Snažení 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
130
29.12.25 09:42
@Liskulaska píše: Více

Já neříkám, že jsem nutně těhotná :). Jen popisuji, co cítím. Sestra měla HCG z krve vysoké a na testech lovila duchy po týdnu zpoždění (U všech 3 těhotenství). Několikrát jsem psala, že čekám až dorazí ms, ale dokud nepřijde, nelze přeci nic vyloučit :). Na krev se bohužel nedostanu, takže si musím vystačit s testy.

Už když jsem prodělala biochemické několikrát, měla jsem příznaky mnohem dřív, než se objevil duch. Já na sobě poznám i že budu za den dva nemocná. A nemám příznaky týden, je to pár dní, co mi je takhle na nic. Ale zrovna u mně se nedivím už ničemu. Minulý rok mě doktor vyhodil, že simuluji a nakonec se z toho vyklubalo braní antibiotik a 6 měsíců neschopnosti chodit :D. Znám své tělo. Něco se děje. Může to být cysta. Může to být začínající nemoc… ale na něco reaguju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1422
29.12.25 09:50

To znam, tusila jsem ze nemam jezdit ke tchyni na vanoce a taky ze jo, dovezla jsem si menzes a covid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
29.12.25 10:03
@Katie732 píše: Více

Děkuji kéž by se poštěstilo ale kdo ví minulý cyklus bylo biochemko tak to třeba teď nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.12.25 08:14

Ahoj holky, byla jsem v Pronatalu na vyšetření plodnosti a zjistili mi, že mám pravděpodobně PCOS. Začala jsem si měřit bazální teplotu a zároveň jsem začala dělat ovulační testy každý den 1× v 18 h. Testy dělám od 11 DC, ale fotit jsem je začala až od 15 DC do aplikace, ale defakto byly úplně stejné. 22 DC a stále nic. Dneska mám 23 DC a teplota se zvedla o maličko. Máte někdo stejný problém, že ovulace ne a ne přijít a pravděpodobně máte také PCOS? Nemám vůbec zkušenosti s testy na ovulaci, snad to vyhodnocuji tedy správně, že je to negativní.
Ráda budu za každou radu nebo zkušenost. 😊 Napadlo mě zda se dá jít k praktické doktorce, aby mi udělala testy na vitamíny a nějak tu ovulaci podpořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
30.12.25 08:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
30.12.25 08:34
@Tess55 píše: Více

Též mám PCOS, měla jsem dlouhé cykly bez ovulace, klidně i přes 60 dní, přes rok a půl, poslední tři měsíce už začínám mít ovulace, ale sama nevím jak dlouho to vydrží. Musela jsem se hodně zaměřit na sebe. Změna stravy omezení cukru, lepku, tučných mastných jídel. Více ovoce a zeleniny. Ovoce jen dopoledne, odpoledne zelenina. Více cvičení a to kolo, procházky, jóga. Z doplňků stravy kvalitní omega-3, vitamín D alespoň 2000 I. U, myo inositol, Verra plodnost a těhotenství, probiotika koenzym Q10. A také jsem měla dvakrát kůru od paní Jarmily Podhorné z firmy Naděje na reprodukční orgány. A docela to pomohlo cyklus tedy 35 dní a ovulace zatím kolem 20 dne cyklu. Ale také chodíme do CAR a tento cyklus zkoušíme lehkou stimulaci s letrozolem jestli se to posune trošku dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
30.12.25 08:41

@Tess55

Ještě doplnění, měření bazálních teplot u mě neměl moc smyslu. Měla jsem je strašné rozházené, tělo se snažilo o ovulaci a nic a na těch teplotách to bylo vidět, pěkně pohoří od 15 dne cyklu. Ovulační testy pořád negativní. Až teď poslední dobou mám ovu. Minulý cyklus jsem do poznala že se ovu blíží podle hlenu tak jak se objevil udělala jsem si ovulační testy a od objevení hlenu byl za dva dny test pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.12.25 08:51

