Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nikca025
Graf máš pěkný, šance je vždy. Pokud má muž dobrý spermiogram, tak prý spermie jsou schopny za příznivých podmínek počkat i 5 dní. Já když graf dělala, tak mi to skákalo nahoru a dolů (neměla jsem ovulaci). Ale u Tebe to vypadá nadějně a pokud by to nevyšlo tento měsíc, tak je velká šance, že to bude další. Držím pěsti
🍀 🙏.
@Claire1991 Tak to nevyšlo. Ale hlavu nevěším a pokračujeme.
Snažíme se teprve chvíli, tak jsem zatím psychicky v pohodě.
Díky moc. ![]()
@nikca025
To mě mrzí, ale graf máš pěkný, takže věřím, že to co nevidět klapne
🍀
Přidám se děvčata, popřípadě budoucí maminky
- s partnerem, tedy už s manželem jsme měli ze 6.9. na 7.9. nechráněný sex…7.9. v 19:30 mi vyšel pozitivní ovulační test, že ovulace proběhne tak toho 9.9…No 10.9. RÁNO, byl další sexík, tak si říkám že není to tak dlouho a třeba jsme se trefili. pravidelně si měřím teplotu. Toho 9.9. jsem ji měla nejnižší za celou tu dobu.. Jenže stejně, člověk nikdy na 100% neví… ps: cyklus mám těch 28
možná 30. ono to NIKDY nebylo přesné..
Ahoj děvčata, mám menší problém. Všude čtu, slýchávám,): Nech tomu volný průběh, jenže JAK? Jak má ženská tomu nechat volný průběh, když nám všude cpou do hlavy ať jsme na začátku těhotenství co nejvíce opatrné? Nemohu přece doma sedět a nic nedělat. Jak to udělat? jak tomu nechat volný průběh když zároveň máme na sebe dát co nejvíce pozor? Nechci nic zanedbat, ale zase nechci žít v neustálým strachu a obav..
![]()
@Lu66 já se na to víceméně vyprdla, našla si brigádu, jim všechno co chci, kouřím elektronku. Pohyb mám taky jaký se mi zachce 😁
Neřeším to prostě.
Když jsme počali syna před 3,5lety tak jsme to taky neřešili, pili alkohol, kouřili normální cigára, jedli čínské polévky… a bylo to hned, podařilo se ani nevím jak 🫣 😁 tak jsem to po roce snažení už vzdala a řekla si, proč bych se měla nějakým hlídáním se stresovat
Ale pak přichází termín ms a myšlení na to nejde zastavit
😁
Příspěvek upraven 16.09.23 v 09:27
@Lu66 Musím říct, že přímo obavy a strach nepociťuju, ale občas nazvládám na to nemyslet. Nevím jak na to nemyslet pár dní před MS a nebýt trochu smutná když MS přijde. 😃 ☺️ Zbytek měsíce to neřeším a jsem v poho, ale když už je období okolo MS tak na to myslím dost. Taky bych potřebovala radu
![]()
Zas si říkám, že tohle je asi normální, když se s někým o tom bavím, že vypustit to uplně nejde.
@Kleryna @Kristyna508 - díky holky, jde i o to že mám holt takovou špatnou vlastnost. Když něco chci, chci to hned!
Nicméně jsem si na počátku září dělala ovulační testy, vyšel mi a měli jsme sex. Jenže jestli ovulace vůbec proběhla, to nevím na 100%. Podle teplot zřejmě ne, měřím se od začátku, a mám je stále nízké. Pod 36. Jenže MOŽNÁ je i vadný digitální teploměr. Přes den jsem se zkusila změřit, normálně v podpaží, a měla jsem 35.1, což mi nepřijde normální.
Nebo si JEN přeji aby byl vadný
za cca 11 dní mám mít MS, tak uvidím. Jsem v tom nováček ![]()
@Lu66 Ahoj, kdyby ti nevadilo nahrát graf BT, tak se na to můžeme mrknout a uvidíme. ![]()
@Lu66
Ono nejde na to nemyslet, když si to moc přeješ…za mě úplně zbytečná a neempatická rada. Chtěla bych vidět je, jak by se snažili třeba rok- dva a nemysleli na to 🤦♀️. Jako asi to myslí dobře. My tomu nechali volný průběh dva roky, kdy jsem se tuhle řadu snažila realizovat. Změnila jsem práci, začla dělat školu… otěhotněla jsem až po dalších dvou létech a kdy jsem to řešila víc. Neměla jsem ovulaci nebo jen velmi sporadicky, takže volným průběhem bych neotěhotněla nebo možná třeba za dalších 5-10let😅. Dej tomu čas, jak budeš chtít a když by to nešlo, tak za mě je lepší zkontrolovat, zda probíhá vše jak má, ať se zbytečně netrápíš. Každopádně přeji, ať na miminko už nečekáš dlouho😉 🍀 ❤️!
@Lu66 to jsem měla podobný, po roce snažení to je už na hlavu a co mají říkat ti co se snaží déle že 😅 Já to řeším jen v období menstruace.. jinak na to nemyslím vůbec…
Jinak holky jsem 10dpo, graf a test takhle 🫣 ještě dva dny utrogestan a pak se uvidí, ale naději na tento cyklus už nemám 😅
@Kleryna
Graf ti ukázkově stoupl 🙂. Někomu se vybarví později, záleží kdy se zavrtá. Dokud nepřijde ms, tak je vždy naděje 🙂 🍀
@nikca025 @Claire1991 - Ahoj holky, děkuji za vaše názory, dost mi to pomohlo. Graf bohužel nemám, teploty jsem si pouze psala. A po 9.9. kdy MĚLA být ta ovulace, teploty i po deseti dnech, nedosáhli na 36 stupňů. Zkrátka nízké. Toho 9.9. jsem měla 35,7.
Podle mě jsou jenom dvě možnosti: vadný teploměr, a nebo neproběhla ovulace. Nezbyde nic jiného než čekat, a pokud se to stane i další cyklus, zajdu k dr. Nechci čekat nějaký půl rok, chci vědět na čem jsem. ![]()