Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký večer, já jsem si zašla před začátkem snažení k praktické doktorce a řekla jsem jí že se chceme pokusit o miminko jestli by mě neudělala odběr krve a jestli mám vše v pořádku, všeho dost co by tam mělo být. Krev byla v pořádku, zdravě jsem jedla, pila čajíky pro těhotné, vitamínky a ještě jsem i pořádně odpočívala.
Já jsem si před snažení na gyndu došla a jen díky tomu mi našli vřídek na čípku a rok jsem si musela čekat, až se budeme moct začít snažit. Teď je vřídek pryč a já jsem v pořádku. Takže určitě doporučuju před snažením tam zajít!
Já jsem tam byla někdy v březnu na preventivní prohlídce, všechno bylo v pořádku, říkala ať přijdu zase za rok a nebo když se nedostaví MS ![]()
Katien: moc děkuju (děkujeme)
Vám všem holky hrozně moc přeju, ať vám to vyjde a brzy jako nám!!!
28.6. jdu na gyndu potěšit paní doktorku, ta bude překvapená, o mimi nikdy nebyla řeč, pořád jen práce
a taky jsme měly obavu, že s mými 170 cm a 49 kg budu muset nejdřív přibrat (ale jak, při frmolu v práci) A ted´ takhle ![]()
Tak vás pak ještě poinformuju jaké to bylo a jaká padla doporučení např. ohledně doplňků stravy. Jsem jak na trní, hrozně bych chtěla mít potvrzeno že je mimi tam, kde má být a je v pořádku ![]()
Jinak doufám, že se brzy shledáme v diskuzi Čekáme miminko v roce 2013
Budu tam na vás čekat ![]()
V.
Ahoj holky… který den po předpokládaném oplodnění prvně testujete? Při prvním těhu jsem to nijak neřešila, protože jsme to s manželem nečekali, takže jsem testovala až pět dní po vynechání… Musím říct, že jak tu často píšete o těch těhu příznacích a pak je z toho MS, tak já při prvním těhu (v lednu, zamlklé v 9tt) jsem zase ty příznaky připisovala přicházející MS
Pobolívání v podbřišku, prsa… Asi je to o tom, co vlastně člověk chce a čeká.
Teď vím, že si ty příznaky budu taky plíst
i když jsem hned říkala, že teď už to 100% poznám
tak jsem zvědavá… při těhu jsem byla furt utahaná a chodila často na WC, i v noci… A co to testování? Už se těším… my teď zkoušeli první měsíc.
@Katien doufým že dnes budou jen dobré zprávy ![]()
gratuluji nové těhulce ![]()
my ted sme pořád venku tak mi pár věci asi uniklo ![]()
snažím se ted na miminko nemyslet abych se nestresovala. a příští víkend budu testit. ![]()
@ninaj píše:
Ahoj holky… který den po předpokládaném oplodnění prvně testujete? Při prvním těhu jsem to nijak neřešila, protože jsme to s manželem nečekali, takže jsem testovala až pět dní po vynechání… Musím říct, že jak tu často píšete o těch těhu příznacích a pak je z toho MS, tak já při prvním těhu (v lednu, zamlklé v 9tt) jsem zase ty příznaky připisovala přicházející MSPobolívání v podbřišku, prsa… Asi je to o tom, co vlastně člověk chce a čeká.
tak jsem zvědavá… při těhu jsem byla furt utahaná a chodila často na WC, i v noci… A co to testování? Už se těším… my teď zkoušeli první měsíc.
někdo má to štěstí že mu vyjde test už cca 16den po oplodnění. ale lepší je tak těch 10.dní po ovulaci. ale každá to máme jinak
já si počkám jestli dostanu MS nebo né.
@ninaj píše:
Ahoj holky… který den po předpokládaném oplodnění prvně testujete? Při prvním těhu jsem to nijak neřešila, protože jsme to s manželem nečekali, takže jsem testovala až pět dní po vynechání… Musím říct, že jak tu často píšete o těch těhu příznacích a pak je z toho MS, tak já při prvním těhu (v lednu, zamlklé v 9tt) jsem zase ty příznaky připisovala přicházející MSPobolívání v podbřišku, prsa… Asi je to o tom, co vlastně člověk chce a čeká.
Mě vyšel první úplně slaboučký „duch " na testu přesně 14. den po předpokládané ovulaci a tulení. Byl to zároveň první test, který jsem udělala jsem tak z "legrace a nedočkavosti“…a už tam bylo
18. den už to bylo zcela jané
Ale myslím, že to můžeme mít každá trochu jinak…
@ninaj Já být tebou, tak testuju až v den vynechání menstruace. Já vím že je těžký to vydržet, ale na druhou stranu a často stane, že je na testíku duch, člověk se těší a pak přijde MS. Tak možná radši nevědět. Ale jinak na testech se píše od cca 10 dnu po oplodnění, každý test je jiný.
Díky za názory holky ![]()
Jojo, je to tak, že testování brzy je akorát stresující a hlavně, stejně si tím nic neuspíšíme… ale ty dny se tak vlečou ![]()
Už nevím u koho, ale četla jsem tu, že je tady někdo z Chrudimska. Já jsem taky ![]()