Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Camael píše:
@Silwinka87
Ale pořád je rozdíl v tom přát někomu pokutu za porušení zákona, než mít radost z něčích zdravotních problémů. Říkám si, co tak strašnýho jí ta známá musela provést?
Přesně tak jsem to myslela..
@Lizbeth píše:
Myslím, že kdyby tu psala zničená maminka, která prodělala těžkou chorobu, umřela jí maminka a celou dobu jí expartner neplatí alimenty a nyní, když se dozvěděla že si na něj došlápnou úřady a on bude muset zaplatit dluh a kvůli tomu prodat auto atd..- cokoli nepříjemného, co mu zkazí život…Opravdu byste jí třeba napsaly, že je krutá a neměla by mu přát takové zlé věci?
To, co popisuješ ty, je něco jiného než to, co popisuje zakladatelka… Zakladatelka přeje něco „špatného“ někomu cizímu. Na jeho situaci není ona bita… Ve tvém případě je bita žena tím, že ji muž neplatí a to je něco jiného. Tam je na místě přát chlapovi, aby musel dluh zaplatit…
@Lizbeth píše:
Asi kouzlo nechtěného..ale v podstatě se ti dle tebe vrátí rána mezi oči..no co, třebase probereš..
chytáš se zbytečně slova které není ani tak myšlené.. ale to je fuk
třeba mě dnes manžel v posteli zas bouchne až se bude otáčet na bok ![]()
@Camael píše:
@Clarkia
Proč světice? Třeba jen nejsem nepřející? Já tady nebudu sáhodlouze rozepisovat, co mě k takovýmu postoji vede (chci se vyhnout posměškům, kdybych se rozepsala o síle energií), ale přijde mi, že zase vy zlehčujete to, co tu vlastně zakladatelka napsala. Mně to nepřijde jako běžný pocit člověka.
Proto to slovo bylo v uvozovkách.
Ty třeba nejsi vůbec nepřející, ale pochybuji, že je takový přirozeně každý.
Já se jí nehodlám nijak zastávat, ale prostě to beru tak, že když někoho nemám ráda, tak mám k tomu svůj důvod, např. ta dotyčná „kamarádka“ se sama chová hnusně ke svému okolí, je to namyšlená husa, a co já vím. Tak chápu, že zakladatelka jí nepřeje dobré.
Ať je to jak je, nechť se se svým svědomím vyrovná sama.
@Clarkia píše:
Proto to slovo bylo v uvozovkách.Ty třeba nejsi vůbec nepřející, ale pochybuji, že je takový přirozeně každý.
Já se jí nehodlám nijak zastávat, ale prostě to beru tak, že když někoho nemám ráda, tak mám k tomu svůj důvod, např. ta dotyčná „kamarádka“ se sama chová hnusně ke svému okolí, je to namyšlená husa, a co já vím. Tak chápu, že zakladatelka jí nepřeje dobré.
Ať je to jak je, nechť se se svým svědomím vyrovná sama.
Ale to ona nenapsala, že je ta dotyčná zlý člověk..Mě to přijde, že ona si ji vyloženě vytypovala stylem..Ty jsi na tom hůř jak já, na tobě budu parazitovat a zvedat si na tobě náladu..
Možná je to pro ni druh nějaké terapie, aby jí z toho nehráblo.. ![]()
@Camael píše:
@Silwinka87
Ale pořád je rozdíl v tom přát někomu pokutu za porušení zákona, než mít radost z něčích zdravotních problémů. Říkám si, co tak strašnýho jí ta známá musela provést?
@Silwinka87 píše:
Ale mít radost z toho, že je někdo na tom třeba zdravotně hůř? Promiň, tak to mi teda stejné nepřipadá..
A kde jste si konkrétně přečetly, že té dotyčné přeje zdravotní problémy? ![]()
Sama o sobě mj. píše, že těžko splácejí hypotéku, třeba se ta nepřejícnost týká jen peněz - že je na tom ta kamarádka hůř finančně (o zdraví kamarádky ani zmínka). Čtete až moc zbytečně mezi řádky, si myslím. ![]()
@Clarkia
Ha, a já taková třeba nejsem od přirození.
Myslím tím to, že jsem dřív byla taky závistivka a sebemrskačka, ale jak tu psala tuším Jitka, když člověk čímkoli dojde k tomu, že tím vlastně škodí hlavně sám sobě, kouká pak na věci jinak. Tím chci říct, že mi tady fakt pár příspěvků přišlo, že to myslí právě takhle, aby si zakladatelka spíš neubližovala.
Pardon, nazývám jí „kamarádkou“, ale ona o ní píše jako o holce, ale rozumíme si. ![]()
@maritimka
Ale vždyt zakladatelka píše, že tu známou nemá ráda - tak ji zřejmě nemá ráda z nějakého důvodu - to je její subjektivní věc - stejně jakoby neměla ráda ta imaginární maminka expartnera kvůli alimentů - každý má své důvody, proč někoho nemá rád..a pokud se takovému člověku nedaří, tak ti, co ho nemají rádi nelitují, ale spíše mají opravdu radost.
@Clarkia píše:
A kde jste si konkrétně přečetly, že té dotyčné přeje zdravotní problémy?
Sama o sobě mj. píše, že těžko splácejí hypotéku, třeba se ta nepřejícnost týká jen peněz - že je na tom ta kamarádka hůř finančně (o zdraví kamarádky ani zmínka). Čtete až moc zbytečně mezi řádky, si myslím.
Pravda, asi to tu někdo uvedl jako příklad a my se toho chytly..tak to se omlouvám..
@Clarkia
Máš pravdu, že to nebylo konkrétně o zdravotních důvodech, ale ona tam o svých problémech vypsala dost, bylo tam i zdraví, a pak napsala, že ta známá je na tom podstatně hůř, tak se to asi sfouklo, že ve všech sférách hůř.
Na zakladce jsme byly dve „sprtky“, byla v tom urcita dravost a soutezivost… Ktera ma vic bodu z pisemky, ci slohovka se bude cist nahlas, ci vykres bude na hlavni chodbe.
Ja byla ten typ, co mel vsechno zadarmo, ona byla dric.
Kdyz dostala v sedmicce prvni ctverku ze ctvrtletky z matiky, brecela. Ja jsem mela radost, ze jsem lepsi. A vnitrne jsem ji to prala… Druhy den jsem svou prvni zivotni ctverku dostala ja.
Vsechno, co vysilas do vesmiru, se ti vrati.
@Clarkia píše:
Pardon, nazývám jí „kamarádkou“, ale ona o ní píše jako o holce, ale rozumíme si.
To máš jedno..
Ale já si myslím, že je to zbytečná debata, protože každý na to má jiný náhled, někdo to chápe jiný ne..
Zakladatelka sama nejlíp ví, co si udělali nebo neudělali a je na ní, jestli chce taková být..Je to její život a její svědomí… ![]()
@chatwenna
Ha! A to je to, o čem tu mluvím!
Že když má člověk v hlavě tuhle myšlenku, jen tak nějakou zlobu nevyšle.
Než jsem odpustila EX, co mi udělal, trvalo to skoro 7 let…7 let-nikoliv nenávisti-ale SEBELÍTOSTI, což je možná horší…

Nimrala jsem se v tom…utápěla se lítostí, jaký jsem chudáček…než mi to došlo…já se trápím a on je „redy“…A tak je to s veškerou nenávistí…ty někoho nenávidíš a on o tom vůbec netuší…je v pohodě…a ty se jen užíráš…
Kašli na to…