Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, dnes mám nějakou deprézi
Nemůžu se dočkat ledna, těším se na těhulkování, i když to asi bude s naším malým dost složitý
A samozřejmě se děsně těším na miminečko
![]()
@Hopsinka26
Ahoj, já mám opačný „problém“: na druhé dítko se tak nějak vůbec necítím
100% vím, že bych chtěla ještě jedno dítě, ale prostě taková ta touha a těšení se na mimčo jak tomu bylo u prvního se jaksi nekoná. Spíš bych se cítila na druhé až malému bude tak 5-6-7 let, ale je to hrozně nepraktické a navíc manža by chtěl druhé klidně hned-on chce zase děti s co nejmenším věkovým rozdílem mezi sebou ![]()
Takže u nás je to kompromis- kdyby se nám to povedlo hned po Novém roce, děti by od sebe byly přesně 3 roky…máte některá podobné starosti?
Ahoj holky, tak jsme dneska byli s mužem v tom ISCARE a mám zo toho dobrý pocit. Po novém roce se muzeme začít znovu snazit
. Na vsechny vysetření jdeme behem listopadu, takze by se to melo stihnout, tak, ze vyslsedky budou nejpozdeji zkraje roku 2015. Jinak priste od nich dostanu automaticky injekce na ředení krve. Paní doktorka se strasne divila, že jsem je nemela automaticky. No nechteli mi je dát
. Příste mi je napísou u nich… jinak nás čeká s manželem genetické vyšetření, imunologické vysetření a me hormonální profil. Takze se nebudeme nudit. Doufam, ze vsechny vysledky budou do Vánoc, abych vedela, ze krome ty mutace není nikde jinde problém…
@Lenuscha Nám se malý povedl na Nový rok, takže když by se zadařilo hned, budou od sebe přesně 2 roky ![]()
@Kamcca Doufám, že vám všechno dopadne dobře a budete se moct hned od ledna snažit a nejlépe hned počít
![]()
Kolik byste vůbec chtěly mít dětí??
@Hopsinka26 v to doufam, nastesti s otehotnením problém není. Celkem tri mesice snazení dve tehotenství. Sama doktorka uznala, ze to vazne neni na zadne umele oplodneni a ze budeme jedni z mála klientu, kteří dostanou „domácí ukol“
. Verim, ze pristi tehu uz vyjde, musí. JInak ideálne bych chtela dve deti
Já jsem v tomhle směru dost schizofrenní
Na jednu stranu se hrozně těším, až do toho půjdeme, na snažení - ten adrenalin z toho
, na těhotenství, malé miminko… Ale na tu druhou, říkám si, jestli to není uspěchané, jestli mi zatím Michalka nestačí, co když mi to přeroste přes hlavu, co když budu jedno/obě dítě nějak šidit, teď tu jsem celá pro ni… No, asi tak se to ve mně honí ![]()
A počet dětí? Dvě určitě, případné další za určitých podmínek - větší bydlení atd…
Ahoj holky my chceme take 2deti a honi se to ve me taky tak ze se hrozne tesim ale na druhou stranu mam obavy jak to vsechno bude.Nam ted rostou dalsi zuby a to jsou zase noci ![]()
Sotva se člověk po dlouuuhých měsících (možná) konečně trošku vyspí, začne kolotoč nanovo ![]()
Taky jsem na tom podobně. Druhé miminko hodně chci. Ale na druhou stranu mám strach, jestli to všechno zvládnu, že na ně budu sama a tak. Občas potřebuji někam „vypadnout“ aspoň na chvíli a dělat úplně něco jiného než se starat o malou a malinko si odpočinout. Jenže se mi to nějak nedaří a mám trochu obavu, že když budou dvě děti, že to bude ještě horší s hlídáním.
Ahoj holky tak koukam ze jsme na tom dost podobne vsechny. Urcite ty zacatky budou tezky, ale snad to zvladneme.Zase az deti povyrostou budou mit blize k sobe.To ja taky obcas potrebuju nekam vypadnout ale postesti se malo kdy. A tusim ze se dvouma detma to bude nemozny ![]()
@verkafr: taky si myslím, že se dvěma to bude velký problém. Když jsem byla těhotná, tak každý říkal, že budou mimčo hlídat. A skutečnost je taková, že nikdo z nich nehlídal ani jednou, ani na procházku s kočárem nešli. Já se snažím u toho ještě trochu pracovat, tak nevím, jestli to se dvěma dětma bude vůbec reálné. No uvidíme, nějak to všechno bude. ![]()
@clobrdinek no to znam a to u nas funguje jen jedna babicka, druha-tchyne je nepouzitelna a hrozna zenska. Manzel ji ma taky dost a to je to jeho mama.Tak obcas hlida moje mamka kdyz je u nas.Ale jinak sem bez sance matersky vytizena.Jak rikas nejak to bude a urcite se to da zvladnout. Deticky vyrostou a bude po vsem.
Ahoj holky tak ted mam ovulaci ja a taky me boli bricho. Venku to pocasi a mam nejakou depku.Tak snad bude zase lip. Krasny den