Smíšené manželství - víra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aaas
8.10.10 10:01
Pudloslava píše:
Uznavam, ze neni v podstate logicky duvod, proc verit v Boha.

Tos mě teda šokovala, vyznívá to, jako by byl logický důvod být ateistou. Jako by jedno bylo „logičtější“ než druhé.

Pudloslava píše:
Nicmene vira v cokoliv neni otazkou rozhodnuti

Další šok. Já se tedy rozhodovala a rozhodla :-). Je to přece rozhodnutí, jestli budu věřit v Boha nebo jestli budu ateistou.

Budu moc ráda, když mi odpovíš.

• Citovat
  • Upravit
8.10.10 10:10
Aaas píše:
Pudloslava píše:

Další šok. Já se tedy rozhodovala a rozhodla :-). Je to přece rozhodnutí, jestli budu věřit v Boha nebo jestli budu ateistou.

Nie som teda Pudla, ale povedala by som, ze to myslela tak, ze viera nefunguje sposobom - a od zajtra som veriaca, tak som sa rozhodla. Ja napriklad som sa k viere v Boha nerozhodla. Nejako som k tomu dospela, neviem kedy, neviem ako - hoci viem co asi boli hlavne priciny, ale nebolo to ako ked som sa rozhodovala ci sa vydam za manzela alebo nie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.10.10 10:14
Aaas píše:
Pudloslava píše:
Uznavam, ze neni v podstate logicky duvod, proc verit v Boha.

Tos mě teda šokovala, vyznívá to, jako by byl logický důvod být ateistou. Jako by jedno bylo „logičtější“ než druhé.

Pudloslava píše:

tak to je hezke, ze umisi sama se svoji psychikou takhle hezky manipulovat, ja ne. Dokazala by ses treba rozhoudnout a treba na mesic byt verici? myslim mesic verit v Boha uprimne, ne jen to rikat. ja se o sve vire rozhodnout nedokazu, stejne tak jako se nedonutim mit rada nekoho, koho rada nemam.
Musim uznat, ze by se mi tyhle dovednosti autosugesce docela hodily.

V kazdem pripade je dulezite, ze jsme obe se svou virou/nevirou spokojene, nemyslis?

ano, babi to pochopila spravne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aaas
8.10.10 11:14
Pudloslava píše:

Dokazala by ses treba rozhoudnout a treba na mesic byt verici?

No měnit názor po měsíci by bylo divné i v méně vážných věcech :-), nicméně hodně lidí svůj názor na víru v životě změní.

Tak jsem tě asi špatně pochopila.

• Citovat
  • Upravit
20518
8.10.10 11:29

Když dovolíte holky, abych se přidala - já byla ve své „nevíře“ vychována. Nebylo to mé rozhodnutí. Ovšem nikdo mi neříkal - bůh neexistuje, jsou to kecy, atd. Protože třeba babička je nepraktikující katolička, občas mě do kostela brávala, vyprávěla mi o svém tatínkovi v nebi, atd. Takže jako malé dítě jsem měla porovnání obou „světů“. Dokonce (!) jedna tetička je jehovistka, a i když k této víře mám velké výhrady, teta mi to nikdy necpala, nikdy se mě nepokoušela spasit, atd.

Neříkám, že není nic, co by mě nepřesvědčilo, abych svou „víru“ změnila. Ale zatím nic takového nepřišlo. Věřím v lepší zítřky, v to, že boží mlýny melou (ve smyslu pravda zvítězí, zlo bude potrestáno), ať bůh je či nikoli. Věřím ale taky v to, že bez práce nejsou koláče a nikdo mě za ručičku nepovede - prostě když něco chci, musím si za tím jít sama.

