Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Schara Já vím, že v CARu jsou rádi za klienty. ale popravdě. pomáhají lidem k miminkům a dětem a to je hodně citlivé a osobní věc. když potkávám páry, co se snaží o mimi sedm, deset let a děti nemají, tak si v duchu říkám, klobouk dolů před vámi dvěma… sedm roků se snažit o dítě, výsledek nikde, cena kterou zatím dali je např. 250 000 kč… a hodně záleží na věku. mě je přes 30. když bych čekala dva roky a snažila se sama, tak mi bude cca 36 roků. po 35. roku věku ženy začíná klesat šance na to otěhotnět. v práci mi oznámili že mi změnili místo působiště. dělám svou práci, ale v jiné kanceláři. ach jo. první fotečku z ultrazvuku si dám asi do rámečku. a asi tam budou dvojčátka když se v říjnu zadaří. kéž se tak stane. proces ivf jsem snášela dobře, ale z té unavy se vzpamatovávám ještě ted a to bylo ET 14. srpna.
My ji jedem teprve kupovat a to jedem až koncem září…takže připravovat ji budem až v říjnu…
@Zezulína upřímně vám všem co jste otěhotněly přirozeně přeji, že můžete investovat peníze do výbavy pro miminko. kamarádka ted bude investovat do umělého oplodnění cca sumu sto tisíc korun. postýlku nebo postýlky a kočárek budu řešit, až mi řeknou, jestli budu mít dvojčátka nebo jedno dítě. koukala jsem co je za nabídky. na nákupy bych měla čas příští rok. když to dopadne dobře, tak sem před vánoci vložím ultrazvuk miminek nebo miminka. lékaři v centru asistované reprodukce mi dvojčata, tudíž zavedení dvou embryí, vřele doporučují. kočárek má ale přijít do domu až po porodu, že. ten by byl u mých rodičů a pak by ho manžel převezl domů. to už mám ošéfované.
@beruskaevuska1 s tou výbavou není zas až tak nutné spěchat…já oblečení už mám na prcka koupené teda dlouho ale to je tím že jsem se nudila na neschopence, ale jinak co se týká kočárku a postýlky to bych zas tak nespěchala…jinak určitě je lepší aby ti zavedli obě dvě miminka, budeš mít lepší šanci, ikdyž by byly dvě a byl to pak záhul, ale lepší dvě jak nic…tak ti budemme držet palečky aby se chytily…a pokud možno do Vánoc upusť od myšlenek na těhu, je to těžký ale věřím že to hodně pomůže… ![]()
@Zezulína za cca 6 týdnů jdu na transfer embryí. tak to se mi asi nepodaří vypustit myšlenku na děti, budu hlídaná testovaná. v srpnu se dvě embrya neuchytila. tak se to zkusí v říjnu. dvojčata mi doktoři doporučují. dokud člověk není těhotný, tak si nákupy můžu plánovat, koukat na kočárky pro jedno mimi, pro dvojčata… dvojčata jsou náročná, ale popravdě. pár dvojčat ve svém okolí mám a má to i výhodu. dvojčata si spolu hrají, nevyžadují tolik péče a pozornosti dospělých. ano, rodiče s nimi tráví čas, ale oni jsou rádi spolu. dívají se na sebe, když leží vedle sebe v postýlkách, sedí v autosedačkách v autě. ve dvou letech si spolu hrají. tak kolem pátého roku věku jsou z nich spojenci na život a na smrt. drží basu, když něco udělají, nepřiznají se… ani jeden, svalují vinu na své dvojče… má to svá specifika.
Ahojky holky, tak jak se máte? Já jsem byla včera na monitoru a v poradně. Vše bylo ok. K porodu se to prý hezky chystá. Následující dva až tři dny to prý pan dr. nevidí, ale o víkendu by to mohlo být, tak jsem zvědavá. CS 4, klenby snížené, čípek měkký, hrdlo méně než 1,5 cm. Jsem zvědavá, jestli mu to vyjde (říkal, že víkend slouží porodní sál, tak by si to sám odrodil)
Přítel si to taky naplánoval teď na sobotu. Všichni mají vymyšlená data narození, jen já to neřeším.
