Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jednou jsem dotáhla domů ze školy takový šeredný kotě, co furt prskalo…a vyrostl z něj krásnej kocour.
Denisa, já to vím, jenže když jsi zdravotník a ta rizika znáš velmi dobře, tak se to v tobě někdy trochu pere…
taky jsem chtěla vložit fotky našeho zvěřince, ale nejde to
. Izz, to je mazec teda, cos měla doma ![]()
Ted máme už jenom toho černýho většího hafana (13let) a dočasně ty velký šneky pro bráchu k svátku…
Agrimonia píše:
Denisa, já to vím, jenže když jsi zdravotník a ta rizika znáš velmi dobře, tak se to v tobě někdy trochu pere…
vím jak to myslíš..máme v rodině taky lékaře a řekl mě úplně všechno…tedy stály mě vlasy nahoru,ale ta touha je prostě větší.Zase nekouřím..žiju zdravě i nezdravě a co má být tomu se nevyhnu.Kolikrát rakovina napadne sportovce..doktora..myslím,že tak to prostě nemůžu brát..já říkám,že pro tělo je zabiják stres a nervy..já beru vše sportovně a pořád se tlemím i když se mě někdy chce hodně brečet.Já prostě neplánuju..co mám v osudu to bide a nějak nic neřeším.Dřív jsem se s tím moc prala,že tohle podstupovat kvůli dítěti je prostě nesmysl,ale ted už se na to dívám z úplně jiného úhlu..člověk by nemusel pak skoro nic.Stačí tady ty naše inverze a mám dost…nebo si vzpomenu,když mě v roce 2000 sejmul na přechodu vožralej řidič…rok jsem se z toho dostávala a půl roku se nepostavila na nohy..já jsem howado a mě jemn tak už nic nepoloží..tedy až mě to položí tak mě to už bude jedno..budu prdět do hlíny..já se řídím heslem..žij jako by každý den byl poslední..nedívám se co bude,ale žiju co je…určo mě rozumíš jak to myslím,vid???
Ale já ti rozumím od začátku, jsi živel
. U tebe je to jasné, našla se ti „chyba“, víš, co máš v těle špatně a že jediná možná metoda pro tebe je IVF a KET. U mě se zatím žádná zjevná chyba nenašla, všecko máme OK, manža taky, tak to víš, že zvažuju, jestli na to mám až tak tlačit a rvát se práškama. Takhle to chce dělat můj gyndař- furt dokola Clost a prostě věří, že se to chytí!…já si zařídím teďka ten HP a pak mám chuť jít na laparo. Můj manža zas furt říká, ať to radši ještě zkusíme přirozeně…to zas nechci já, ráda bych dvě děti, už nemůžu čekat!! No nějak se dohodnem…bude to po mým ![]()
Kamarádku poslali po roce a půl snažení na laparo a zjistili šílenou endometriozu a nějakou pokroucenou dělohu. Už se moc nebavíme, tak nevim. Ale po zákroku řikala, že někdy po novym roce zkusej CAR.....tak jsem na ně zvědavá.
