Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Moucha23 já mám doma dvě cácorky Nicol 3,5 roku a Lili 2 a 1/4 roku. Ale vůbec se toho nebojím…
![]()
@Mišulka222 ano je to první takže jsem úplně nezkušena. Něco jsem si nacetla, ale internet taky není vseved. Já mívám PMS, ale tentokrát ty prsa jsou fakt děsný. Zkoušela jsem měřit dole teplotu a stále mám 37, ale to nevím jestli je smerodatny.
Ahojte u me jsou těhotenské testy negativní krom jednoho kde byl duch, ale MS je opozdene 5 dni pokud bude dal zpoždění příští týden mam jit na kontrolu ale vsimla jsem si ze prsa jsou větší tak uvidíme ![]()
Ahoj holky, tak jsem si ráno dělala clearblue a stále tomu nemůžu uvěřit ![]()
U nás proběhlo v dubnu první snažení po únorové revizi kvůli ZT. Poprvé vyšlo těhotenství na druhou dobrou. A dneska ráno už jsem nevydržela a zkusila test. Jsem 11 dpo, 2 dny před ms. Je tam dušík ![]()
Ahoj holky, je to přesně rok co jsem vysadila HA. Moje okolí mělo neustále narážky typu: Tak co už čekáte? anebo Vy ještě nečekáte? Po půl roce už jsem byla opravdu zoufalá. Kupovala jsem si mraky ovulačních testů. Ovulační testy vyházely každý měsíc jasně pozitivní. O to víc pro mě byl další měsíc s MS horší a horší. Nakoupila jsem si těhotenské testy a dokonce jsem vždy před MS měla podle mě příznaky těhotenství (časté močení, nateklá prsa, bolest v podbřišku..) Dělala jsem si testy s tím, že na ten předchozí bylo moc brzo atd… Četla jsem si tu diskuze a hroutila se z toho a doufala, že nebudu čekat třeba 7 let.. s Manželem jsme absolvovali i vyšetření. Každý mi říkal nemysli na to, pak to půjde. Za ty věty bych vraždila. Po vysazení antikoncepce jsem dost nabrala takže jednoho dne jsem se rozhodla, že ze sebou začnu něco dělat ať mám krásnou postavu ještě než otěhotním, vykašlala jsem se na ovulační testy a těhotenské testy jsem si začala dělat v případě zpoždění jen jako potvrzení, že těhotná nejsem. Strašně jsem si to přála, ale tak nějak jsem tušila, že teď těhotná nebudu. Když někdo v mém okolí oznámil těhotenství, vždy jsem to obrečela. 2. 5. jsem měla dostat MS, ale nic. Někdy jsem měla zpoždění i 14 dní takže jsem to brala tak že to zase dostanu a nebudu si dělat naděje. Časté močení před MS mám každý měsíc takže jsem to nebrala jako příznak. Všude jsem nosila tampony a čekala, že to každou chvíli dostanu. Jediné co mi bylo divné, že mi přišlo jedno prso větší než druhé, to jsem nikdy neměla. Koupila jsem si test, ale spíš zase jako potvrzení, že to opět nevyšlo. Jenže jen jsem se otočila abych vyhodila obal od testu, byly na testu najednou dvě stejně silné čárky. Za další 2 dny jsem dělala test clearblue a vyšlo mi 3-4 takže cca nějaký 5. týden. Zatím přemýšlím, kdy se objednat k doktorovi a doufám, že vše bude v pořádku. Najednou mě zase přepadá strach, že by se něco mohlo stát. Najednou strach z toho, že neotěhotním vystřídal strach, že to nedopadne. Všem přeji aby se zadařilo co nejdříve a radím vynechat nějaké diskuze a články jak otěhotnět. Je to každý měsíc neskutečně ubíjející, že se to opět nepovedlo. Z toho z důvodu sem vlastně píši až teď, nikdy jsem na to neměla ani odvahu a nechtěla se ještě víc trápit.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je to přesně rok co jsem vysadila HA. Moje okolí mělo neustále narážky typu: Tak co už čekáte? anebo Vy ještě nečekáte? Po půl roce už jsem byla opravdu zoufalá. Kupovala jsem si mraky ovulačních testů. Ovulační testy vyházely každý měsíc jasně pozitivní. O to víc pro mě byl další měsíc s MS horší a horší. Nakoupila jsem si těhotenské testy a dokonce jsem vždy před MS měla podle mě příznaky těhotenství (časté močení, nateklá prsa, bolest v podbřišku..) Dělala jsem si testy s tím, že na ten předchozí bylo moc brzo atd… Četla jsem si tu diskuze a hroutila se z toho a doufala, že nebudu čekat třeba 7 let.. s Manželem jsme absolvovali i vyšetření. Každý mi říkal nemysli na to, pak to půjde. Za ty věty bych vraždila. Po vysazení antikoncepce jsem dost nabrala takže jednoho dne jsem se rozhodla, že ze sebou začnu něco dělat ať mám krásnou postavu ještě než otěhotním, vykašlala jsem se na ovulační testy a těhotenské testy jsem si začala dělat v případě zpoždění jen jako potvrzení, že těhotná nejsem. Strašně jsem si to přála, ale tak nějak jsem tušila, že teď těhotná nebudu. Když někdo v mém okolí oznámil těhotenství, vždy jsem to obrečela. 2. 5. jsem měla dostat MS, ale nic. Někdy jsem měla zpoždění i 14 dní takže jsem to brala tak že to zase dostanu a nebudu si dělat naděje. Časté močení před MS mám každý měsíc takže jsem to nebrala jako příznak. Všude jsem nosila tampony a čekala, že to každou chvíli dostanu. Jediné co mi bylo divné, že mi přišlo jedno prso větší než druhé, to jsem nikdy neměla. Koupila jsem si test, ale spíš zase jako potvrzení, že to opět nevyšlo. Jenže jen jsem se otočila abych vyhodila obal od testu, byly na testu najednou dvě stejně silné čárky. Za další 2 dny jsem dělala test clearblue a vyšlo mi 3-4 takže cca nějaký 5. týden. Zatím přemýšlím, kdy se objednat k doktorovi a doufám, že vše bude v pořádku. Najednou mě zase přepadá strach, že by se něco mohlo stát. Najednou strach z toho, že neotěhotním vystřídal strach, že to nedopadne. Všem přeji aby se zadařilo co nejdříve a radím vynechat nějaké diskuze a články jak otěhotnět. Je to každý měsíc neskutečně ubíjející, že se to opět nepovedlo. Z toho z důvodu sem vlastně píši až teď, nikdy jsem na to neměla ani odvahu a nechtěla se ještě víc trápit.
