Sobectví, pojďme si popovídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
12.9.13 23:01

@Barbora13 Ne, že bych snad chtěla být tou potrefenou husou, ale jsi naprosto typickým příkladem studenta, co si po dvou až čtyřech letech VŠ studia myslí, že sežral veškerou moudrost světa. :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
12.9.13 23:07

@K-Black Mám hrůzostrašný příklad z rodiny. Krádežemi, podvody, pomluvami a různými většími i menšími hnusnými skutky získali velký majetek.
Sérií tragédií, nešťastných událostí a podvodů o VŠECHNO přišli, zbyly jim jen osobní věci a několik rodin přišlo o střechu nad hlavou.
Lidsky mi je jich velice líto, samozřejmě jsme dle možnosti nabídli pomoc, ale - někde v hloubi duše je ten pocit - to máte za to, z toho, co jste dělali nic dobrého vzejít nemohlo. Nepřeji jim to, takovéto tragédie mě děsí, jako asi každého.
Udivuje mě, jak rychle to ty mlýny semlely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
12.9.13 23:28

Virginia
Jde o to že já se mezi těma lidma co tím žijí žiju chápeš to!!!
Nejde o to že jsme studentka.
A i kdyby vím o tom víc než ty.Po tom co si tady zatím psala se divím, že mi toto vůbec píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
12.9.13 23:30
@Virginia píše:
@K-Black Mám hrůzostrašný příklad z rodiny. Krádežemi, podvody, pomluvami a různými většími i menšími hnusnými skutky získali velký majetek.
Sérií tragédií, nešťastných událostí a podvodů o VŠECHNO přišli, zbyly jim jen osobní věci a několik rodin přišlo o střechu nad hlavou.
Lidsky mi je jich velice líto, samozřejmě jsme dle možnosti nabídli pomoc, ale - někde v hloubi duše je ten pocit - to máte za to, z toho, co jste dělali nic dobrého vzejít nemohlo. Nepřeji jim to, takovéto tragédie mě děsí, jako asi každého.
Udivuje mě, jak rychle to ty mlýny semlely.

rozumím jak to myslíš :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12185
12.9.13 23:39

Mě se moc líbí, jak uvažuje jedna bývalá kolegyně. Kdykoli někdo provede něco špatného, obzvláště někomu jinému, tak prohlásila „nikomu nepřeju nic zlého, ale za to, co udělal, tak mu (jí) pořádnou sta*ku přeju. Ta nikomu neublíží, ale alespoň na den dokáže pěkně znepříjemnit zivot“

Já osobně, když jsem byla obětí jedné známé, a pak zjistila, jaký život vede, měla jsem jen pocit zadostiučinění. Ale radost jsem tedy necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
13.9.13 00:08
@K-Black píše:
Myslím, že jsi pěkná čůza a aby jsi se nedivila, když se ti to vrátí.
:mrgreen: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.9.13 06:11
  1. tato diskuse me potesila, protoze jsem cekala zase nejaky vyblitek typu „vsichni jsou me zliiiiiiiii a ja jsem pritom tak hodnaaaaaaa a necham po sobe slapat, asi bych mela byt tvrdsi“ uvodni prispevek vyzadoval dil sebekriticke odvahy, ktere podle me reagujici z prvni stranky nejsou schopny, protoze jinak by nepsaly takove komentare, protoze…
  1. to, co zakladatelka pise, totiz zazivaji vsichni, az na vzacne vyjimky. Ti, co pisi, ze vsem vzudycky prejou jen to nejlepsi, si povetsinou jen nevidi do huby. Kazdej se teteli blahem, kdyz bozi mlyny melou zrovna v jeho prospech (zatimco kdyz melou v jeho neprospech, tak je to nespravedliva rana osudu). A pokud jde jen o to proste zjisteni, ze ja na tom nejsem na celem svete uplne nejhur, koho by to nepotesilo.
  1. Aniz bych tim chtela napsat, ze prat druhemu zlo je spravne a dobre - clovek by s tim mel trochu bojovat. Ale prvni krok k uspesnemu boji je uvedomit si, ze se to deje i me.
  1. Takze spravna reakce na uvodni prispevek od normalni uzivatelky a ne svetice typu matka tereza (aniz bych popirala jejich existenci na zemekouli v pomeru 1: miliarde k normalnim lidem) je podle me asi takovyhle: „Jo, to taky znam, clovek se nekdy neubrani, ze jo? Ale je asi dobre trochu se tomu postavit.“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.13 07:01