Doufám, že se máte všechny dobře… Hezký den všem ![]()
@Ari86 ahojda, tak ja drzim pesti a preju hladky a pohodovy porod ![]()
@Ari86 Tak to se o víkendu budu těšit na krásnou zprávičku!!!
Holky, držte se a ať je vše v naprostém pořádku!!! ![]()
Ahojky holky, tak já dnes byla na kontrole (29+6 tt).. Mimi je ok, ale čípek 27mm, takže mám klidový režim a dostala jsem magnézko..
Za týden další kontrola a uvidí se co dál.. Tak jsem z toho všeho zase nějaká vyjukaná! ![]()
Všem vám držím palečky, ať je vše ok!!
@Schara @x-katharine jo holky, čím víc se to blíží, tím víc bych to oddálila
Ale na druhou stranu, už se na malou moc těším
Tak uvidíme, jak to o víkendu dopadne. Třeba z toho nic nebude. Zítra chci stihnout ještě mamky oslavu narozenin (slaví raději o pár dní dřív) bude spoustu dobrůtek
Celý víkend a příští týden má být krásně teplo a sluníčko, tak se docela těším, že si to ještě užiju ![]()
@MonaK147 taky mě zlobil čípek, ale už o hodně dřív, neboj, většinou se to srovná a vydrží to. Magnézko snad pomůže, dávej na sebe pozor a odpočívej…
@Ari86 Hele, já jak byla z toho břicha na konci už nešťastná, tak se mi teď stýská, že už to třeba nikdy nebude
Neboj, je jedno, kdy to přijde, hlavně, aby jste se navzájem při porodu holky moc netrápily, moc na tebe každý den myslím!!!
@Ari86 ja uz se treba na mrnouska strasne tesim
ale at tam u me jeste vydrzi v tom brisku
ale byt na tvem miste uz bych ho asi tuplovane chtela mit u sebe
takovy to teseni, kdy uz tu bude
tak si uzij jeste oslavicku a pocasi
ma byt opravdu hezky.
@MonaK147 neboj nic a pekne odpocivej, me jak porad tvrdne to bricho, tak mi dr. rikal, ze ten horcik a klidovy rezim udrzi hodne ![]()
jinak me mrnous ted zlobi, je nejakej linejsi na pohyb, jestli se mu uz dela mene mista, nevim, ale chvilema jsem uz nervni, pak se rozhybe a pa zase dobu chrni asi ![]()
mejte se hezky vsechny ![]()
Tak odpočívám po hysteroskopii co jsem dnes absolvovala. krvácím, mám bolesti. příští týden pomažu do práce. a mám třídní sraz, atd. manžel se staral o mě a domácnost a ještě mě zve na večeři do restaurace. na vánoce dostanu prstýnek s briliantem - nemohl být briliantík ve snubním prstýnku, tak bude samostatný k vánocům. je zlatý. včera muži vytrhli dva zuby, příští týden další zuby. do konce roku mu udělají první umělou náhradu, pak po novém roce druhou. díky léčbě rakoviny - ozařování přišel už skoro o všechny zuby. těm, co čeká porod, at to dobře dopadne. já si v říjnu jdu pro dvojčátka, využijeme dvě zmražená embrya. když to dopadne tak za dva měsíce touto dobou budu vědět jestli to vyšlo. těm, co jsou těhotné, at to snáší dobře.
Ahoj Holky, tak hlásím kontrola i ozvy ok, jen jsem nafasovala železo…příští týden znova ozvy a pokud budou ok tak mě prý doktor pošle domů, a pak další týden poslední kontrola a ozvy u doktora a pak už jen v porodnici…
Ještě 6 týdnů a budu mít toho mýho malýho človíčka u sebe…už se moc těším…
Jo a chtěla jsem se zeptat, když jste sepisovali porodopis, tak nechali jste si tam napsat že hned po narození chcete mrně přiložit k prsu nebo to dělají automaticky?
Já mám dotaz na maminky co byly třeba za poslední rok v porodnici. je povoleno tlačit na bříško, když rodíte nebo je to dovolenou jen se souhlasem mě jako rodící ženy. jméno se nahlašuje kdy. při příchodu do porodnice. pořád nemáme jména pro kluky. mám německé příjmení, není jednoduché najít hezké české jméno.