@Link11 nevím přesně zda se jedná o PCOS, ale prý je to pravděpodobné. Toto mi napsali z Pronatalu “ je 5,65ng/ml-hodnota vyšší než odpovídá Vašemu věku(medián pro Váš věk je 3,31ng/ml)” a pokud by se to nepodařilo přirozeně mám se objednat na schůzku. 🙈 Gynekolog mi napsal duphaston a já ho brala už dříve 2 měsíce a cykly byly vždy 32 DC. Pak jsme ho vysadily a cykly byly opět dlouhé. Jednou až 59 tento rok. Teď jsem opět dostala duphaston na 3 měsíce. První měsíc byl cykl 32DC, druhý měsíc poprvé 34DC a taky v tomhle měsíci jsme se pokusili, ale jelikož jsem neměřila ovulaci, tak to bylo 50 na 50 jestli se trefíme. Po tom co jste mi tu poradili, že duphaston hodně ovlivní teplotu a ovulaci dokáže omezit, jsem se rozhodla, že tento cyklus vynechám a očividně je pravda, že teplotu ovlivňuje. 🫣 Tohle je můj předchozí cyklus. Zároveň mi TT vyšel + byl tam duch a pak přišla menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.12.25 08:53
@Link11 píše: Více
no pěkně. 😔 Ty ovulační testy jste měla úplně čisté a nebo taky tak jako já? A hlen při ovulaci máte jaký? Ten jako vaječný bílek?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
30.12.25 09:05

@Tess55

To je hodnota AMH hormonu?

Nejdříve vlhko, poté se hlen začal táhnout tak jsem začala dělat tresty čárka byla silnější a za dva dny byly čárky stejně silné a bylo i více plodného táhlého hlenu opravdu jak bílek.

Jinak v tom období bez ovulace jsem měla pořád slabou čárku podobné té vaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.12.25 09:22

Ano je to hodnota AMH.😊

Myslíte si, že je tedy možné, že se ani ovulace nedostaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
30.12.25 09:41

@Tess55

To je druh PCOS. Mám též. Máte větší zásobu folikul. Takže každý cyklus se snaží zrát více folikul najednou a tělo nemá dostatek sil na to aby nějaká dozrála až ke konci a uvolnilo se. Takže dochází k blokaci ovulace. Může se stát ale že nějaké dozraje a k ovulaci dojde později třeba až 25 den cyklu.
Mě v CAR říkali, že pokud je ovu do 20 dne cykku tak je to v pohodě, pokud už po, jsou vajíčka stará a nekvalitní tak už poté mohou nastat problém s uhnízděním nebo i vývojem.
Též jsem nejdříve byla u svého gynekologa a ten my napsala progesteron, jen jiný než duphaston, který jsem brala 20 až 25 den cyklu. Takže pokud byla ovulace až později po 20 dnů cyklu tak ji ten progesteron zablokoval. Takže pokud máš ovu později tak jí ten duphaston blokuje.
Takže záleží jak moc tě to stresuje, ale ze své zkušenosti, co se s manželem snažíme už rok a půl a tohle bych věděla dříve ušetřila bych si spoustu trápení a řešila s CAR dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.12.25 10:13

To jsem vůbec netušila, že když je to po 20 DC, tak to může být špatné pro vývoj dítěte a to bych rozhodně nechtěla. Co by si mi radila teď udělat?
Zároveň mě teď v lednu čeká vyšetření CT, takže i kdyby se teď zadařilo tak nemohu být těhotná na toto vyšetření a hlavně ani nevím, co mě potom čeká. Uvidím jak to dopadne, ale ráda bych alespoň to tělo připravila na to, že chci aby ovulace fungovala, jak má a vlastně všeobecně tělo a hormony a tak.
Zároveň můj gynekolog se věnuje spíše i reprodukci, umělému oplodnění a tak než aby byl klasicky jen gynekolog. Ale řeším cykly dlouhé už s nim rok a zatím mi dával jen duphaston a prý se uvidí až se začneme snažit a nevyjde to.
Tím CAR myslíte PRONATAL? Nerada bych obcházela gynekologa. Nevím zda je to takhle běžné, že se to řeší s jiným centrem než s gynekologem a zda to nezjistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
30.12.25 10:31

@Tess55

Řešila bych asi tedy s gynekologem, když se na to specializuje, vzít třeba výsledky z Pronatalu a že si myslíš že u tebe nedochází k ovulaci a uvidíš.

Já jsem zjistila že můj gynekolog je tak akorát na předepsání antikoncepci jinak na prd. Na vše by nás někam posílal tak jsme se rozhodli že bude lepší řešit kompletně vše na jednom místě na klinice. Svému gynekologovi jsem nic neříkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.12.25 10:59

No výsledky z Pronatalu jsem mu ukázala a řekl mi, že si to myslel. Poté mi předepsal duphaston a řekl, že když by nevycházeli snahy tak se to bude řešit dál. Ale mě se nechce čekat až to nevyjde, když vím už teď, že ovulace nepřichází, cykly jsou dlouhé bez duphastonu a teplota očividně růst nechce a tento cyklus bude možná bez ovulace a nebo s ovulaci ale pozdě. 😕 Zároveň mě teď docela dost děsí myšlenka, když je ovulace až po 20 DC může nastat při vývoji miminka komplikace. to stejné mi napsali z Pronatalu, že když se nebude vést, mám se ozvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí