Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
1veverka : dekuji za mile privitanicko
Jak dlouho se snazite vy o mimiska? S tim kontryhelem mam dobry zkusenosti,ale pravda je ze mi nezabral ihned…pila sem ho po kyretazi pravidelne ani sem se nezajimala o davkovani,pak sem ho pila jen tak kdyz sem si vzpomela a to je tomu az doted…no a nedavno sem narazila na clanek,kde sem zjistila ze se ma pit v den prvni menstr. do ovulace… jenze kdyz nevis kdy presne ovu mas tak je to tezke…takze ja ho piju tak nejak obden kdy si vzpomenu
cyklus mam uz 4mesic po 30dnech coz sem nikdy nemivala,vzdy to byl cikcak cyklus cca 26-35dni… ![]()
KaterinaKK píše:
A nezijes treba v Anglii? Tady bych tomu i verila…
Jakmile dorazim do Cech,chystam se zajit k memu byvalemu gynekologovi. Uz jsem si to s nim domluvila.
Oba s manzelem jsme vzdycky chteli velkou rodinu a ted se modlime alespon za jedno mimisko…
Nene ziji ve Spanelsku a co tak slycham tak vsude je to asi stejne. Tady se vse resi az kdyz je to opravdu vazne
Neboj se,ze jednou nebudete mit velkou rodinu…vse ma proste svuj cas a priroda je v tomhle nejmocnejsi. ..ale ja verim ze se vam i nam a proste vsem brzo zadari ![]()
Tamarka: Jé, tak to jsi o kus mladší, já bych to házela už všechno do třicítek, i když mi ještě taky není plných třicet. ![]()
My to tajíme hlavně proto, že by nás pak rodina úplně zbláznila a ani by jsme nikomu nemohli zavolat a pozvat na oběd, hned by koukali, jako že uuuuž…
A to by nás dost stresovalo. Navíc to chci jako mega překvápko.
A taky s manžou tvrdíme, že dítě, no v žádným případě. ![]()
Petulena: No, snažíme se od loňského léta, ale neměla jsem ms po antiko vůbec, pak jednou a teď šíleně dlouho, abych měla pravidelnou ms a potuchy, kdy mám ovu, to fakt ne.
Ale pravidelně testuju a ovu už se mi jednou podařilo zachytit, vyšla už ale na 7. nebo 8. DC.
S doktorkou to teprve budu řešit, musela jsem odejít od staré a k té nové se dostat bylo dost dlouhý. Tak ještě nic neberu, ale čajíkuju.
Piju to ráno a večer, jednou denně mi přišlo málo.
A budu pít asi celý měsíc, potřebuju hlavně umírnit ms. ![]()
1veverka píše:
Tamarka: Jé, tak to jsi o kus mladší, já bych to házela už všechno do třicítek, i když mi ještě taky není plných třicet.
My to tajíme hlavně proto, že by nás pak rodina úplně zbláznila a ani by jsme nikomu nemohli zavolat a pozvat na oběd, hned by koukali, jako že uuuuž…A to by nás dost stresovalo. Navíc to chci jako mega překvápko.
A taky s manžou tvrdíme, že dítě, no v žádným případě.
Petulena: No, snažíme se od loňského léta, ale neměla jsem ms po antiko vůbec, pak jednou a teď šíleně dlouho, abych měla pravidelnou ms a potuchy, kdy mám ovu, to fakt ne.Ale pravidelně testuju a ovu už se mi jednou podařilo zachytit, vyšla už ale na 7. nebo 8. DC.
S doktorkou to teprve budu řešit, musela jsem odejít od staré a k té nové se dostat bylo dost dlouhý. Tak ještě nic neberu, ale čajíkuju.Piju to ráno a večer, jednou denně mi přišlo málo.
![]()
A budu pít asi celý měsíc, potřebuju hlavně umírnit ms.
No tak to bude asi nejdulezitejsi dat si do poradku menzes,verim ze ti ten caj aspon z casti pomuze. Ale nejlepsi bude dohled tve gynekolozky ![]()
Petulena: To jo, já už se více méně těším, až tam půjdu a něco mi poradí nebo pomůže, protože mít neustále ms je hodně únavný…
I když co piju čaj, je to slabší a dnes už půl dne skoro nic.
Ale nechci se radovat předčasně…
Pěkný večer holky… ![]()
veve…to s tou tatarkou mi připomíná kolegyni z práce, ta taky jedla s tatarkou všechno kromě polívky snad…
A co víš…třeba ms zeslábne tak, že zmizí úplně…
![]()
Petuleno…vítám tě tady, koukám, že jsme na tom podobně, taky se nám loni v dubnu zadařilo, ale nevyvedlo se, začátkem května jsem v 6tt potratila a co se věku týče, tak tuším něco před 30, akorát teda mně je 31, to vím jistě…
Kontryhelový čajík jsem začla taky pít, tak uvidíme, ale když ho taky chválíš tak na něm něco asi bude… ![]()
KaterinoKK…to mi povídej, taky kolem sebe vidím samé těhotné a s kočárky, jedna kamarádka je už více než v půlce těhu, další byla na potratu, protože to malé nechtěla, a to si prý „dávali pozor“…takže o spravedlnosti vím své…
![]()
Tamarko…no taky jsem si říkala že Dr. asi hodně věří že po tom clostíku a utrogestanu rychle otěhotním, když mi to předepsal jen na dva měsíce…
Ale nevím, nevím, teď už mi to tak nepřijde když jedu druhý cyklus a představa že bych měla být za chvilku těhotná mi přijde spíš jako zázrak…
Jinak tu listovku mi dal nějakou na předpis, tak právě nevím jestli můžu pak brát jakoukoliv, ale asi je to jedno… ![]()
sonipa: Tak ms zatím není. Ale já jsem stále ve střehu.