ALE - a v tom si nejsem úplně jista - mám dojem, že ve svých snech komunikuji se svým dědou, který už není nějaký čas mezi námi. Který mi říká a upozorňuje, co se stane - a ono se to fakt stane!!! Neumím si to moc dobře vysvětlit a už vůbec ne spojit s nějakou filozofií, natož vírou. A už vůbec ne s tou svou - tedy absolutním ateismem. V tom je teda díra jak hrom!

Jedna moje kamarádka je silně věřící, tuším že katolička, ale nejsem si jista. Jednou jsem se dovolila, zda jí můžu položýit v tomto směru osobní otázku - jak vnímá darwinismus. A ona mi odpověděla, že to neřeší, protože to, co jí nabízí víra, je sice s tímhle v rozporu, ale je to víc. Myslím, že jsem jí pochopila. A od té doby se nesnažím rejpat a hledat díry a nelogičnosti v něčí víře. A už vůbec ne v logičnosti či nelogičnosti věřit v Boha. Ostatně, při této příležitosti se mi vybavuje hláška z Kurvahošigutentag - „vaší p*ču jsem taky neviděl, a věřím, že jí máte …“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.10 13:00

Zdravím :-) a děkuji za příspěvky (tedy za ty, které byly určeny mně) :-) asi to jenom zbytečně řeším, nejsem řešící typ, ale tohle mám potřebu řešit, nevím proč :nevim: asi proto, abychom byli v manželství šťastni OBA, protože mám kolem sebe hodně párů, kterým to prostě nevyšlo, něco dělali špatně, něco se stalo, pokazilo… a rozvádí se po roce, po dvou, po pěti, sice jsou to všechno lidé nevěřící, ale v konečném důsledku je to vlastně jedno…prostě nechci udělat něco špatně, a právě nevím, jestli to nenásilné „proměňovámí“ mého manžela není zrovna to špatné (i když je to z jeho vůle, nenutím ho absolutně do ničeho, to opravdu ne). Ale to se asi nedozvím, povíme si za 20 let :nevim: Záměrně jsem nedávala dotaz na některý ze serverů určených „věřícím“, protože jsem nechtěla rozpoutat nějakou bouřlivou diskuzi :zed: mějte se hezky, a děkuji :-)

• Citovat
  • Upravit
459
8.10.10 16:51

No obecne mam mozna trochu mirnejsi postoj, nez etatinek, ale v nemalo vecech s nim souhlasim. Ale o to rozebirat detaily v cem atd, o to mi ani tak nejde.

Me spis take udivuje postoj Pudly. Je mi naprosto jasne, ze toto nejde srovnavat v rodinach nevericich rodicu s vericimi babickami, coz byl muj pripad, s rodinou vericich a praktikujicich rodicu, ale proste obecne vzato, srovnavat rozhodnuti rodicu ohledne vychovy ditete ve vire, s rozhodovanim o myti rukou, nebo odchodem na navstevu, to mi hlava fakt nebere :think: Ja respektuji rozhodovani „cizich“ rodicu, jen jsem napsal, proc ja v tomto za sve deti rozhodovat nebudu a proc jsem ocenil, ze v tomto nikdy nikdo nerozhodoval za me. A chapu i to, ze ve spouste veci musi rodice rozhodovat za deti. Ale srovnavat rozhodovani o veci, ktera bezesporu cloveka, mozna ne na cely zivot, ale minimalne na detstvi, ale dost mozna i na ten cely zivot, velmi ovlivni a to ve velmi zavaznych vecech, zivotnich postojich, jeho zivotnim rozhodovani atd atd s tak banalnimi rozhodnutimi, ktere Pudlo uvadis, to mi proste nejde do hlavy. Ja ocekaval nejaky racionalni duvod toho, proc jsi tak presvedcena, ze bys o tomto mela rozhodnout za dite, ale zatim pises jen o myti rukou a odchodech na navstevy. Neber to prosim zle, ja to fakt zle nemyslim, jen jsem to chtel pochopit, ale zatim se mi zadneho vysvetleni nedostava.

