Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Zezulína Hezký bříško máš
hodně štěstí, ať máš broučka brzy u sebe! To těhotenství ale uteklo, co? ![]()
Holky, my máme za sebou vítání občánků, dávám obrázek těch našich dvou princezen, Verunce budou už brzy dva měsíce, hrozně to utíká.
Jj uteklo to jak voda…snad už mě to brzo chytne už mě to zas přestává bavit…břicho mám věčně jak šutr, dneska v noci jsem měla křeče ve střevech jak blázen malej se u toho vrtěl až moc tak jsem šla a snad celej obsah střev skončil v míse…a teď mi taky není zrovna nejlíp ale to bude asi tím že jsem skoro nespala…tak se zatím holky mějte a užívejte prcky…já už stříhám metr…
Ahoj holky, tak já ještě nic, až na věčerejší odešlou hlenovou zátku furt nic, na kontrole vše ok, tak uvidíme, jinak druhá kontrola v pátek ale do té doby se snad ten můj krteček vynoruje ven..jak vám se daří?
@Zezulína kdy máš termín? Držím pěstičky, ať jste brzy pohromadě celá rodinka ![]()
Ahoj holky, dřív jsem neměla kdy napsat, jinak 22. října jsem měla termín porodu, a ten den jsme ještě jeli za našima na poslední návštěvu dokud jsem byla dva v jednom, ale co se nestalo, já si teda preventivně vzala sebou náhradní kalhotky a kalhoty jako bych něco tušila, moje fenka celou dobu co jsme byly u našich kolem mě divně chodila a dívala se na mě i to už mi bylo divný, no neřešila jsem to, po 6 hodině mi začalo trošku víc tvrdnout břicho, ale myslela jsem že to nic není, ale ouha 18.35 mi prdla voda a hned jsme jeli do porodnice, stihla jsem se teda ještě osprchovat a převlíct a jeli jsme a 23.10. v 4.20 byl Kubík na světě, je to chlapák měl při na rození 3810g a 52 cm, ještě teď nechápu kde se do mě vlezl ale když si vzpomenu jaký jsem měla břicho tak se až tak nedivím, jinak všechno ok, ale malej má srdeční vadu, má dírku v chlopni kterou mají všechny miminka le která se stáhne a zaroste, jelikož náš malej nebyl malej ale je to obřík a má vyšší tlak krve než pidi miminka tak se mu dírka nezatáhla, tak za měsíc jdeme na kardio na kontrolu jestli se dírka zatáhla a srostla tak doufám že bude vše ok. a co ostatní jak to s váma vypadá? ![]()
@Zezulína Tak to jsi měla pěknej porod
Gratulujeme rodinko, přejeme hodně zdravíčka a na kardio držím pěstičky, ať to má Kubíček v pořádku!!!
@x-katharine děkuji moc, jj celkem se to dalo, nejhorší pro mě bylo, když mi PA roztahovala porodní cesty to jsem myslela že vyskočím z kůže, to ty kontrakce oproti tomu byla procházka růžovým sadem…už si ani pořádně ale tu bolest nepamatuju, fakt se nato rychle zapomíná…jen co stáhnu fotečky tak vám sem Kubíka hodím…
Ahoj taky gratuluji
náš onýs má taky neuzavřenou chlopeň. ale zatahuje se. zrovna v pondělí jedeme na ko. ¨
přeji malýmu hodně zdravíčka ![]()
@Mishulka děkuji Moško, my jdeme na kontrolu 28.11. tak snad nám řeknou dobrou zprávu¨
@Zezulína Ježíš, jak se roztahují porodní cesty? Mě je nikdy nikdo neroztahoval asi
akorát mi dělali Hamiltona, ten se ještě docela dal vydržet, porod bolel víc ![]()
@x-katharine normálka když zkoušela PA na kolik jsem otevřená tak mě chytla jakoby ten čípek a prstama projížděla a dělala jakoby pohyby do půl měsíce a pak i dokola aby se to rychleji roztáhlo a to teda bylo něco…hrozně se divila že nechci nic proti bolesti, ale mě ty kontrakce skoro neboleli nebo spíš se dali dobře vydýchat ale jak do mě hrábla tak to byl hnus fialovej. Svagrové to dělala taky ale ta si to vychvalovala pač měla bolesti v křížích a když jí ty porodní cesty roztahovala tak jí ty kříže přestávali bolet… ![]()
@Zezulína Křížový bolesti znám moc dobře
Měla jsem je u obou porodů, u Verunky jsem málem lezla po zdi kvůli ním už tak týden před porodem, to začaly bejt nesnesitelný. Na sále jsem od PA dostala ale polštářek s pecičkama nahřátej, trochu to pomohlo a kříž mě hodně bolel i po porodu, tak mi polštářek nahřála znova a to pak bylo úžasný - Verunku na břiše, teplej polštářek pod zádama a bylo mě božsky
Mě na roztažení porodních cest dělala doktorka před porodem akorát hamiltona, celkem jsem od 38. týdne měla jich asi 5 - 2× v poradně, 2× s tím mým falešným poplachem a pak poslední při příjmu s porodem. Pak už jen klistýr, chození po chodbě, sprcha a na sále při prodejchávání kontrakcí mě PA radila lehnout na bok a při kontrakci zvedat nohu, že se to urychlí. Já na to už neměla sílu, tak mi ji zvedal manžel
Ale teda je fakt, že mě jak při příjmu prdla vodu, tak já jsem v tu chvíli z kontrakcí po 5 minutách měla kontrakce po dvou a hodně silný, blbě se mi dýchalo, nejhorší to bylo při samotným porodu, protože jsem neměla moc síly na tlačení, ale i tak na porod vzpomínám ráda, protože odrodit za 2 hodiny bylo oproti prvnímu 12ti hodinovýmu porodu naprosto parádní ![]()
@Zezulína moc moc gratuluji k miminku
preju same zdravicko, malemu se to urcite spravi ![]()
Děkuji @Schara
no mě malej taky potrápil ale ráda na porod vzpomínám, bolest už si ani moc nevybavuju…
@Zezulína Ahoj kočko, strašně moc moc gratuluji a doufám, že už je vše ok..!!!
![]()
Já mám týden do porodu, a dr už 14 dní straší, že už se příští kontrolu neuvidíme, že už porodím..a ono pořád nic..
Už se sotva valím, mám nahoře 15 kg..ale to už snad vydržím.. Jsem zvědavá, kdy to přijde.. Potom dám vědět..
Tak se zatím mějte a těhulkám přeji hezký porod a maminkám hodná miminka… ![]()