Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mahdalka píše:
Já teda na ty starší založený diskuze nekoukalaale je fakt, že se už delší dobu chystám po malým vyřazovat hračky a věci, tak co s tím? Vyhodit to je škoda a fotit a dávat na bazárek? Tam toho je plno
my jsme kdysi nepotřebné, ale funkční hračky a oblečení zanesli do místního dětského domova. Nebo můžeš kojeňák, když jsou to chrastidla…Dneska se dá na různých bazarech nakoupit pro děcka za pakatel a nemusím nikde žebrat, takže příspěvek zakl. je slušně řečeno podivný. Navíc z toho co píše mají nárok na řadu dávek od státu.
Holky, co tady pisete ze muze na brigadu. Treba koji a mimco lahev odmita
. Treba taky ne, nechci se zakladatelky nesmyslne zastavat. Jen ze je tady i ta moznost. Nevim kolik se da vydelat na brigade, ale UM taky neco stoji, tak by se jim to treba ani nevyplatilo ![]()
Jinak jsem cetla jednu starou diskusi a radsi to nekomentuju, protoze to je
![]()
@EPC vždyť dárky se dají i vyrobit. Přeci nejsou Vánoce o hoře dárků pod stromečkem. Já jsem teď třeba mým kloučkům ušila ze zbytků látek hračky.
@pe-terka S temi prispevky to tak nemusi byt, partner je z Kuby, je otazka, jakou narodnost ma dite, ktere by melo cerpat sirotci duchod a jak se resi socialni davky v techto pripadech.
@Pink Lady nebo ma chlapa, kteremu by mimino nesverila. I to bych chapala.
@Majkla Dobrý Anděl podporuje rodiny dětí s rakovinou či jiným vážným onemocněním, ne rodiny, kde otec nepracuje a nenosí domů peníze…
@Cuddy píše:
@pe-terka S temi prispevky to tak nemusi byt, partner je z Kuby, je otazka, jakou narodnost ma dite, ktere by melo cerpat sirotci duchod a jak se resi socialni davky v techto pripadech.
aha, to jsem nevěděla…Nicméně do životního minima jim stát doplnit musí a nějaké příspěvky na bydlení a energie taky, pokud prokáží, že jsou v nouzi…Navíc chlap žijící v Praze aby si tu nebyl schopen najít práci? S takovým bych vyběhla, protože jak píše @Jensina, s takovým si bude zoufat celý život.
Příspěvek upraven 26.11.15 v 14:09
@Pink Lady píše:
Holky, co tady pisete ze muze na brigadu. Treba koji a mimco lahev odmita. Treba taky ne, nechci se zakladatelky nesmyslne zastavat. Jen ze je tady i ta moznost. Nevim kolik se da vydelat na brigade, ale UM taky neco stoji, tak by se jim to treba ani nevyplatilo
Jinak jsem cetla jednu starou diskusi a radsi to nekomentuju, protoze to je![]()
![]()
tak si může sehnat práci domů a může makat i ten její
hele řešeních je spousty, ten její může po brigádách ![]()
@AndreaS92 píše:
@EPC myslis, ze 5.mesicni syn potrebuje nejake darky? Nase dcera ma pul roku a jsem si jista, ze ji vice zaujmou svetylka na stromecku a mamincina naruc nez kopa hracek po cizich detech tot muj nazor.plus cele to na me pusobi jako citove vydirani pred Vanoci. Male miminko zadne finance tak to zkusim na emiminu zahraju maminkam na city a treba se nekdo slituje
jak rikam kasli na darky to neni dulezite a pro 5.mesicni uz vubec ne
@Pomka píše:
Přesně. nedávno byl v televizi případ, kdy cholerickej chlap dítě umlátil, páč brečelo, zavolal sanitku až když bylo dítě mrtvý a vymýšlel si pohádky
A matka dítěte mu uvěřila a je s ním dodnes(chlapa ještě nezavřeli).To je naprosto tragický ![]()
@Pomka píše:
To je taky fakt
Pro male mimco by ten jeho „obcasny afekt“ mohl mit fatalni nasledky ![]()
Jinak klokánek je dobrej nápad
myslím že je i přímo v naší čtvrti ale nedávno tu proběhla diskuze kde někdo psal, že v dětským domovech apod.nad tím ohrnují nos a chtějí jen nové věci, značkové ![]()
Ale ta čekárna dětského lékaře je nápad
Aspoň si tam bude mít Kubíček s čím hrát ![]()
@Pomka píše:
@mahdalka proc vyhazovat? Daruj maminkam v nouzi. Je tu diskuze. Najdes podobne skupiny i na fb. Pokud neposles zakladatelce… tady si netroufam soudit.Mimochodem, bylo by mi lito, kdyby me 5mesicni dite nemelo nic pod stromecke. Za to bych neodsuzovala.
Mam syna 5 mesicu a nechystam ani strom. Vánoce neprozivam a dárky neresim. Moje dítě dostává hračky tak nějak pořad a jestli to bude přesně na vánoce nebo později je mu je to jedno.
Až bude mit rozum, tak zacnu ty vánoce organizovat vysloveně pro něj.
A prozatím opravdu stačí nějaká fólie nebo obal od čokolády ![]()
@ka2ka píše:
tak si může sehnat práci domů a může makat i ten jejíhele řešeních je spousty, ten její může po brigádách
Tak chlapa bych hnala do prace davno, i kdyby za minimalni mzdu umyvat zachody.
Spatna prace se da najit vzdycky, o tom zadna
Ja reagovala jen na to, ze ne vzdycky muze jit matka od mimca na pul dne na brigadu ![]()
Ohledne prace na doma, vis jak to je dneska. Samej podvod ![]()
Tak do Klokánků určitě ne. Aspoň ne tady u nás. Pracovala tam kamarádky maminka a ta naopak tahal věci nám. Ti tam měli takové kvanta dobrot, plyšáků,…