Jinak jak je to s ovlivnenim cloveka a jeho chapanim viry, kdyz s ni zacina treba v puberte, to je rekl bych vec naprosto individualni. Ono „verit rozumne“, ale i „zblbnout z viry“ muze clovek jak v puberte, tak i v 50ti, to zalezi na jeho povaze, vychove-at je s virou ci bez, a mnoha dalsich faktorech. Ja si nemyslim, ze by pro dite v puberte bylo nevhodne zacinat s virou v tomto veku, protoze pokud ano, tak to pro nej asi neni vhodne vubec a pak je mozna dobre, ze se s tim u nej nezacinalo i uz v tom detstvi. Takovy clovek by k te vire nejspis asi ani sam nikdy nedospel.

Nevim, jak se „prichazi / dospiva / ci rozhoduje“ k vire, to nejspis bude take individualni vec, jen jsem toho nazoru, ze jak tady nekolik devcat samo pise, ze zivot ve vire, je mnohem tezsi a slozitejsi, nez, nebudu rikat zivot v ateizmu, ale v „beznem zivote“, tak uz jen proto jsem nazoru, ze by se kazdy clovek o takto zavazne a vetsinou cely zivot ovlivnujici veci, mel rozhodovat sam. A ze dite, co si jeste hraje s hrackama, takoveho rouhodovani neni schopne a neumi si predstavit, jak to jeho zivot ovlivni, o tom asi neni sporu, takze toto rozhodnuti za nej v techto pripadech delaji rodice. No a jak jsem rikal, srovnavat to s rozhodovanim o cistych rukach ci navstevach, to snad ne :roll:

No a za dalsi.

Jak jsi sama Pudlo psala, ze sama nevidis, zadny racionalni duvod „verit“, tak ja ho vidim. Ja si nemyslim, ze lide veri bezduvodne. Jak vidis, tak jinym vericim devcatum „nevidet duvod verit“ pripada sokujici. Me to nepripada sokujici, jen by mi to nedavalo smysl. Ja ted nemluvim o Tobe, neznam Te, ale obecne, ja myslim, ze kazdy vi proc veri.

Duvody k vire jsou celkem logicke a jasne a jsou v podstate jen dva. Ten prvni mozna dneska uz neplati tak, jako v historii a je jim „prospech“. To ze se virou da pomahat (k tomu u toho druheho duvodu), to je take bezesporu, ale take se virou da skodit a hlavne a to nejvic, „zneuzivat“. Takze virou manipulovat masy bezesporu jde a i dnes se to deje, viz armady blizkeho vychodu, ty by bez viry do svych rad nenaverbovaly ani desetinu a ted zamerne pouziji slovo „poslusnych ovci“. Staci jim slibit jidlo strechu nad hlavou, ale to by pro hrde „vychodany“ nebyl dostatecny duvod ke vstupu, hlavne slibit duchovni ospravedlneni jejich budoucich cinu a duchovni zastreseni jejich rodin. Proc pak ceska armada neverbuje vojaky za slib, ze pak oni a jejich rodiny prijdou do nebe :?: Protoze nema v umyslu nic zleho, nic co by potrebovala pred valstnimi vojaky a jejich rodinami, jakkoli ospravedlnovat. A nebyt te viry a za ty hruzne ciny, jim prislebene bozi naklonnosti, tak ani za jidlo a strechu nad hlavou, by ta zversta, nedelali ani ti vojaci na vychode, ale oni jsou virou tak zfanatizovani, ze pro ni budou i zabijet nevinne lidi. Ale pozor, oni viru nezneuzivaji, oni jsou jen jeji, potazmo tim kdo a jak ji prezentuje, zneuzivani, nic vic. Ten kdo ji zneuziva je ten, kdo potrebuje, aby pro nej ti chudi a mnohny i detsti vojaci zabijeli a delali veci, ktere jinak nez virou nejdou ospravedlnit. Tak to je ten prvni duvod „vereni“ mam na mysli prave to veleni techto armad. Diky vire temi lidmi opravdu a to je proste neodiskutovatelny fakt, manipulovat jde a zdaleka nejde jen o armady, takto negativne se vira da zneuzivat i mnoha jinymi zpusoby, toto byl jen jeden z mnoha prikladu :!:

Tak a ted ten druhy duvod proc verit. Lide (opet mysleno hlavne, ale nejen, historicky), kteri byli v jakekoli nouzi se k vire uchylovali pro utechu, kterou jinde nenachazeli. A opet se vratim k te viru zneuzivajici armade, jen na ten druhy pol, ne k tem co viru zneuzivaji, ale k tem co jsou jejim prostrednictvim zneuzivani. Takovy chudak, co nema co do pusy, se velmi snadno necha naverbovat do vyse zminene „nabozenske armady“, v niz pujde ve jmenu boha zabijet nevinne lidi a myslite, ze by to udelal, kdyby mel co do pusy, na policku mu rostla uroda a on uzivil rodinu :?: Ani nahodou :!: Neudelal by to nikdy, „normalne“ by zil, pracoval atd atd, ale napriklad bylo sucho, neni uroda, nebo je valka a aby neumrel hlady, tak se da na zabijeni ve jmenu viry. Za tohle etatinka nebombardujte, to je historicky holy fakt a tohle dokonce neni fakt jen historicky, ale deje se to i dnes, staci se podivat na vecerni zpravy z blizkeho vychodu. A ja za tohle neodsuzuji viru jako takovou, ale lidi, kteri ji k temto vecem zneuzivaji …

… a z toho plyne, ze vira muze byt lek, ale i velmi mocna zbran, na kterou se ani atomovka nehrabe. Muze pomahat, ale tam kde je nouze, se da velmi, ale opravdu velmi snadno zneuzit i k zabijeni a velkemu utrpeni.

Tak a ted se vratme do nasi doby a k nam. Proc dneska v zemi, jako je ta nase, verit :?: Samozrejme ze i tady jsou jasne duvody. Opet je to nouze. A muze to byt mnoho mnoho druhu nouzi a duvodem je utecha v teto nouzi. Muze to byt nouze materialni, bezdomovec, ktery nikoho nema, nema nic, nema se na koho obratit, opravdu ve vire najde utechu a potrebne pratele a verim, ze mu opravdu muze pomoci. Treba moje babicky se uchylovaly k vire protoze zazily velkou bidu a nouzi, valky a hodne prikori, prisly o ve valkach o blizke, ti co jim zustali, byly daleko, nebo mrtvi atd atd a to opet byl duvod hledat utechu ve vire. A to je take duvod, proc verim, ze i k vire se da uchylovat jen docasne.

A druhy hlavni duvod je nouze, nebudu rikat duchovni, ale dusevni. Muze to byt umrti, muze to byt zle v rodine, spatne vztahy s milovanym, rozvod, strach z neceho, strach o nekoho atd atd. A pokud pokud cloveku nefunguje „jeho rodinne zazemi“, tak jak ma, tj. aby si do tohoto zazemi mohl pro tu utechu prijit, tak ji proste hleda jinde. No a vira se v tomto primo nabizi. Ok, ja to nevidim spatne, ale jen konstatuji, ze to je dusledkem toho, ze je nekde jinde neco spatne, nebo ze neco nefunguje.

Jak tu nekdo psal, ze ma ve vire rodinu, tak ja nevim, ja to nechapu, jak rodinu :?: Rodina je prece mama, tata a deti a je to doma a ne v kostele a to i bez viry. A pratele a pomoc i utechu od nich taktez mohu mit i bez viry. Proc hledat pratele, nebo rodinu ve vire :?: Vzdyt s uplne stejnymi lidmi mohu byt kamarad a mit s nimi i rodinu, samozrejme i bez viry. Jo jasne, ze duvod je. Neco z tohoto nefunguje, tak ve vire to najde kazdy, kdo chce, protoze vira rada prijme kazdou ovecku, ktere neco chybi.

