Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky,
tak se tu procitam vasemi prispevky, snad se muzu pridat. S manzelem se snazime o miminko od lonskeho cervence, ale nedari se. Jelikoz ziju v zahranici, kde neni lekarska pece na takove urovni jako v CR, je to na pytel…
Uz to bude pomalu rok, co jsem vysadila HA. Pravidelne pouzivam ovulacni testy, menses mam pravidelny a uzivam vitaminy… Nevim, co muzeme delat vic
Ted vidim, ze v tom nejsem sama, bohuzel je nas vic… Doufam, ze se man brzy zadari!!! ![]()
1veverka: Ahojky,říkala jsem si,když se na to otěhotnění moc myslí,tak se nedaří, takže to nechám na náhodě, nebudu si počítat ovu a nebudu na to myslet,dělat po styku svíčku apod.
, přirozeně to nešlo a nevydržela jsem to
po každé souloži jsem skákala po posteli skoro po hlavě , vypočítávala plodné dny, ve kterých jsme se snažili jak diví,že přítel byl už jak vymačkaná tuba od pasty
a samozřejmě furt testovala…a nic
ještě papám nějaké ty vitamínky a hlavně snažíme a snažíme
Pokud máte nějaké rady jak otěhotnět, budu ráda když se o ně podělíte ![]()
KaterinaKK: Ahoj, no to víš, jen se přidej.
Tak ty máš všechno v pořádku, jen ten mimís nikde… To já mám všechno špatně.
Už se těším, že mi možná dr pomůže, ale moc šancí tomu nedávám, protože si se mnou nikdy rady nevěděli a mám pocit, že to bude více méně na mně, tedy spíš na náhodě… ![]()
wericzek: To já mám za sebou období, kdy jsem chodila na záchod skoro vždycky s testem a blbla okolo toho taky dost, manžel by taky „tuba“
, no, už to tolik nehrotím, ale ty ovu testy jsou pro mě jediný způsob, jak to trochu odhadnout, protože ms mě fakt potrápila.
Rady jsou asi zbytečný, ono je stejně každá jiná.
Hlavní je prý na to nemyslet, jenže jak, to už nikde nepíšou.
Ale chtělo by to první těhuli, co by nás všechny nakazila. ![]()
Ono se to jednou prostě povést musí a hotovo.
Tak si tu vlastně tak nějak krátíme čekací dobu, co holky… ![]()
Tak jsem tady holky…
![]()
wericzek, KaterinaKK…vítám vás tu holky… ![]()
veve…tak jsem si v podvečer dala první šálek kontryhelu, vyzunkla jsem ho raz dva a nebyl vůbec špatný…
Taky bych se raději zeptala Dr. co s těma bylinkama, ale chodit tam jen kvůli toho mi přijde jako hloupost a do další návštěvy asi daleko… ![]()
clobrdinku…tak co jak to vypadá…
?
sonipa: No já zrovna taky vypila hrnek, ale vykašlu se na ten Gynex, mám dojem, že mi opět spustil ms, už to dnes vypadalo až do večera dobře. ![]()
Já se na ty byliny zeptám, jdu tam za čtrnáct dní, do té doby budu jen pít ten kontryhel a kdybys do té doby nic nezjistila, tak tě poinformuju.
![]()
No tak to by bylo super, víš jak je to s tou ukázkovou snažilkou, tak ptaní je teda teď na tobě…
Jinak mně se kontryhel zrovna louhuje, takže si za chvíli pochutnám a teď jsem si vzpomněla že jsem včera nezobla listovku, no snad se nic nestane když si dneska zobnu hned dvě…
![]()
sonipa: mně jde BT dolů, takže čekám kdy přijde MS. Už mám i předmenstruační bolesti břicha a tak. Takže tento měsíc opět nic.
clobrdinku…co říct, koukala jsem že BT se snižuje, ale dokud nedorazí ms není nic ztraceno… ![]()
Ahoj Já se také přidávám, ke snažilkám z roku 2010. Už od ledna minulého roku se snažíme a pořád nic. Mám nepravidelnou MS a tak beru prášky Duphaston ted v lednu jsem byla na kontrole a pridali mi dalsi prasky Clostilbegyt.K tomu jsem si koupila Kyselinu listovou tak jsem zvedava jestli se nám zadari konecne…
Ahoj všem, hezký den, holky… ![]()
sonipa: Jasně, já se budu ptát, ale ty hezky zobej, ať se nám plán nesesype.
Já mám zrovna čajík, ten gynex fakt brát nebudu, zdá se mi, že je to zase lepší ta ms… ![]()
clobrdinek: Držím ti palce, když by to nááhodou neklaplo teď, tak i na příště. ![]()
Tamarka: Ahoj, vítej…
To už se snažíte taky docela dlouho. Jak už jsem psala tady kdysi, letošní rok je rok zajíce, takže množení..! To by bylo, aby se to letos nepovedlo.
![]()
No uz je to dost dlouho, doktor uz mi rekl ze pary ktery se snazi rok tak uz je berou jako neplodne pary
takze pritel musi jit na vysetreni a pak budou delat vysetreni me.. Ale priteli se moc nechce na to vysetreni
…no JInak jsem dneska zacla zobat prasky co mi Dr. predepsal a kyselinu taky…Uz me to zobani prasku nebavi…testu uz jsem taky vypotrebovala tolik ze bych je sama mohla prodavat
Taky jsem slysela ze tento rok parum, kteri se snazi o miminko tak se ma zadarit ze je to rok mnozeni
tak snad nam konecne tento rok vyjdou ty dve //…
Ahojky holky…pozdě ale přece…
![]()
Tamarko…vítám tě…
Tak to se snažíte téměř skoro stejně dlouho jako my (akorát já jsem v tom roce a něco stihle jeden potrat…)…a taky jsem u Dr. vyfasovala to samé co ty…Clostilbegyt, kyselinu listovou, akorát místo Duphastonu Utrogestan…
Teď zkouším 2.cyklus…na jak dlouho to napsal tobě?
veve…tak jsem pěkně sezobala dneska dvě tabletky listovky a před chvílí dopila kontryhel, taky jsem si nakoupila grepy, prý je to dobré na ovulační hlen, tak je budu teď chvilku večeřet…no mám je ráda, tak proč ne…
Jo a ještě je prý na růst sliznice, tak se teď trochu bojím aby mi nepřerostla s tím vším co pro to dělám…
![]()
Tamarka: No mně řekla obvoďačka rovnou, že až půjdu k nové gyndařce, že kdyby se to nedařilo, je i umělé oplodnění, to mi taky moc nevěří. ![]()
Můj manžel je smířený se vším, asi by se mu to taky dvakrát nelíbilo, ale co se dá dělat, musí to chlapi přežít. ![]()
Mně manžel blázní, kupuje mi testy a pořád mě poňouká, jestli si nechci udělat těhu test, marně mu vysvětluju, že po měsíční ms tam nic nebude.
A v ovu testech už se vyzná, že by se jako dealer taky uživil. ![]()
Ach jo, já už bych tak chtěla ty //, abych to mohla všem říct (tajíme i snažení) a už se jen těšit na mimíse… ![]()
sonipa:
Aby ti nepřerostla… To mě pobavilo. Ale grepy já taky ráda, no nic, koupíme… ![]()
Ale dneska jsem dostala zabrat, táta mě zahnal do kouta, málem jsem musela říct, že se snažíme o mimíse, ale s manžou jsme to zakecali.
![]()
A čajík jsme opět nechali louhovat moc dlouho, takže jsem pila děsnej utrejch hořkej. ![]()