Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mimi2017: Asi jsem přehlídla příspěvek, o těch 30 tisících za kočárek to bylo na mě? Ten Britax mě stál necelých 9 (sice jen sporťák, ale s ani s hlubokou korbičkou by se to určitě zdaleka k 30 tisícům nevyšplhalo), navíc do 31.1 na něj byla i akce, takže se dal koupit tuším za 7000, to jsem ale nevěděla, řekla mi to až kamarádka
No a Bébécar mám za hubičku i s autosedačkou, ale jak jsem psala, je ojetý. / Ty jo CS 8, to budeš co nevidět rodit předpokládám
Svým způsobem ti závidím, už bych taky chtěla malou vidět ![]()
@mimi2017 hih ja byla plzenska do cervna. Od cervence jsem chebska. Ted do plzne jedu 16.2 kvuli doktorum a za rodinou
@nirei Já byla v Malvíku a tam Bébécar vyšel na 30 000 kč jen hluboký.
A to tam byla ještě sleva, že to je model 2016 a vystavený kus. ![]()
Já CS moc nevěřím už od začátku prosince mám vyšší a porod nikde,¨.
![]()
@mimi2017: Aha, já se v tom zatím ještě moc neorientuju, do porodu si to ale určitě „načtu“
Akorát vím, že čím vyšší CS, tím blíže k porodu, těch 8 už mi přišlo hrozně moc
// Ty jo fakt 30.000?
Já jsem myslela, že tak 13 14 tisíc (které bych za to stejně nedala). Přitom ten kočár má dost nevýhod, u mě to byla spíš iracionální láska ke vzhledu, než že by mi vyhovoval v různých parametrech
No my ho máme za 4000 i s autosedačkou
Je teda po třech dětech, ale ježděný jen jako hluboký, tj. necelé 2 roky. Říkali jsme si, že na hlubokém ušetříme a investujeme raději do sportovního. Já stejně nebudu mít s čím srovnávat
A co jste nakonec koupili? My jsme chtěli velkou korbičku a mým požadavkům na 80 cm vevnitř vyhovoval jen Dorjan (nakonec máme 75
), ale kamarádka mě varovala před kombinacemi, že mají pofidérní těžiště a můžou se převažovat. Navíc měl divné upínání, tak se mi do něj moc nechtělo.
@nirei No mělo by to tak být. Aspoň jak všude píšou. Ale asi na mě to neplatí.
No tady jsem myslela, že je cca na 16 tisíc. Ale pak pan prodavač mě uvedl na pravou míru.
Že mají jinou cenu podvozku a korby.
To jsem koukala jak blázen.
![]()
@nirei Původně jsem chtěla také koupit použitý Bébécar, ale pak jsem se bála.
Co jsem našla byl víc jak 200 km. A když jsem ho nemohla vidět na živo. Tak nevím co bych měla čekat.
Mohl také dorazit poštou špinavý, zakouřený nebo od zvířat chlupatý kočárek.
A na jedné fotce jsem při zvětšení našla, že foto bylo pořízeno v roce 2O11.
A v inzerátu bylo napsáno. Kočárek těsně po záruce bla, bla…
Takže nakonec jsem šla do nového.
![]()
@mimi2017: Tak to jsi udělala dobře, to bych taky neriskovala, nestojí to za to. My jsme měli štěstí, nabízela ho paní přímo u nás ve městě. No ale je na něm samozřejmě poznat, že není nový, navíc i vzhledově bych si samozřejmě vybrala nějaký trochu jiný model, ale u mě to fakt hodně bylo i o té ceně, když za 4000 s autosedačkou to člověk prostě moc neřeší, byla jsem ráda, že už to mám z krku
// To je ale teda mazec, že máš čípek zkrácený už od prosince a nic se neděje
To tě teda mimčo napíná a testuje tvoji trpělivost
Ale tak aspoň budeš rodit v termínu a všechno stihneš/stihla jsi dozařizovat. Rodit o dva, dva a půl měsíce dřív bych vážně nechtěla, musí to být šok, zvlášť, když to člověk nečeká a nemá problémy.
@nirei Já jsem ráda, že mám 36.tt za sebou a kdyby nastal porod, tak mimčo je považované za donošené.
Jinak od rána mám břicho jako kámen.
Hlavně, že jsi spokojená.
![]()
@mimi2017: Tak to budu držet palce, ať tě mimčo takhle fakt nenapíná a ať se to buď rozjede nebo přestane. Na druhou stranu tvrdnutí je asi OK, ne? Hlavně, že nejsou poslíčci (to je můj strach, že se už 14 dní před porodem kvůli poslíčkům nevyspím a rodit budu v noci
).
@nirei Neboj křeče v podbřišku jsou také.
Ale dneska zatím jen to tvrdnutí.
Půjdu na chvilku relaxovat
Písnu pak
![]()
@leniiisek5 ahojky, hele a nechceš zkusit jiné UM??? Nás taky trápí prďany a bolení
, ale já kojím, malá se vždycky naloká vzduchu
, já týden dávám espumisan a vůbec nepomáhá
, včera sem začala dávat biogaiu a taky babycalm, ten pomohl první holce místo toho espumisanu, tak ho taky prubni ![]()
@mimi2017: Jejda, to tě mimčo nešetří. Třeba to pak budeš mít vykompenzované rychlým porodem ![]()