Tak nevím…jsem toho názoru, že jak se do lesa vvolá tak se z lesa ozývá…proto se snažím být vždy k dobru a mít pochopení..
alééé…na druhou stranu…dvěma kamarádkám jsem šla ručit..a chcíli to platili a ted ne..a na mě už se sápou exekutoři a ony mě ani nezvednou mobil, nechají se zapírat..jasně moje blbost a hloupost, ale já ji chtěla pomoct a teď když chci pomoct já…nikdo mi nepomůže..ale pořád jsem ta co věří v dobro lidí..ťuk ťuk..prober se, že? :) nj..moje přesvědčení je, že jak ty se chováš k ostatním tak se budou chovat zase k tobě..ale zdá se, že u mě to neplatí… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12978
13.9.13 08:00

Tak já nevěřím ani na boží mlýny, ani na vařící se vodu na svini, ani jak se do lesa volá… :mrgreen:
Ano, děje se to, že člověk co je zlý dostane ťafku a obrazně se mu to vrátí..
Ale zlé, nešťastné, tragické či nepříjemné věci se dějí i lidem co neubližují..nebo respektive dalo by se říci, že nikdo nežije život takový, že by se mu díky takovýmto teoriím nemohlo nic špatného přihodit.

Vzpomínám si nedávno cca asi tak rok zpět v tv ve zprávách ukazovali, jak jeden diktátor ( omlouvám se, že nevím z jaké země), byl svržen a hrozí mu poprava a k tomu slova, že na něj došlo a bla bla..Mě to přišlo úsměvné, protože diktátor byl ve funkci asi 50 let, měl se jako prase v žitě, prachy, děvky, moc..konal vraždy, užíval si jak car, neomezená moc a tak dále a tedy když mu bylo 85 a byl jednou nohou v hrobě díky pokročilé nemoci, mu hrozilo to, že ho vykopli z paláce a vyhrožují soudem a popravou..Pro mě to není ani že se uvařila voda na svini, protože je to sakra pozdě, aby to byl nějaký trest..prostě se to jen stalo..taková věc, nemohla nikdy vyvážit jeho činy.
Jak se říká - zdraví není za odměnu a nemoc za trest.
Nevěřím na další životy, na osud, na čakry v boha ani v sama sebe ( mmch jsem nikdy nepochopila co tím lidé myslí). Vím, jen to, že život není spravedlivý a člověk by s tím měl počítat a nehledat v tom něco víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
13.9.13 08:37

@Virginia
To jsi mě špatně pochopila, ne konat záměrně dobro, ale nekonat vědomě zlo, myšleno tak, že přemýšlím, co vypouštím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petunie1
13.9.13 13:04

@Lizbeth :potlesk: Jsem stejného názoru. Takových příběhů i ze větových zpráv je přece spousta. Co ten nejoblíbenější britský moderátor, který zneuříval i nezletilé dívky, titulovali ho sire a nakonec zemřel jako každý normální člověk, aniž by zažil, že by mu titul odebrali, veřejně ho zostudili, odsoudili atd. Kde jsou nějaké boží mlýny. Kde je navrácená špatná energie, kterou vysílal? Každý jednou zemřeme, takže tohle se nepočítá. Taky jsem se podivila, co to zakladatelka píše za hlouposti. Nakonec si ale říkám… každý smrtelně nemocný prochází určitými fázemi zpracování. A pokud se k tomu přidruží uváděné další závažné problémy, je těžké si udržet „zdravý“ náhled na život a jiné lidi kolem. Neříkám, že názory a pocity zakladatelky jsou správné a že je schvaluji. Pro nás zdravé (třeba hypotékou zadlužené) je to jistě těžko pochopitelné. Ale když se člověk zamyslí, která z nás ví, co bychom cítily, kdybychom byly ve stejné situaci, jako ona?

• Citovat
  • Upravit
petunie1
13.9.13 13:06

Omlouvám se, samozřejmě zpráv ze světa.. a on je zneužíval, že… :oops: :zed:

• Citovat
  • Upravit
13714
13.9.13 15:32
@Barbora13 píše:
Virginia
Jde o to že já se mezi těma lidma co tím žijí žiju chápeš to!!!
Nejde o to že jsme studentka.
A i kdyby vím o tom víc než ty.Po tom co si tady zatím psala se divím, že mi toto vůbec píšeš.

Až chytneš i životní zkušenost, nebudeš šmahem odsuzovat lidi s jiným názorem a psát jim, že jsou mdlého rozumu atd.
Ze tvého přístupu je prostě vidět - jsem studentka, vím to, ty víš prd a navrch jsi blb. :mrgreen: A ještě ke všemu těžko zvládáš cizí názory a píšeš mi to s vykřičníky. Take it easy, girl. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
13.9.13 20:25

@Virginia
:potlesk: Nejen studentka, ale ještě navíc studentka psychologie..napadá mě jen něco o kovářově kobyle. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
13.9.13 20:30

Zakladatelko.. ale tak je to pochopitelne, prozila sis toho dost, ne vlastni vinou. A kdyz vidis, ze nekdo vlstni blbosti je na tom jeste hur, tak je to proste paradox. Svet je nespravedlivej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová