Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den dámy, zakládám tuto diskuzi pro všechny ty které se od března začaly snažit o mimi
Doufám, že nás bude více ať si můžeme vzájemně vyměňovat zkušenosti a podporovat se ![]()
Začnu s příspěvkem sama
Už mám doma 16,5 měsíčního prcka a rozhodli jsme se, že mu pořídíme sourozence.. První dítko se nám povedlo hned 1.měsíc po vysazení antikoncepce, kterou jsem brala 9 let.. Bláááhově jsme doufali, že to s druhým bude stejné, ale bohužel.. Na konci února jsem vysadila antikoncepci a dostala menstruaci ze spádu a pak jsme se hned začali snažit.. První MS přišla se zpožděním až 35.DC, mezi tím jsem v průběhu cyklu 3× jeden den špinila.. Po skončení 1.MS jsem se začali snažit znovu, ale bohužel 3 dny po skončení MS jsem začala zase krvácet a od té doby už 10 dní stááále špiním.. hrůza.. Tento měsíc si i měřím BT a zkouším OVU testy, ale zatím nic… Tak pište další svůj příběh ![]()
Ahoj, tak já mám doma chlapečka 19m a sice se nesnažíme od března, ale až od dobna, ale to snad neva
První jsme začali zkoušet po dvou letech od vysazení HA a trvalo 2 roky, než se zadařilo. Tak snad se to nebude opakovat a zadaří se co nejdřív
Ovu čekám příští víkend, dnes mi přijdou jak ovu tak těhu testy a piju kontryhel. čaj, tak snad se zadaří
První mimi jsem nechávala na přírodě a čekala 2 roky, je na čase tomu trošku pomoct ![]()
@Hopsinka26 Jasný, že nevadí
To je fajn, že víš kdy máš OVU.. Jestli máš pravidelný cyklus a víš kdy je OVU, tak by to mohlo jít raz dva.. U nás je probléém, že nás tlačí čas kvůli práci.. Když neotěhotním do prosince, tak už se snažit nebudem, protože v září 2016 musím buď nastoupit do práce nebo vyměnit rodičovskou zase za mateřskou.. Tak jsem zvědavá jak to bude..
@Hopsinka26 A kde jsi si objednávala testíky, máš nějaké spešl???
@Nika Nut ja to mam uplne stejne s tou praci, taky do zari
kdy se ti narodil prcek? me 25.9.2013 ![]()
@Nika Nut stestiky jsem objednavala tady od pani, myslim, ze ma prezdivku verulicek, tak koukni do bazarku ![]()
@Hopsinka26 Díky za rady
Takže taky spoléháš že se to do konce roku povede aby ti to navazovalo? Já totiž pracuju jako zdravotní sestra v soukromé ordinaci a mají za mě náhradu po dobu rodičovské.. takže buď navážu další MD nebo nastoupím do práce, ale tím pádem na dalších pár let můžeme na mimi zapomenout.. nemůžu nechat vyhodit tu holčinu co je za mě a za pár měsíců říct, že zase odcházím… Je to trochu stresující :/ Malej se Niki se narodil den po Vánocích 25. 12. 2013
Takže je přesně o 3 měsíce od tvého prcka
A ty jsi brala od porodu antikoncepci nebo ne?
@Nika Nut tak to je hezký, takhle po Vánocích
Já jsem dělala kontrolorku kvality, smlouvu mám na neurčito, takže bych pobírala stejnou mateřskou jako u Vojty, když ale nastoupím, tak dostanu nižší plat na rok, než si to zase zajedu a tím i menší PPM. proto bych ráda navázala
nene, antiko jsem nebrala a ty?
