Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky potřebuji poradit, mám podezření, že se mi začínají rozjíždět zase po delší době kvasinky, ty mrchy jsou nezničitelné, myslíte, že bude vadit když teď použiju něco jako klotrimazol nebo canesten? Jestli se to povedlo, zjistím až tak za týden, tak by to snad vadit nemuselo, když je to tak brzy ne? Nemáte někdo zkušenost?
Ahoj holky! Tak my se snazime ted od rijna! CO vy??? Jak vam to jde? ![]()
@rull Myslím, že by to vadit nemuselo. U prvního těhu jsem taky v úplném začátku měla kvasinky a ještě jsem neměla těhu potvrzené, ale tušila jsem. Tak jsem mazala slabounce clotrimazol a nic se nestalo. Gynekolog jedné mé kamarádce říkal, že třeba i ATB do 4tt nevadí, tak tohle by taky vadit nemělo
Raději to zaléčit včas, než se to rozjede. Já jsem si teď i koupila laktobacily, protože pokud je beru, tak kvasinky dají pokoj, tak pro prevenci jsou fajn. Mně už zánět konečně trochu ustupuje.
@hokejka1987 Ahoj, my se snažili první měsíc a bez úspěchu, teď probíhá ms, pak asi zkusím ovu testíky. Mám dlouhé cykly- cca 40dní, tak jestli vůbec probíhá ovulka. A kdy očekáváš ms?
Aninka85: Tak to je skoda, ze to hned nevyslo, ale tak alespon mate dalsi mesic uzivani pred sebou
ja cekam MS 22.10, ale asi to nevydrzim a budu testovat par dni pred MS
jsem nedockava osoba
. Ty Ovu testy uuurcite zkus! Ja jsem je mela ted a kraaasne mi to ukazalo, kdy jsem v nejvetsi tzv RIJI
hihi… mela jsem clear blue digital, tam se ti zobrazi smajlik nebo kolecko, pokud kolecko, tak nemas Ovul. pokud smajlik, tak ji mas a jeste to blika a nebo neblika, pokud blika, tak mas velkou pravdepodobnost otehotnet, ale mela by sis udelat test jeste dalsi den a od doby co je smajlik nehybny, zustane tam po 48 hodin a ty mas 48 hodin TOP pravdepodobnost otehotnet:-D
@Aninka65 jo laktobacily jsou fajn, teď jsem je zrovna nejedla a možná proto se ty mrchy vrátili, ale fakt v nevhodnou dobu. Googlila jsem a taky jsem vyčetla, že by to vadil nemělo, že to holky mají předepsáno, dokonce ikdyž už potvrzené těhotenství mají. Tak to raději poléčím. Je fajn, že zánět se lepší. Stejně si takové věci ani nezasloužíme
chlapi se mají.
@hokejka1987 A ten clear blue je asi dost drahý a jen na jedno použití, viď? Já mám hodně nepravidelný cyklus, ovulku na sobě nepoznám, tak asi budu muset testit každý den, kamarádka mi doporučila od dr. max, prý jich je 7v balení za celkem slušnou cenu. Nemám s tím zatím žádnou zkušenost. Taky bychom rádi holčičku, doma už máme 2letého chlapáka. A tam je to myslím nejlepší sexovat 5-3dny před očekávanou ovulkou. Za zkoušku nic nedám ![]()
@rull Přesně, já teď taky nějakou dobu nebrala a zánět je tu hned
Brala jsem teď gynex a listovku, tak už jsem do sebe nechtěla cpát další věci. Teď mám zase pěkné balení, tak to na nějakou dobu vydrží a myslím, že ani v těhu by vadit neměly? Určitě to zalečtě, mastičku i partnerovi, aby se ti to hned nevrátilo zpět ![]()
Ahojky děvčata, jakpak se máte a jak zvládáte čekání termín MS a testování po vynechané MS…ještě pár dní a budu testovat…břicho vcelku ok, jen už třetí den mě šíleně pálí žáha…
@rull vydržela jsi netestovat, nebo už si testla?
@ludul Ahoj, vydržela, ale dneska už jsem měla ten test v ruce
protože mě taky pálí žáha a začalo mě krutě píchat v podbrišku. Ale odolala jsem, zatím.
@rull to si děláš legraci? vážně tě taky pálí žáda? od kdy - mě od pátku, každej den odpoledne a k večeru…Podbříšek u mě celkem ok…chodím častěji čůrat, ale to asi proto, že víc piju, mám větší žízeň a je mi stále zima a pořád piju čaj…vydrž nejmíň do toho pátku s testováním… před MS je ještě možnost, že by mohla mrška dojít a pak by bylo zklamání… ![]()
@ludul zima mi byla poprve včera večer, je tedy fakt, že jsme neměli zatopeno, ale zima byla jen mi
No žáha mě občas zlobí, ale za posledních 14 dní vůbec, dneska odpoledne a teď to začlo, nejedla jsem ani nic sladkého. Snažím se vydržet, taky proto, že nechci testovat ve všední den. Neumím si představit, že si ráno udělám test a on by třeba byl pozitivní a já bych pak měla jet do práce
asi bych nebyla schopna myslet na nic jiného.
@ já měla jeden kousek domácího štrůdlu - slazený medem, takže zase tak sladky to snad nebylo…včera jsme byli na oslavě - pravda gulášek a dortík není dietka, ale žáha pálila již předtím a pátek - oběd zeleni. rizovo večer tuňáková pomazánka - to snad ok…no uvidíme… jdu žehlit a pak se natáhnu ![]()
Ahoj holky taky se s manželem snažíme už od května a pořád bezůspěšně.
Zrovna dneska jsem to dostala. Cpu se kyselinou listovou a četla jsem že je dobrej kontryhelovej čaj, má s ním některá zkušenost??