Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Asijetotu @Lenny93 to máte dost náročné, s tím jak to udělat…snad se vám zadaří co nejdříve a vyřeší se to samo
… věřím, že když už máte děti, že to půjde velmi brzy
.. ještě mě napadlo, že se i tématem neplodnosti zabývá bagniary… a na tu štítnou žlázu by možná mohla pomoct hormonální jóga… vím, že je dobrá třeba pro ženy s PCOS nebo nějakými hormonálními problémy…
Sama zvažuji, jestli třeba nezměnit práci.. kdyby člověk věděl, jak to bude a mohl se zařídit podle toho ![]()
@Claire1991
Určitě pomůže
věřím v to
podívej na mě tak ještě aby nepomohl
![]()
@Lenny93 tak to jsme v podobne situaci. Ja mam kluka v listopadu, takze jsem mela byt skoro rok bez peněz. Nastesti mam skvelyho muze, ktery me uklidnoval, ze vše zvladneme. Na vyskakovani to nebylo, ale tech par mesicu jsme to zvladli. Hledala jsem praci, ale bez skolky a s prazdninama na krku nic moc. Nakonec to dopadlo tak, jak dopadlo. Ale popravdě za to, jak se ke me ted chovali, tak jsem byla rozhodnuta jit taky hned na neschopenku, at si trhnou. Predtim nez se to takhle vyhrotilo jsem pocitala s pracakem pres leto a v zari nastoupit do nove prace. Ale nevim jak ty máš praci, jestli se tam chces vracet nebo uz ne?
@Claire1991 mne se popravdě hodne ulevilo. Tim, ze jsem porad zamestnana, tak ze me spadl ten tlak na to, abych mela narok na ppm u dalsiho ditete, abych to stihla.. chlap si ze me kvuli tomu dela srandu uz, ale ja to potrebuju vsechno presne nalinkovany, aby to do sebe zapadalo ![]()
@Nicole 1234 píše:
Ahoj, jsem 15 DC a čekám na ovulaci, která podle teploty ještě neproběhla. Přemýšlím, jestli koupit ovulační testy. Mám strach, že to prošvihneme. Na druhou stranu mívám ovulaci nejdříve 18 DC a někdy ale až 36 DC (ale tenhle měsíc beru drmek, tak snad to tak pozdě nebude), takže mám strach, že bych za ty testy utratila majlantJinak příznaky ovulace zatím žádné.
A testovat ob den? I když je riziko, že to nepoznáš jistě… A nebo mít prostě sex ob den…a nebo zkusit měření bazální teploty?
@Asijetotu
Jo, teď je to vlastně dobrý a ještě když mas podmínky, jaký sis stanovila 😊. Ale určitě za par dni najdeš dvě čárky na tt a bude hotovo ✊🏻 🍀.
Můj test? 😂 Snad už je to teda vrchol a teď už ale musí slábnout 🙏🏻 😀.
@Claire1991 píše:
A testovat ob den? I když je riziko, že to nepoznáš jistě… A nebo mít prostě sex ob den…a nebo zkusit měření bazální teploty?
Taky mě napadlo testovat obden s tím, když čárka bude sílit, tak budu testovat každý den. Sex obden běžně nemíváme, na to jsme oba moc unavení
a bylo by to moc vynucené.
Teplotu měřím, ale bohužel to z toho jde poznat s určitostí až zpětně ![]()
Jinak k vašemu tématu. Já mám RD do června 2024 a peníze do srpna 2024. Původně jsem chtěla děti dva roky od sebe. Teď budu ráda, když mně naváže mateřská. S otěhotněním problém nemám, ale doufám, že zase nepotratím. To by mě už kleplo.
Další věc je, že pokud otěhotním tento měsíc, tak porod připadá na prosinec. Pokud otěhotním následující měsíce, tak to bude s nástupem dítěte do školky a rozložením rodičáku ještě horší. Jak to vidíte vy? Trápíte se tím nebo to prostě nějak dopadne?
@Betuska88
Do pondělí už snad budeš moudřejší 😊. A klidně pošli test, my to tady zkontrolujeme 😀.