Ahoj,
gratuluji že ti to takto vyšlo, určitě bude vše v pořádku 😊 Mám to podobné, taky teď cvičím abych ještě něco shodila než půjdu na druhé IVF, a taky abych zabavila myšlenky…
K doktoru bych se být tebou 9bjednala asi hned. Nemá smysl to odkládat, psychice to nepomůže ![]()
Tak jsme dorazili na kontrolu a zatím prďolka bez srdíčka ale já věřím že za 14 dní bude vše ok a bude tam. Snad.. Má pod sebou tedy nemalí hematom ale s tím se prý nic dělat nedá. Tak snad.
@Anonymní píše:
Plně tě chápu my na naší první dceru čekali 5 let a povedla se až na 8 pokus vždy to skončilo SP do 5-6tt. Až jsem začala přemýšlet nad rekonstrukci rd co jsme koupili hle najednou se vše povedlo. A donosila jsem 2800g holčičku až do 40+4 a druhé jsme dali naprosto volnou ruku a povedla se hned na 4 pokus. Tedy Nicolce byli jen 4,5 měsíce. Nikdy bych neměnila. A teď o 2 a 1/4 roku později se nám za dařilo hned na druhý pokus. S tím jsem opravdu nepočítali.. A dnes jsem 7+2 ale zatím čekáme na srdíčko. Snad se brzy ukáže.
Dnes jsem byla na gynde na kontrole a místo těhotenství mi doktor našel cystu
na pravém vaječníku za měsíc mam jit na kontrolu a pry by měla prasknout nevím nikdy jsem takový problém nemela kdyz mi to rekl tak měl klidný hlas doktor, s manželem se snažíme o miminko 2 mesice budu doufat ze to bude v pohode jsme straspitlik ![]()
Ahoj holky, tak se k vám taky přidávám
já to mám trošku složitější, jsem 3 měsíce po laparoskopii kvůli 8cm cystě na každém vaječníku a potvrzené endometrioze. Jsem bez bolesti, MS pravidelná, tenhle cyklus jsem si poprvé zjišťovala ovulaci. Mě doktoři říkali, že šance na přirozené otěhotnění je minimální
dávají mi půl roku na otehotneni přirozenou cestou, pak do centra asistované reprodukce. Pořád doufám že se zadari. Zítra má dorazit MS
@Ja.nu.l93 píše:
@Rachel_cz nejhorší je, že můj chlap o tom spermiogramu nechce ani slyšet a striktně ho odmítájá si spíše myslím, že tam bude problém ve mě. dlouho jsem brala i antikoncepci.
Ahoj, měli jsme to podobně s tím spermiogramem. Nakonec jsme ještě vyzkoušeli od doktorky, co mi doporučila. Pro mě Nosifol forte a pro manžela Folandrol a hned se zadařilo. Nevíme komu to prospělo víc, asi oboum.
Kdyby někdo chtěl pro přítele nebo manžela Folandrol, můžu ho prodat laciněji. Manžel si koupil 2baleni. Jedno je nenacate a v druhým je pár sáčku.
Ahoj holky taky se přidávám v březnu jsem vysadila HA a otěhotněla snad druhy den vše ale bylo divné jiné než v těhotenství před 12 lety ( mám 11 let dceru ) a před tím mě první tehu skončilo mimodeloznim a odebráním pravého vejcovodu. dcera se povedla hned na první pokus snažení. No abych se vrátila… cítila jsem úplně něco jiného ne bolesti ani ne tehu ale mírně pozitivní test a hcg hodně málo no skončilo to špatně opět mimodelozni ale tentokrat bez laparky pze se to samo zaclo vstrebavat teď už jsem 4 týdny doma z nemocnice hcg 3,7 a ja už čekám kdy konečně přijde menstruace a zkusíme to znova s tím ze buď to vyjde a nebo to dopadne zase mimo a my už půjdeme na ivf. Není tu někdo komu nebrali vejcovod a též se to samovstrebalo?? Kdy vám dorazila menstruace?