A hlavně na nás…a na vás ![]()
Agrimonia píše:
Ale já ti rozumím od začátku, jsi živel. U tebe je to jasné, našla se ti „chyba“, víš, co máš v těle špatně a že jediná možná metoda pro tebe je IVF a KET. U mě se zatím žádná zjevná chyba nenašla, všecko máme OK, manža taky, tak to víš, že zvažuju, jestli na to mám až tak tlačit a rvát se práškama. Takhle to chce dělat můj gyndař- furt dokola Clost a prostě věří, že se to chytí!…já si zařídím teďka ten HP a pak mám chuť jít na laparo. Můj manža zas furt říká, ať to radši ještě zkusíme přirozeně…to zas nechci já, ráda bych dvě děti, už nemůžu čekat!! No nějak se dohodnem…bude to po mým
no jak jinak..vždycky je po našem
co zkusit utrouš a Prednison..víš jaký ty léky mají účinek..třeba se zadaří.To víš na umělko se nechce nikomu ani mě se nechtělo.Ted hele když jdu na opu tak holky co semnou leží na pokoji se chudinky klepají strachy a Denisa si luští před narkozou křížovky..no jako dement..jsem už tam jako doma a nějak je to prostě součást mého života.No hele můj doktor říká,že o všem je psychika..tedy u mě né..já se složím až po neúspěchu..umělko je 95% o psychice..to samé u párů co to moc chtějí a nedaří se.Proto když to z nich spadne kolikrát v car na utz na ně čumí mimčo..nebo když adoptují.Člověk to hodí za hlavu a najednou to jde.Ale to víš sama..tak to ještě nějaký čas zkoušejte..to je hezká práce..hi hi a kydž to nepůjde tak se sejdeme v caru
![]()
Nesejdeme, než já se tam dohrabu, ty už budeš chodit s pupkem!!!!!!!
Utrouš bych nasadila, kdybych si byla jistá, že proběhla ovu. A to já si zatím jistá nebyla, nechci měřit teploty, Clost to beztak rozhodí. Koupila jsem pořádnou baterii ovu testů, tak se uvidí. Utroš pak nasadím hnedka. Tenhle cyklus si pohlídám- UZ a testama. Prednison brzdí alergické reakce, ten se dává, když se ví, že máš protilátky proti manželovým spermiím. Ptala jsem se gyndaře, jestli to nemůžu mít, protože mám autoimunitní onemocnění štítné žlázky (tvořím protilátky proti vlastní štítné žláze), ale řekl že ne a že tím se nemám teď zabývat. A jako dobrovolně se rvát prednisonem nebudu.
Agrimonia píše:
Nesejdeme, než já se tam dohrabu, ty už budeš chodit s pupkem!!!!!!!Utrouš bych nasadila, kdybych si byla jistá, že proběhla ovu. A to já si zatím jistá nebyla, nechci měřit teploty, Clost to beztak rozhodí. Koupila jsem pořádnou baterii ovu testů, tak se uvidí. Utroš pak nasadím hnedka. Tenhle cyklus si pohlídám- UZ a testama. Prednison brzdí alergické reakce, ten se dává, když se ví, že máš protilátky proti manželovým spermiím. Ptala jsem se gyndaře, jestli to nemůžu mít, protože mám autoimunitní onemocnění štítné žlázky (tvořím protilátky proti vlastní štítné žláze), ale řekl že ne a že tím se nemám teď zabývat. A jako dobrovolně se rvát prednisonem nebudu.
no k tomu Prednisonu..tohle by neměl asi tvrdit,když Vás oba nevyšetřil.Jinak v car se dává prednison i když alergii nemáš..je to oreventivně..sice u lidí co alergii mají se musí nasadit mnohem dřív než u lidí co alergii nemají..účinek myslím nabýhá až po 6tádnech užívání..u lidi jako jsem já tak stačí cca rýden..tedy já ho beru už 14dní před umělkem.Mám ho ve vyšší dávkách než ti co ho užívají z důvodu alergie.tedy beru 5mg 1-1-0 což je dost silná dávka..ale zase je to jenom na cca 3týdny tak to se ještě dá.No tak ty si to určo pěkně pohlídej a uvidíš jestli ovulka proběhla..můžeš mít třeba anovulační cykly a to je dobré asi vše zjistit než se do toho pustíte..co Vám jinak ukázal tvůj hormonální profil???
Nepíšeš jak dement, všecko chápu. On mi právě zatím hormonální profil nedělal, proto říkám, že si ho chci zařídit sama. On usuzuje, že je všecko OK, protože nám pravidelné cykly, přiměřeně silnou menses, žádnou endometriozu a tak.
Naše milovaný kočičky ještě v původním bytě…Olinka a Olda…už je doma nemáme, ale byla to síla