Tak a uz se chylim k zaveru. Proto nemam problem nechat sve dite o teto strance jeho zivota rozhodovat samo, az vyroste, protoze, pokud bude male, tak pokud budeme dobre fungujici rodina, tak dite jako takove, nejen ze tyto veci nechape, ale ani viru nepotrebuje. Ma nas rodice a v nas utechu a pomoc vzdy najde i bez viry. Jak uz tu nekdo psal, my budeme jeho vira i bez kostela a modliteb. Stejne jako moji rodice byli moje vira a v podstate v mnohych aspektech jsou i dodones. A az vyroste :?: Bude pro nas rodice vyzvou, byt mu oporou i v jeho dospelosti, aby se nemusel pro utechu, pomoc a pratelstvi uchylovat k vire v boha, aby porad stejne veril v nas-rodice, jako to delal cele detstvi. Stejne jako jsem vse, co jsem potreboval vzdy i ted, nachazel u mych rodicu a proto jsem nikdy nedospel k „vereni“. Tak to je duvod, proc mohu s naprostym klidem rozhodovani o vire nechat na svem potomkovi, az vyroste a sam si usoudi, jestli to potrebuje nebo ne, protoze vsechno, co maji lide ve vire, lze mit i bez ni, jen to musi fungovat :lol: Tohle je vyzva pro me, nenechat sebe a rodinne hodnoty a zazemi nahrazovat cimkoli jinym, ani virou :!: :lol: … protoze nediskutujme o tom, jestli je vira spatna, nebo dobra, jedno je jiste, je to jen „nahrazka“, neceho, co nekomu chybi, tam kde by mu to chybet nemelo a to vzdy a vsude, at jde o tu utechu, armady, zneuziti, pomoc atd atd :idea: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.10.10 17:06

TatkoF sorry, ale tohle cist nebudu :-))))
Jen k tomu zacatku
myti rukou bylo trochu mimo, uznavam - respektive ne zas tak docela, protoze ja verim tomu, ze verit je pro moje dite spravne a tudiz tim, ze ho povedu k vire, dle meho svedomi pro nej delam to nejlepsi.

srovnani s navstevou je namiste -jedna se o navstevu kostela (nikoli viru). je jedno, jestli se dite v kostele modli, nebo si hraje, ale do kostela chodit bude a bude tam hodne. Dite nebude u nas doma panem.

Jinak malym detem nemuzes dat na vyber, nejsou na to zrale. male deti maji i problem vybrat si, jakou chteji zmrzlinu. nejradeji si daji tu, co maminka. Jistota je pro ne lepsi, nez zmatena maminka, ktera ani nevi, co je vlastne pravda a rika divne slozite veci o vire a svobode vyznani. Proto ja budu svym detem rikat, ze Buh je a teprve, az poberou rozum, to zmenim na „ja verim, ze…“

jestli se mnou chces diskutovat, zpokus se formulovat svoje myslenky nejak strucneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
8.10.10 17:13
Pudloslava píše:
Jinak malym detem nemuzes dat na vyber, nejsou na to zrale. male deti maji i problem vybrat si, jakou chteji zmrzlinu.

