Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Malinie to mi je líto že ta mrcha dorazila. Určo se to povede v lednu.
kikina79 píše:
Malinie to mi je líto že ta mrcha dorazila. Určo se to povede v lednu.
tak co tak co? jak se cítíš? jaký z toho máš pocit? povídej přeháněj ![]()
Deniso, tak já nevím, ale antagonisté GnRH žádná novinka nejsou. Dávají se taky v rámci IVF. Po jejich aplikaci klesá hormon FSH (který stimuluje zrání folikulů) a LH (navozuje ovulaci). Píchnou se zároveň s FSH, tím se neblokuje dozrávání folikulů, ale zabrání se předčasné ovulaci (který by způsobil nárůst LH). Takže asi to bude mít o málo vyšší úspěšnost než běžné metody, ale zas musí být dost složité načasovat ty hormony správně od začátku. (Antagonisté se nesmí píchnout předčasně, ty folikuly už musejí být tak 12 mm velké, aby je to nezastavilo v růstu.) Takže asi furt budeš lítat na ultrazvuk…
Agrimonia píše:
Deniso, tak já nevím, ale antagonisté GnRH žádná novinka nejsou. Dávají se taky v rámci IVF. Po jejich aplikaci klesá hormon FSH (který stimuluje zrání folikulů) a LH (navozuje ovulaci). Píchnou se zároveň s FSH, tím se neblokuje dozrávání folikulů, ale zabrání se předčasné ovulaci (který by způsobil nárůst LH). Takže asi to bude mít o málo vyšší úspěšnost než běžné metody, ale zas musí být dost složité načasovat ty hormony správně od začátku. (Antagonisté se nesmí píchnout předčasně, ty folikuly už musejí být tak 12 mm velké, aby je to nezastavilo v růstu.) Takže asi furt budeš lítat na ultrazvuk…
jj to jsem četla..takže podle toho co píšeš tak je to nativ s minimální stimulací..tak už jsem doma..mě ten název tedy zmátl.No to se musí na utz..tady je blbý,že folíkmůže prasknout před odsátím.Takže bych zatím zůstala u ivf..to říká dr,že je zatím to nejlepší..natík až pak..tedy doufám,že už žádný umělko nebude
![]()
No jasně, nebudem to řešit předčasně, eskyma se ti určitě uchytí!!!
. Jo a hezké fotečky, budeš asi dobré číslo ![]()
Už jsem doma. Zdobili jsme s dětma třídu a stromeček.
Budu mít asi blbou a necitlivou otázku, kdo nechce, neodpovídá samozřejmě. Jak to tady tak čtu a vidim ty vaše podpisy. Mě je 28let a možná víc než 50% z mýho mateřskýho chtíče je způsobeno tím, že to holkám okolo nejde…tak už se na to vrhnem, dokud je tělo ještě „mladý“ a šance je větší. Vím, že někomu je 35 a miminko chtěl už ve 25 a nešlo to a nejde to doposud.
To se u některých z vás roztikaly biologický hodiny až dýl? Nebo jste budovaly kariéru? Nebyly peníze?
Izz píše:
Už jsem doma. Zdobili jsme s dětma třídu a stromeček.
Budu mít asi blbou a necitlivou otázku, kdo nechce, neodpovídá samozřejmě. Jak to tady tak čtu a vidim ty vaše podpisy. Mě je 28let a možná víc než 50% z mýho mateřskýho chtíče je způsobeno tím, že to holkám okolo nejde…tak už se na to vrhnem, dokud je tělo ještě „mladý“ a šance je větší. Vím, že někomu je 35 a miminko chtěl už ve 25 a nešlo to a nejde to doposud.
To se u některých z vás roztikaly biologický hodiny až dýl? Nebo jste budovaly kariéru? Nebyly peníze?
mě osobně se roztikali asi ve 30ti, ale to jsem se zrovna rozcházela s manželem a nebyli to hezký asi dva roky hádání se…a teď jsem na tom začala pracovat s novým přítelem..čekali jsme skoro dva roky jestli to nepůjde normálně bez doktorů,ale bohužel to nešlo…takže od září car..
No já podobně. S přítelem jsem byla 9 let, furt se tvářil, že mimi jo, ale když jsem na něj asi ve 28 uhodila, tak řekl, že děti ani nechce, že bych se věnovala jen dítěti a ne jemu, no comment. Tak jsme se rozešli i z jiných důvodů, když mi bylo 29). Pak jsem našla nového přítele a na dítě jsme nemohli vlítnout hned, že. Nejdřív nějaké oťukávání, moje atestace, loni svatba a hned snaha o dítě, ale už rok a půl marná…
Ty jo a svatba docela brzo, co?
My se ted budem brát po 3 letech…ale to už, doufám, budu mít na svatbě pupek ![]()
Víš co Izz, jo, všichni nám říkali, že to je brzo. Ale můj muž měl předtím stejně neuspokojivý vztah jako já, takže když jsme jeden druhého poznali, bylo to jak vysvobození. Spousta společných zájmů, super vztahy v rodinách- doteď jsme se toho nenabažili! Navíc my se znali už asi 2 roky předtím než jsme si spolu začali- na pracovní úrovni a občas jsme zašli do hospody, takže to taky počítám!
A na svatbě jsem pupek nechtěla, já se těšila na to víno ![]()
Je to paráda, já vám to samozřejmě přeju.
No u nás to jinak nejde. Mimino chceme září, říjen, listopad a svatbu chceme před narozením, ale aby mohla bejt venku. Takže červen.No snad nepřiberu 30 kilo ![]()
Tak naplánované to máš moc hezky! My se brali v červnu- taky venku- na Hněvíně, nádherné počasí a pak jsem hned vysadila a naivně si řekla, že tak do září otěhotním…haha! Ale jsi mladší, tobě by to mohlo vyjít ![]()
No původně jsme chtěli zakládat rodinu až přesně za rok…hlavně kvůli dluhům a tak, ale pak jsme si řekli, že to bysme neměli mimino nikdy. A protože máme v plánu 3, tak je třeba začít…jo a holky, jsem normálně pitomá
jsem ted byla vozit kočár s kamarádkou z gymplu a řikám jí, že budu snad matkou poprvé v 29 a ona tak divně koukala a normálně mi oznámila, že mi je 27
a né 28. Tyjo, fakt jsem mimo. Je mi 27, 27, 27…si to musim napsat, abych si to zapamatovala..
Hehe, dobře blbneš
. Dluhy máme taky, ale přesně- to bych taky mohla zůstat bezdětná, z toho se nevyhrabem nikdy…