Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zezulína Nevím, jestli se to dělá automaticky, já rodila v porodnici, kde dělají bonding, takže jsem Verunku hned po narození měla na břiše, k prsu si „dolezla“ sama, měla jsem ji tak asi hodinu a půl, než ji odnesli na vážení a měření, vřele doporučuju, byl to snad ten nejhezčí zážitek v životě tyhle první chvíle
Terezku mi na vážení a měření odnášeli po cca 10 minutách a pak jsem musela mít na břiše pytel s pískem, Terka byla po měření v zavinovačce vedle mě a u tatínka. Tentokrát žádnej pytel, děloha se zavinuje díky miminku na břiše.
@beruskaevuska1 Jména předáváš na lejstru Prohlášení o jméně při nástupu do porodnice před porodem, alespoň tady u nás ve Východních Čechách. Papír je k vyzvednutí buď v porodnici, nebo ho vydává gynekolog. Tlačit na bříško - myslíš jako pomoc porodní asistentky, když nejde miminko ven? Kamarádce takhle pomáhali tlačit sami od sebe, já bych to sice taky uvítala, protože se mi při porodu hrozně špatně dýchalo a neměla jsem na tlačení moc síly díky tomu, ale musela jsem hezky sama. Ale moc mi pomohlo, že pod mýma zádama podvlíkl manžel ruku a držel mě a při kontrakci mi tak pomáhal tlačit.
@Zezulína jeee, tak to uz mas odpravdu za par
ja si jeste musim chvili pockat, jsem ve 30.tt
ale uz se moc tesim. doma je skoro vse, nerikam, ze nachystane, ale koupene a nebo objednane
krom par poslednich drobnosti do porodnice
Ja jdu pristi tyden na velky utz a na krevni obraz taky, tak snad se me to zelezo vyhne
staci ze se laduju ve velkem tim magnesiem
to mi dr. necha do 36.tt jelikoz mam tvrdnuti i tak a delohu mam pry celkove tuzsi a napnutejsi. No tam kde budu rodit ja, doufam, ze tam budu rodit
tak miminko davaji na brisko, pokud je vse OK
ale kdyz jim to zminis predem, nic tim nezkazis ![]()
@beruskaevuska1 na jmena si myslim, ze mas casu jeste dost, to se opravdu odevzdava az pred porodem v pordnici. Ja ten papir jeste ani nemam doma, ani nevim kdyz ho dr. rozdava
jinak u nas co rikaly holky, tak nekterym na to brisko trosku pritlacili aby pomohli…
@Ari86 tak jakpak ty? uz mas malou u sebe? ![]()
@x-katharine a jak se vam dari doma s obema holkama? Co ta starsi Terezka, jakpak pomaha mamince?
@Schara Terezka ta je pomocnice
ale do hrobu, tuhle se mi zamkla v koupelně, posypala mi tvarohový těsto na ovocný knedlíky grilovacím kořením, když jsem kojila, úžíváme si to
Ale jinak jsem moc spokojená, jen je to docela nestíhačka
Den uteče jako voda a je tu další, strašně to letí
Ať ti příští týden všechno dobře dopadne a máš příjemný zbytek těhotenství ![]()
@Schara Ahojky, ne ne, ještě jsem pořád 2v1
Malá hezky spinká v bříšku. Termín máme 12. a 15.9., což je tenhle týden, tak uvidíme, jak to dopadne. Předpoklad pana doktora na víkend nevyšel. Na druhou stranu jsem aspoň stihla spoustu věcí. Dneska se chystám uklízet a ještě jsem přemýšlela, že umyju okna, ale asi už se na to vykašlu. Zítra zase na kontrolu (CTG a poradna) vůbec se mi tam nechce, to dlouhé čekání je únavné.