Má se tu dneska zastavit máma, tak jsem uklidila čajík, testy, doufám, že jsem na nic nezapomněla.
A taky že se neprokecnu.
Jéžiš, kdyby tak teď brzy byla ovu a pak mimís a mohla jsem to vybafnout na každýho z rodiny. ![]()
Co se meho veku tyce, mne je 27…
1veve… Tak koukam, ze je to vsede stejne. Moji rodice o nasem snazeni vedi, ale zase o tom s nami nemluvi. proste to berou tak, ze se snad jednou stanou babickou a dedou. Ovsem manzelovym rodicum se o tom nemuzeme ani zminit.
Pokud se man jednou zadari, asi to budeme tutlat az do porodu, jinak bychom riskovali, ze nas budou kontrolovat kazdy den, jestli jsme ja i mimisko v poradku… A jaklime se narodi, jsem ji na 100% jista, jakmile to bude mozne, odletame s manzelem alespon na mesic k jeho rodine ![]()
Listovku dlabu take, ted premyslim o tom, ze zacnu tento mesic dopovat i manzela nejakymi vitaminy. Uvidim, jak se na to bude tvarit. A docetla jsem se, ze nekolika holkam pomohl specialni lubrikacni gel… Tak za zkousku nic nedame ![]()
KaterinaKK: O tom gelu už jsem taky slyšela, no, aspoň bude pořád co zkoušet nového. Manža spolkne ochotně všechno, možná taky něco nakoupíme. ![]()
Já teď zrovna hučím do manžela, aby se při návštěvě neprokecnul, ale on se to snaží tajit snad ještě víc než já. A nemůžeme to říct ani jedné straně, protože by nás zavalili celou výbavou, ještě než by na mě bylo těhu vidět. ![]()
A těch rad, no to bude… A doporučení, abych dělala to a nedělala ono… Čím dýl se to dozví, tím líp, ale jakmile budu těhu, nevydržím to neříct. ![]()
Tak jsem si dneska holky ze srandy udělala odpoledne ovu test, už dlouho jsem se nenervovala jestli je čárka dost silná, atd…
No a vyšel docela pěkně…co myslíte…vypadá to že ovu už je blízko… ![]()
veve…jak dopadla návštěva…neprokecli jste se…
?
Jo holky a ještě jsem si vzpomněla že jsem četla něco o chilli, že je dobré na sliznici…ale jestli je to pravda…
![]()
Ahoj vevi a sopi, dnes ráno mama test super cilivý // co myslíte nespetl se? můžu se už radovat mám to dostat v rozmezí od včera… do neděle, takže nevím snad nedostanu, každopádně nemám zatím asi spoždění ms, jen jsem testla páč se dnes mělo hodně pít… no pít nebudu ![]()
Ahojky a dobré ránko… ![]()
hi..nemáš náhodou fotečku toho testu? Ale jinak si myslím, že testy se v pozitivitě málokdy „pletou“… ![]()
1veverka píše:
Petulena: To jo, já už se více méně těším, až tam půjdu a něco mi poradí nebo pomůže, protože mít neustále ms je hodně únavný…I když co piju čaj, je to slabší a dnes už půl dne skoro nic.
Ale nechci se radovat předčasně…
Ja se ti nedivim ze se tesi,musi to byt dost unavne stale menstruovat
Uvidis,treba ti ten caj pomuze alespon z casti
Ja s nim mam tedy dobre zkusenosti,cyklus pravidelny a nebolestivy …
sonipa píše:
Tak jsem si dneska holky ze srandy udělala odpoledne ovu test, už dlouho jsem se nenervovala jestli je čárka dost silná, atd…![]()
No a vyšel docela pěkně…co myslíte…vypadá to že ovu už je blízko…
veve…jak dopadla návštěva…neprokecli jste se…?
Jo holky a ještě jsem si vzpomněla že jsem četla něco o chilli, že je dobré na sliznici…ale jestli je to pravda…![]()
Uuuuz sem chtela jasat a blahoprat ke // nez sem si precetla ze jsou ovulacni
ale i tak k tem ovulacnim
Koukam,ze jsme na tom podobne jak se snazenim tak s potratem a ted i s ovulaci
![]()
hi píše:
Ahoj vevi a sopi, dnes ráno mama test super cilivý // co myslíte nespetl se? můžu se už radovat mám to dostat v rozmezí od včera… do neděle, takže nevím snad nedostanu, každopádně nemám zatím asi spoždění ms, jen jsem testla páč se dnes mělo hodně pít… no pít nebudu
Tak preci jen se budu radovat z pozitivniho tehu testu? NO supky dupky s foteckou ,,,
Mimochodem,jestli to mas dostat v tomto rozmezi tak je pravdepodobne ze pozitivni testik nelze ![]()