@Hopsinka26 Já jsem právě brala hned po šestinedělí a vysadila jsem ji teď na konci února.. Najivně jsem doufala, že zase vysadím antikoncepci a otěhotním 1. měsíc jak bude zase tělo zblblé a ono prd :/ Antikoncepci beru od 16 let z důvodu velice silné, dlouhé a bolestivé menstruace.. Ale jestli ten blázinec co se ve mě te´d odehrává způsobuje vysazení antikoncepce, jako že asi jo, pokud to není nějaký vážnější problém, tak to teda potěš.. jsem z toho už na nervy.. u prvního jsem otěhotněla hned a nic jsem neřešil a teď tohle..
@Hopsinka26 Ahoj, tak jak dopadly ovulační testy, přišla ti ovulace jak jsi plánovala o víkendu???
@Nika Nut Ahoj
Tak ovu byla asi včera
Já to moc podle testů nepoznám, ale holky na fb mi radily, že podle fotky byla OVU včera
A co ty? Jak ti je? Už je to lepší?? A psala jsi té paní na ty testíky? Kolikátý DC jsi? ![]()
Ahoj, tak to máš hezké - máš silnější čárku než tu testovací, takže super.. Já jsem si dělala ovu testy celý minulý týden -od PO do NE.. pondělí a úterý jsem ještě špinila a v úterý se mi k tomu přidala velká bolest v podbřišku, pak najedou z ničeho nic od středy žádné špinění.. V pondělí jsem si dělala ovu test až v 17h večer a čárka byla výrazná, ale ne tak silná jako testovací, v úterý jsem si test dělala v 9:30 a čárka ještě o trochu výraznější, ale stále ne tak silná jako testovací a měla jsem celý den bolesti v podbřišku, pak ve středu jsem teda přestala špinit, ale test jsem si dělala až večer asi 17h - protože jsme byli pryč a čárka byla už jen slaboučká… tak nevím - je možné, že ovu proběhla někdy od úterního odpoledne do tředečního rána?! Pak až do neděle byly čárky slabší - spíš jen duch.. Dávám foto testů po, út, st… Jinak BT - po 36,5 út 36,6 st 36,5 čt 36,7 pá 36,7 so 36,8 ne 37,0 po 37,0 út 37,0 a dnes 36,9 - ale je možné že ten drobný pokles dneska je daný tím, že malej měl divokou noc a skoro jsem néspala… Já nevím.. co si o tom myslíš??? OVU testy mám zdr. Maxe zatím…
@Hopsinka26 Jinak jsem 25. den cyklu a předchozí cyklus trval 34 dní… ale byl to první cyklus bez antiko, takže zatím těžko říct jak dlouhý cyklus mám… No ale myslím, že pokud jsem ovulaci měla, tak byla někdy ve středu ráno?! Protože v úterý jsem měla opravdu bolesti v podbřišku a vyčetla jsem, že to může být před tím než prasnene folikul a uvolní se vajíčko a ve středu ráno jsem měla poslední nízkou teplotu 36,5 a od čtvrtka to stoupalo a ovulace by měla probíhat poslední den nízké teploty.. nevím šlo to nahoru pomalu, ale nakonec se to na 37 vyhouplo… Fakt nevím.. do včerejška jsem i věřila, že jsem ovu měla a styk v té době taky byl.. ale včera měl náš malej svůj den a téměř celý den prořval a já už byla úplně na konci sil a začalo mě bolet břicho a pak v noci byl několik hodin vzhůru a ráno byla teplota trochu nižší a bolí mě trochu v bedrech a podbřišek.. tak nevím.. buď se vajíčko neusadilo vlivem toho včerejšího stresu nebo ty bolesti jsou třeba právě ze zahnizďování.. nebo OVU nebyla.. kdo ví..
@Nika Nut Myslím si, že ovu proběhla buď v noci z úterý na středu a nebo ve středu, podle těch testů. Podle bt nevím, v tom se absolutně nevyznám, takže neporadím… Jestli tě bolelo břicho včera, což je cca týden po ovu, tak bych se přikláněla k zahnizďování
Kdy se hodláš testovat? Až tak ten 34DC?