Holky, držte se ![]()
Ahojky holky, tak hasim, ze Sara uz je na svete
Narodila se 11.9.2013 (presne na den narozenin moji mamky) akutnim cisarem. Ma 2340g a 48 cm. Obe jsme v poradku. Mejte se krasne. Fotecky poslu az budeme doma. ![]()
@Ari86 moc gratuluji k narození dcerušky. je maličká. myslím že váha je docela malá. at jste zdravé obě. mě čeká v pondělí konzultace před KETem. v říjnu dvě zamražená embrya z umělého oplodnění zavedou do mého těla. snad se vydaří, klidně i dvojčátka.
@Ari86 moc moc moc gratuluju, preju vam
obema hlavne zdravicko
@Ari86 Moc moc gratuluji!!!
Kdy jsi měla termín? To je maličká na světě nějak dřív, nebo ne? ![]()
Ahoj holky, omlouvam se za sve lajdactvi v diskuzi. Ale obcas k vam juknu a jsen v obraze
@Ari86 moc gratuluji k vasi male princezme. Monitor se nezdal, nebo proc musela na svet akutnim cisarem? Snad jste obe v poradku ![]()
My uz jsme s Nelinkou dva tydny doma. Narodila se 27.8. ve 39+6. Merila 51cm a vazila 3330g. Porod byl fajn, mam z nej pozitivni zážitek, ale je to urcite hodne o tom, jak si to nastavite v hlave
ja cely tehu vnimala porod jako cestu k male, ze diky nemu budu mit konecne Nelinku u sebe, nebala jsem se. Nicmene nerikam, ze to neboli. Ale clovek vi, ze to prejde, ze to neni navzdy
Me porod rozjel sex. Hned po nem mi zacaly bolesti, bylo jedenact vecer. Zkusila jsem jeste spat-nevedela jsem, jestli je to porod. Od tri hodin jsem se kroutila, ale porad vahala
pak jsem najednou mela bolesti po 2-3min pravidelne, tak to uz mi bylo divny, ale furt jsem nechtela plasit zbytecne. Az mi konecne v 5 rano praskla voda a jeli jsme
v 9:50 byla mala venku. Je to hodna holčička, vubec neplace. Plne kojime a pekne pribirame.
Holky, ktere porod teprve ceka-nebojte se toho, opravdu se to hned zapomene. Je to velke ocekavani a najednou budete koukat, ze uz je to za vami a mate sve drobky u sebe a uz na nic jineho nemyslite. ![]()
Ahojky! chtěla jsem se zeptat pijete některá kontryhelovy čaj? jak dlouho se pije od prvního dne cyklu do ovulace nebo jak? ![]()
@ninaj taky moc a moc gratuluju…já t taky tak vnímám s porodem, jsem si právě říkala jestli jsem divná že se na něj těším, ale asi teda divná nejsem, sama vím že to bolet určitě bude, ale to bolí každou, tak proč se zbytečně stresovat, tak doufám, že se mi to v hlavě do porodu taky nastaví jako tobě a pak budu mít z porodu taky takový super pocit jako ty…ještě 5 týdnů a jsem v cílí, už se taky nemůžu dočkat…
@MonaK147 Malá se narodila v termínu 39+3tt, je malinká, ale věděli jsme, že moc velká nebude, ale čekala jsem, že bude mít přes 2,5 kila.
@ninaj Ahojky kočko, akutní císař byl pro zhoršený monitor a málo plodové vody, která se nakonec ukázala hnědo-zelená. Takže bylo potřeba, aby šla ven.
Jinak od včera jsme doma, malá přibírá a je moc šikovná a hodná. Doma je to lepší. Koupili jsme váhu, takže vím přesně kolik toho vypila. Plně kojíme, což je super… Je to malý uzlíček, máme celkem problém s oblečením, protože je nám všechno strašně veliké, budeme muset něco dokoupit.
Mějte se krásně ![]()
Ahoj holky,
tak to už je moc i na me, loucim se s vama, uplne vypoustum e mimino a vubec veskera pomysleni na dite, když to nejde jinak tak na to proste nebudu ani myslet ani si o tom neco cist prestanu se soustredit na mimco a snazeni a ono to jednou vyjde. Dneska jsem zjistila že spolužačka ze stredni za chvily bude rodit takže mazec. mejte se tu krasne a snad se nam vsem brzy zadari