@Karmen23 držim všechny palce ![]()
No vypadá to že já to začínám chytat od něj
@Terda18 taky? Jako u ná je to tak, že když je nemocnej, tak leží, nic nedělá, ale zase úplně nefňuká…v tom jsem zase expert já (jsem hrozná když jsem nemocná)
![]()
@Asijetotu píše:
@Claire1991 mne se popravdě hodne ulevilo. Tim, ze jsem porad zamestnana, tak ze me spadl ten tlak na to, abych mela narok na ppm u dalsiho ditete, abych to stihla.. chlap si ze me kvuli tomu dela srandu uz, ale ja to potrebuju vsechno presne nalinkovany, aby to do sebe zapadalo
Věřím, že to musela být pořádná nejistota. Zvlášť, když některé věci člověk prostě nenaplánuje… držím palce, aby se brzy zadařilo
![]()
@Lůca162 já jsem držák já zase vůbec si neztěžuji na to mám ti druhou polovičku 😂 ale když mu není dobře, tak jen seriály ležení a nic nedělání 🤦♀️ 😂
@Lenny93 @Claire1991 @Slunečnice0303 @TerkaS98
Ahoj holky, tak dnešní update 🤷🏼♀️ Fakt nevím, co si o tom mám myslet 🤦🏼♀️ 🤣 že já musím mít vždy něco extra. Nic nemůže být normální.
Nechápu to. Pořád mám slabou MS, už teda končí. Nikdy ji nemívám dlouho. Nanejvýš 5 dní. První fotka je testu za čerstva. Na druhé po zaschnutí pro porovnání. Si říkám, že kdyby šlo o prosperující těhotenství, už bych daaaavno měla mít čárku jak blázen 🤷🏼♀️Sílí to hrozně pomalu a navíc ta MS? 👀 🤦🏼♀️
A co vy? Jak to jde?
@Lenny93 Nasadila jsi ten gynex? Já jsem ho začala kapat, jen nízké dávky, ale teda nevím jestli nemám přestat 🫣
@Nicole 1234 píše:
Taky mě napadlo testovat obden s tím, když čárka bude sílit, tak budu testovat každý den. Sex obden běžně nemíváme, na to jsme oba moc unavenía bylo by to moc vynucené.
Teplotu měřím, ale bohužel to z toho jde poznat s určitostí až zpětně![]()
Jinak k vašemu tématu. Já mám RD do června 2024 a peníze do srpna 2024. Původně jsem chtěla děti dva roky od sebe. Teď budu ráda, když mně naváže mateřská. S otěhotněním problém nemám, ale doufám, že zase nepotratím. To by mě už kleplo.
Další věc je, že pokud otěhotním tento měsíc, tak porod připadá na prosinec. Pokud otěhotním následující měsíce, tak to bude s nástupem dítěte do školky a rozložením rodičáku ještě horší. Jak to vidíte vy? Trápíte se tím nebo to prostě nějak dopadne?
Jasné, každý podle toho jak je to pro něho ok
. Pravda, že s tou teplotou ti to dá spíš do dalších měsíců trochu orientaci, ale každý cyklus může být jiný no…
To s tím potratem je mi moc líto. Věřím a moc ti přeji, aby už to bylo teď všechno v pohodě
🙏…a aby ten pozitivní test byl co nejdříve🙏
!
@CandyAn píše:
@Lenny93 @Claire1991 @Slunečnice0303 @TerkaS98
Ahoj holky, tak dnešní update 🤷🏼♀️ Fakt nevím, co si o tom mám myslet 🤦🏼♀️ 🤣 že já musím mít vždy něco extra. Nic nemůže být normální.
Nechápu to. Pořád mám slabou MS, už teda končí. Nikdy ji nemívám dlouho. Nanejvýš 5 dní. První fotka je testu za čerstva. Na druhé po zaschnutí pro porovnání. Si říkám, že kdyby šlo o prosperující těhotenství, už bych daaaavno měla mít čárku jak blázen 🤷🏼♀️Sílí to hrozně pomalu a navíc ta MS? 👀 🤦🏼♀️A co vy? Jak to jde?
@Lenny93 Nasadila jsi ten gynex? Já jsem ho začala kapat, jen nízké dávky, ale teda nevím jestli nemám přestat 🫣
Jestli čárka sílí, i když pomalu, tak bych věřila, že je to na dobré cestě…taky znám pár žen, které měly menstruaci navzdory těhotenství
. A s těmi hormony to má asi každý jinak… kamarádka měla třeba jen ducha a to jí meškala menstruace týden, záleží kdy jsi měla ovulaci. Každopádně moc držím palce
🙏