou partnerku, a mají se spokojit s nitrem.
Tys tady dost jasne a az syrove pravdive popsal to, co se tu ostatni snazili napsat kulantne a oklikou. Snad to od tebe jako chlap od chlapa pobere. Na reakci jsem zvedava, uvarim si k ni kafe 😊 ![]()
@Bespi píše:Mluvite o tom, ze nemam koukat tak vysoko? Proc? Za prve co o me vite? Za druhe, nevite ani co chci. Za treti nejste tak trochu namyslene? Me ma dle vas stacit nekdo bez vzdelani, ale naopak to jako neni divne?
Za prvé, řekla bych, že z těch dvaceti stránek, které tu v diskuzi jsou, o tobě víme víc, než ta holka, po které chceš, aby ti reagovala na inzerát na seznamce. A to, co víme, analyzujeme, což by tě nijak pohoršovat nemělo ![]()
Za druhé, nevíme, co chceš, tak to sem teda napiš. A napiš to hlavně do inzerátu.
A promiň, taky mi z těch tvých reakcí přijdeš takový…nerudný, naježený, nebo jak to přesně formulovat…
@catch-22 píše:
Když chceš nálepku, tak Ti taky jednu dám. Máš pasivní přístup k řešení své neatraktivity a to je u muže problém.![]()
Co tím myslím? Když muž zpravidla už během dospívání zjistí, že nemá na svou cílovou skupinu, tak většinou (doufám, v mé generaci to bylo samozřejmé) začne na sobě makat - cvičit, studovat, někam to dotáhnout, prostě dorovnat své nedostatky jinak.
Pasivní přístup je přesvědčovat cílovou skupinu, že má špatné požadavky. Například u žen místo vlastního zhubnutí mužům cpát, že ve skutečnosti se jim líbí baculky. Nebo že je zavrženíhodné chtít i fyzicky přitažlivou partnerku, a mají se spokojit s nitrem.
Tak v mé generaci získá komplexy a uzavře se do sebe. ![]()
A protože se cítí mimo, tak se věnuje jiným zájmům. Ale že by to někdo dělal proto, že chce něco kompenzovat… to jsem nezaznamenal.
Nemam slov. Koukam ze me tu nekteri fakt mate za idiota ![]()
Pobavil jsem se dobre.
Ja o tom, ze jsou lidi co jsou chytri a presto delaji mechanickou praci vim. Aby bylo jasno, ja nikoho nepovazuji za menecenneho. Proste nevnucujte jinym neco, co z nejakeho podlozeneho duvodu nechteji.
Uz jsem to tu psal, jen rozjizdite velke soukoli domnenek postavenych na domnenkach, z dalsich domnenek.
Neptal jsem se na veci, ktere si lze logicky odvodit, ale na to co si logicky odvodit a zjistit nelze.
Vysledek byl vyska. Pro me je to absurdni zjisteni, ale jak rikam, beru to v potaz. Je to sice jen dalsi relikt zazite domnenky, ze vyssi muz ma lepsi postaveni a dokaze o zenu lepe postarat. Ale co uz. Tenhle svet je plny nesmyslu, tak tohle je jen dalsi z nich.
@jankajj píše:
Komu není rady, tomu není pomoci.
Nehledam nekoho za kazdou cenu. Nemam to zapotrebi.
@Bespi píše:
Nemam slov. Koukam ze me tu nekteri fakt mate za idiota![]()
Pobavil jsem se dobre.
Ja o tom, ze jsou lidi co jsou chytri a presto delaji mechanickou praci vim. Aby bylo jasno, ja nikoho nepovazuji za menecenneho. Proste nevnucujte jinym neco, co z nejakeho podlozeneho duvodu nechteji.
Uz jsem to tu psal, jen rozjizdite velke soukoli domnenek postavenych na domnenkach, z dalsich domnenek.
Neptal jsem se na veci, ktere si lze logicky odvodit, ale na to co si logicky odvodit a zjistit nelze.
Vysledek byl vyska. Pro me je to absurdni zjisteni, ale jak rikam, beru to v potaz. Je to sice jen dalsi relikt zazite domnenky, ze vyssi muz ma lepsi postaveni a dokaze o zenu lepe postarat. Ale co uz. Tenhle svet je plny nesmyslu, tak tohle je jen dalsi z nich.
Ano, nevnucuj jiným, co nechtějí.
Ty nechceš, aby Ti vnucovali prodavačku ze supermarketu, my ženy nechceme, aby nám někdo vnucoval chlapa, kterého nepovažujeme za fyzicky atraktivního.
@Bespi píše:
Nemam slov. Koukam ze me tu nekteri fakt mate za idiota![]()
Pobavil jsem se dobre.
To je asi tak jako to, že muži chtějí štíhlé mladé dívky s útlým pasem a oblými boky, protože je podvědomě považují za plodné. Ve finále by jim klidně dítě porodila obézní čtyřicítka bez opticky štíhlého pasu a přiléhavě se rozšiřujících oblých boků, ale když jim dáš na výběr, tak si prostě jako objekt zájmu prvotně vyberou tu první.
Tj. ta výška je prostě pro většinu žen důležitá (a taky to, aby jejich partner nevážil méně než ony), je to taky podvědomé a nic s tím neudělají.
@Hecate píše:
Ty nechceš, aby Ti vnucovali prodavačku ze supermarketu, my ženy nechceme, aby nám někdo vnucoval chlapa, kterého nepovažujeme za fyzicky atraktivního.
@Hecate píše:
Lol, ja se tu nekomu vnucuju
to je mi novinka.
Mel jsem otazku, dostal jsem odpoved na vsechno jine, pak prisla odpoved tak se opet rozjelo placani o nicem, obvinovani atd.
Ja vim jakou ma tenhle web povest, vim jak se tu do lidi navazite, takze me to neprekvapuje.
@Bespi píše:Že jsi sem vůbec lezl, co?
Lol, ja se tu nekomu vnucujuto je mi novinka.
Mel jsem otazku, dostal jsem odpoved na vsechno jine, pak prisla odpoved tak se opet rozjelo placani o nicem, obvinovani atd.
Ja vim jakou ma tenhle web povest, vim jak se tu do lidi navazite, takze me to neprekvapuje.
@akavi píše: Že jsi sem vůbec lezl, co?
Ještě když to vůbec nemá zapotřebí ![]()
Protoze jsem se ptal na jednu konkretni otazku. a na tu konkretni otazku jsem chtel odpoved. A tohle bylo misto, kde jsem tu odpoved v tune odpadu mohl dostat.
@Bespi píše:
Lol, ja se tu nekomu vnucujuto je mi novinka.
Ano, všichni lidi jsou kreténi, jen Ty jsi letadlo.
@Hecate píše:
Ano, všichni lidi jsou kreténi, jen Ty jsi letadlo.
Přesně, také to tak mám
![]()