No a to je to co rikam celou dobu. Jsou veci, ve kterych je potreba rozhodnout za deti, zmrzlina, ruce, navsteva, … a jsou veci, na ktere jeste nejsou zrale, tak by se meli rozhodovat sami, az na to zrale budou. O nic jineho mi neslo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
8.10.10 17:14

Ja ted padam za zenou, hezke odpoledne vsem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.10.10 18:16

Zakladatelko - já jsem praktikující katolička a kdysi jsem měla odvahu začít vztah s klukem od adventistů a říkala si, že všechno bude ok. Nedopadlo to (ale neříkám, že by to nemohlo dopadnout dobře u vás), naštěstí jsem si to uvědomila ještě svobodná - byly to roky potácení se v něčem, co dnes ani nepojmenuju. On byl pro víru docela zapálený a hlavně „oni“ jsou prostě jinak vedení, o víře pořád mluví, přišlo mně, že vytrhávají citace z písma z kontextu atd. Což by mně nevadilo, studovala jsem teologii a nehodlala se nechat zviklat a doma jsem tvrdila (když se naši chytali za hlavu :-) ), že půjdem na bohoslužbu v sobotu i v neděli… No v jejich sboru jsem si připadala jak na besídce a hlavně mně vadilo, jak se všichni tvářili nadšeně a to mne viděli poprvé… (nová dušička :lol: ) Prostě jsem na to neměla. A hlavně jsem si uvědomila, že on by vůbec neslevil… Takže já jsem se posléze provdala za (možná díky mně)už trochu praktikujícího katolíka a on pár let po mně za holku stejného vyznání. V kontaktu jsme ale dodnes a myslím, že mne toto „hledání“ trochu poznamenalo.
Držím ti (vám) palce, ať to všechno zvládnete, máš možná „výhodu“,že jsi nepraktikující, každopádně dokážeš sama posoudit, kolik je/není ochotný tvůj milý slevit a počítala bych s tím, že pokud se provdáš, děti povedete dle „stanov“ církve adventistů sedmého dne.
Takže ještě jednou - držím vám palce a klidně dej vědět, jak to dopadlo. :-D :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.10 19:00
Taťka F (-: píše:
Takze virou manipulovat masy bezesporu jde a i dnes se to deje, viz armady blizkeho vychodu, ty by bez viry do svych rad nenaverbovaly ani desetinu a ted zamerne pouziji slovo „poslusnych ovci“. Staci jim slibit jidlo strechu nad hlavou, ale to by pro hrde „vychodany“ nebyl dostatecny duvod ke vstupu, hlavne slibit duchovni ospravedlneni jejich budoucich cinu a duchovni zastreseni jejich rodin.

Dovolim si oponovat. Neviem ci som citovala vsetko relevantne, ale ide mi o to, ze obvinovat vieru z manipulovania mas mi pride trochu … alibisticke. Zase ako z komunistickeho svetonazoroveho kruzku, prepac :-D

Teda, mne ide o to, nevytahovat stale len „svatu vojnu“. Zober si len napriklad druhu svetovu vojnu. Ta bola zalozena na viere, ze Nemci su viac ako ostatni ludia. Ani do toho nemuseli tahat Boha. Zober si starsiu vojnu severu proti juhu v Amerike, ta bola tiez zalozena na viere, a sice na viere, ze otrok nie je clovek. Alebo taky ku klux klan - na viere ze biely clovek je viac ako cernoch. A tam prosim bojovali krestania proti krestanom. To ze odopries svojmu dietatu vieru nezabranis, aby bolo manipulovane.

Teda, nechcem Ti teraz tvrdit ze musis/mas ucit potomka viere. Len ze Tvoje argumenty proti viere su slabe. Ano, mas pravdu, viera fanatizuje davy, ale nemusi to byt vylucne viera v Boha/Alaha/Hare Krisnu.

A vobec, myslim si ze je vhodne dieta do viery aspon povrchne zasvatit, aby sa potom nezachovalo ako uplny ignorant ako tu popisovala jedna pani na Velky piatok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
8.10.10 21:33

