Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@small.happy.wife píše:@small.happy.wife @small.happy.wife
@Venesí aha, já čekám MS 19. října, ale doufám, že už nedorazíovulace pravděpodobně každým dnem, nějak jsem to nesledovala a prostě jsme měli sex, ale od pondělí jsem měla velké křeče v podbřišku, přisoudila jsem to nachlazení, ale když to bylo pořád horší, tak jsem radši včera zašla k doktorce, protože jsem se bála zánětu nebo cysty. Dnes jsem byla ještě na odběrech, ale vše je ok a podle doktorky to jsou prostě silné ovulační bolesti, a potvrdila mi, že ovulace ještě neproběhla. Taky mi řekla, že to vypadá, že tělo se s vysazením HA vyrovnává skvěle. Tak držím palce, ať obě najdeme //
Jinak zumba je super, v létě jsem ji cvičila doma a dřív jsem na ni i docházela a moc mě to bavilo.
@small.happy.wife píše:
@Venesí aha, já čekám MS 19. října, ale doufám, že už nedorazíovulace pravděpodobně každým dnem, nějak jsem to nesledovala a prostě jsme měli sex, ale od pondělí jsem měla velké křeče v podbřišku, přisoudila jsem to nachlazení, ale když to bylo pořád horší, tak jsem radši včera zašla k doktorce, protože jsem se bála zánětu nebo cysty. Dnes jsem byla ještě na odběrech, ale vše je ok a podle doktorky to jsou prostě silné ovulační bolesti, a potvrdila mi, že ovulace ještě neproběhla. Taky mi řekla, že to vypadá, že tělo se s vysazením HA vyrovnává skvěle. Tak držím palce, ať obě najdeme //
Jinak zumba je super, v létě jsem ji cvičila doma a dřív jsem na ni i docházela a moc mě to bavilo.
Ahoj chtěla jsem se zeptat, kdy jsi vysadila HA?
@small.happy.wife Taky jsem se chtěla zeptat kdy jsi vysadila HA
Tak snad ms už nedorazi, držím palce ![]()
@Barbora Beranová @Venesí no teprve v polovině září, takže teď mám teprve první cyklus bez. HA jsem teď brala cca 2 roky. Mojí kamarádce se to povedlo takhle na první dobrou, tak taky tajně doufám, ale přehnané naděje si nedělám a když to nevyjde hned, vyjde to jindy ![]()
@small.happy.wife já teď od neděle budu vysazovat po více jak 4 letech tak mám strach aby jsme kvůli tomu nemuseli cekat nějak dlouho a pořad se nám to nedařilo. Tak snad ne
@Barbora Beranová snad ne, ale myslím, že je to individuální. U mě to vypadá s cyklem zatím dobře, mojí kamarádce dokonce vyšlo těhotenství hned první měsíc a co jsem tu četla, tak i spoustě dalších, ale někomu zase trvá, než se cyklus srovná. Akorát nevím, jestli jsi se o tom bavila se svojí doktorkou, ale mně doporučila, abych po vysazení začala brát kyselinu listovou, nemá teda vliv na cyklus ani otěhotnění (pokud se nepletu), ale na správný vývoj plodu. Co jsem se tu dočetla, tak ji bere hodně holek, co se o mimčo snaží. ![]()
@small.happyn Jájsem vysadila HA po 7 letech. Pocitově se mi zdálo,že odezněla po půl roce ale po roce jsem přestala mít pravidelnou menses (tento měsíc poprvé). Takže těžko říct kdy skutečně odezní. Každopádně mám kamarádku co vysadila taky po 7 letech a povedlo se hned napoprvé. Hold je to asi dost individuální.????
@Lulukava já si taky myslím, že je to individuální. Když jsem vysazovala antikoncepci kdysi, tak jsem měla cyklus nejdřív v pohodě, ale pak se mi ms nedostavila a musela jsem na vyvolávačku. Teď říkala doktorka, že to vypadá dobře, ale uvidím s první ms, jestli dorazí včas. Každopádně takto bolestivou ovulaci jsem nezažila ještě nikdy.
@small.happy.wife píše:
@Lulukava já si taky myslím, že je to individuální. Když jsem vysazovala antikoncepci kdysi, tak jsem měla cyklus nejdřív v pohodě, ale pak se mi ms nedostavila a musela jsem na vyvolávačku. Teď říkala doktorka, že to vypadá dobře, ale uvidím s první ms, jestli dorazí včas. Každopádně takto bolestivou ovulaci jsem nezažila ještě nikdy.
A bolestivá ovulace se ti začala projevovat až po vysazení HA?
@Lulukava Jojo až teď, když jsem vysazovala kdysi „v mládí“, tak jsem to nezaznamenala nebo už si to nepamatuju. Ale teď mě to překvapilo tak, že jsem včera šla k doktorce, jestli nemám nějaký zánět nebo cystu.
Holky, já když jsem vysadila HA tak jsem taky měla bolestivou ovu. A zvláště při sexu to bylo, jako by mě někdo píchal nožem
ale trvalo to 3 cykly a pak už jsem necitila žádnou bolest
k dr sem tenkrát nešla, protože sem si našla info na netu. ![]()
@small.happy.wife píše:
@Lulukava Jojo až teď, když jsem vysazovala kdysi „v mládí“, tak jsem to nezaznamenala nebo už si to nepamatuju. Ale teď mě to překvapilo tak, že jsem včera šla k doktorce, jestli nemám nějaký zánět nebo cystu.
Já si právě taky nevybavuju že bych ovulaci nějak výrazně vnímala. Ale teď jsem místo gyn. prohlídky podstupovala testy HCG (opozdila se mi striktně pravidelná menstruace). A podezření mám právě na opožděnou, zato intenzivní ovulaci. HCG je totiž negativní..