Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bobíšek Prosinec já beru snad všechno připadám si jak chemička až mám strach ať něco ještě více nepokazím - utrogestaan, agolutin, clostiky, listovku, mamavit, kontryhel… a ty?
@brufikova wau… no to je slušný! Já jen vitamíny jako listovku a vápník (toho mam sama málo) spíš se to snažim dohánět zdravou pestrou stravou, nechci do sebe cpát chemii, pokud to nebude nutný. Jsme teprve na začátku snažení, tak se snažím nehrotit, jen malinko podpořit a nezanedbat. Bratrovi se minulý rok narodil chlapeček s roštěpem bříška, teď už je v pořádku
tak chci eliminovat všechny rizika, i když vím, že vše stravou dohnat nejde… ![]()
@ClauAlex já si řikám jestli jsem taky nebyla… Týden zpoždění, výtoky, BT 37,6 akorát ty testy teda nic… Nemuselo se to udržet a odešlo s MS ale nevim
Já jsem vždycky mívala MS jako hodinky… A u tebe to teda vypadá hodně slibně
![]()
@Bobíšek Prosinec hlavně že je prcek v pořádku… já měla problémy s druhou dcerkou
taky se bojím rizik u tohohle těhu…Ale budu 100% chtít odebrat plodovku i kdybych si ji měla zaplatit:-( ráda bych hlavně zdravé miminečko donošené
@MarťankaP me to taky uz napadlo jestli jsi nahodou nebyla a neodeslo to s MS
no ja stale zatim nic zadna MS
dneska na me pritel, ty porad jenom neco zeres porad plnou hubu nejsi nahodou tehotna
delala jsem si odpoledne jen tak ovulacni test, precetla jsem si nekde ze byva nekdy driv pozitivni nez tehotensky test, na to ze ovulaci mit nemam zatim tak vysel docela pozitivne, hodim jsem jeste foto
![]()
@Bobíšek Prosinec píše:
@brufikova wau… no to je slušný! Já jen vitamíny jako listovku a vápník (toho mam sama málo) spíš se to snažim dohánět zdravou pestrou stravou, nechci do sebe cpát chemii, pokud to nebude nutný. Jsme teprve na začátku snažení, tak se snažím nehrotit, jen malinko podpořit a nezanedbat. Bratrovi se minulý rok narodil chlapeček s roštěpem bříška, teď už je v pořádkutak chci eliminovat všechny rizika, i když vím, že vše stravou dohnat nejde…
nedá mi to, ale…já teď brala po otěhotnění taky listovku a vápník, pak po potratu jsem se pídila, co bylo špatně a ne, že by potrat byl proto, ale bylo mi jedním lékařem řečeno, že se nesmí vápník brát, protože zabraňuje vstřebávat to druhé, v tomto případě kys.list. Prý se proto nesmí ani léky zapíjet mlékem. Že si mám nechat vápník až na čas až se to vyvede a budu třeba kojit. Nebo to alespoň nebrat najednou a mít rozestup třeba půl dne…
Ahoj holky, tak poslusne hlasim MS nikde
ale dnes rano trochu klesla BT byla 37,1 tak tomu uz moc nadeje nedavam ![]()
@mila.dka1
nééé no to mě nenapadlo, i když o tom mléku jsem už určitě slyšela. Já vápník beru už dlouho (s přestávkami) tak jsem jen přibrala tu listovku. Děkuju moc za reakci! Budu se na to víc informovat!
A teď se snažíte dál?
@ClauAlex a jak to má být s tou BT v těhu? Jako že neklesá?
@Bobíšek Prosinec píše:
@mila.dka1nééé no to mě nenapadlo, i když o tom mléku jsem už určitě slyšela. Já vápník beru už dlouho (s přestávkami) tak jsem jen přibrala tu listovku. Děkuju moc za reakci! Budu se na to víc informovat!
A teď se snažíte dál?
jasný, na revizi jsem byla v půlce listopadu, teď mám po první MS a dle kalendáře bych měla mít ovu tak za 2 dny, tak uvidíme. Říká se, že po potratu je tam dole „pohnojeno“ hormonama, tělo připravené na těhu, tak doufám, že se povede brzy. Měla bych čekat 3 měsíce nebo 3 cykly, ale kašlu na to. Moje doktorka řekla 2 měsíce a když jsem se ptala, zda nemohu dřív, tak mi řekla, ať to udělá každý jak cítí. A já to cítím takhle ![]()
@MarťankaP ja vubec nevim jak je to s BT v tehu jestli neklesa nebo klesa, jdu to zjistit nebo to vite holky?
Tak ted jsem si jen tak merila BT a uz je zase 37,5…zkusim jeste v podpazi jestli je taky zvysena, tak v podpazi mam 37,1…
![]()
@Bobíšek Prosinec píše:
@mila.dka1 fandim ti!
díky
. Taky si fandím;-). Teď ještě abych tu měla muže, až bude ovu a snad to vyjde (pracuje v zahraničí). Hlavně aby to netrvala rok jako u dcerky. A aby to nedopadlo špatně jako minule
. Ale věřím, že tentokrát to bude jiné
![]()
@ClauAlex píše:taky
Tak ted jsem si jen tak merila BT a uz je zase 37,5…zkusim jeste v podpazi jestli je taky zvysena, tak v podpazi mam 37,1…![]()