Ano víra manipuluje, a to víra v cokoliv, já se jen podivuji, že někdo ještě může v dnešní době věřit v něco, co bylo vymyšleno lidmi před necelými dvěma tisíciletími, nemá to hlavu a patu a bylo to postaveno na tehdejších znalostech a okolnostech… Tyto staré víry by měly vymizet, je jasné, že jsou a budou nahrazovány něčím jiným (jako třeba věřit ve vědu a vědce, věřit ve svůj národ, věřit v lidi)… Ale věřit v Boha, který nás všechny spasí a jestli budeme zlí, tak nás mrskne do pekla je hodně zastaralé a nevysvětlitelné počínání… (A propo, než být v nebi s pár miliony fanatických a praktikujících věřících a poslouchat ty vaše rozmluvy a rozjímání, tak to budu tisíckrát radši si užívat v pekle s dalšími miliardami normálních a správně smýšlejících lidí… :lol: )

Taťko F, já bych se s něma moc nehádal, říkáš pravdu, ale oni jsou holt věřící - zfanatizovaní lidé, takže pravdu, důkazy ani nic jiného nevidí, neslyší a ani nedokáží přijmout… Musíš si uvědomit, že oni jsou v té lži vychovávání od mala (někteří ne, to ti kteří během života zažijí něco hrozného nebo šokujícího či nevysvětlitelného, tak ti začnou hledat odpovědi ve víře) a žijou v ní celý život, takže je opravdu nic nezlomí a nepřesvědčí. Bylo by to dokonce proti zdravému rozumu… :wink:

A je pravda, že víra nahrazuje to co lidé nemají… Nemají peníze, tak se začnou modlit, aby je měli, nemají lásku, tak se modlí, aby ji měli, nemají štěstí, tak se modlí, aby ho měli, jsou nemocní, tak se modlí, aby byli zdraví… Místo, aby se zvedli a něco s tím udělali - to je těžké, tak se pomodlí a věří, že to za ně udělá a vyřeší Bůh, že je z toho problému vyseká a zachrání… :roll:

Kontrolní otázka pro křesťany, kdo je víc Bůh, nebo Aláh?? :jazyk: A myslíte si, že když budu věřit v Boha a zabiju křesťana, že se dostanu do pekla nebo do nebe?? A když budu věřit v Aláha a zabiju křesťana, tak se dostanu do „nebe“ nebo do pekla?? A která víra je pravdivá, ta v Boha nebo v Aláha a proč né třeba v Krišnu a nebo Budhu?? A když budu věřit v Matku přírodu a to, že Zemi nestvořil Bůh za sedm dní, tak budu hloupý?? Takže přichází otázka na závěr, proč věříte v Boha, když je to jenom dva tisíce let stará lež vytvořená lidmi?? :roll: :roll:

PS: Mám to štěstí, že můj otec je nevěřící a jeho rodina byla ateistická, rodina od moji mamky je věřící… Díky „Bohu“ za to, že je mamča už také nevěřící a je tudíž neovlivňována někým jiným - cizím…

• Citovat
  • Upravit
sepishek
8.10.10 21:46

Podle me nejde vubec o argumenty proti vire, ale o docela jasna fakta ohledne cirkvi. Naprosto souhlasim, ze se jedna o organizace, ktere tezi z lidske neznalosti a ovladaji masy. Odpradavna. To jeste neznamena, ze kdyz si tohle myslim a neni tezke to dokazat, ze jsem ateista, komunista nebo kdovi co dalsiho…

• Citovat
  • Upravit
43035
8.10.10 21:58

Fanaticti ateiste jsou holt stejni magori, jako fanaticti krestane… co dodat.

Užívat si v pekle :-)))) moje mamka taky rikala, ze chce radeji do pekla, ze je tam alespon teplo … ale to je fakt infantilni mysleni podobne uvaze, ze Buh neni, protoze by ho Gagarin preci musel videt.

Jinak krestane veri tomu, ze mira provineni je posuzovana podle svedomi dotycneho. Tedy muslim, zabijejici krestana a krestan zabijejici muslima se mohou teoreticky oba potkat ve stejnem nebi, paklize oba cinili v dobre vire (ovsem jsa dobre vychovani a cta sve svate knihy, nemeli by tak cinit ani jeden).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí