Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AnastazieB má pravdu. kvůli tomu se děti neodebírají.
Jen mi teda uniká logika toho získání příspěvku na bydlení, který chceš použít na jídlo. To je jen fingovaný vysoký nájem a ve skutečnosti to nebudeš platit celý nebo jak? ![]()
Celkově téhle problematice nerozumím, tak mě to zaujalo a přivítala bych vysvětlení.
Jinak na sociálku bych klidně drze zavolala s dotazem, jestli se ke mně chystají a kdy, abychom se neminuli, protože se chystám k rodičům na delší návštěvu (například)…
Předpokládám, že sociálka si svého času váží, a když má kontakt, tak se radši domluví, než aby dělala přepady s rizikem, že bude stepovat u zamčených dveří - ale když kontakt nemá, tak co jí zbejvá (řešit to korespondenčně asi nebude).
@Knihomyš špatně jsi mě pochopila já mám 70 000 ušetřených na horší časy, protože jsem veděla delší dobu že jednou půjdeme od sebe, které potřebuju použít ted na jídlo a taky na nájem, protože na bydlení musím mít tři měsíce zaplaceno sama a až pak mi to vrátí po zpátku, takže těch 70 000 mi na tři měsíce budou tak tak stačit, proto jsem zvolila byt kde není kauce. Příspěvek na bydlení samozřejmě využiju na bydlení.
@Knihomyš já jdu ve středu na soud požádat o svěření malého do péče, ale stěhuju se až 1.2. a než se to tam uspořádá tak budu asi týden nebo víc u mamky, takže mám strach abychom se neminuli, ale švagrová když žádala o svěření do péče tak jí přišli aniž by ji o tom řekli. Přišli ji do dvou týdnu po podání.
Aha, děkuji za vysvětlení.
Tak to podej a druhý den po podání zavolej na sociálku nebo se tam stav. Jsou to normální lidi, tohle by měli pochopit a domluvit se.
@Knihomyš já myslela, že přímo na soudě už o tom budu s někým mluvit. Není to tak? Nebo až s paní co přijde k nám? Nechci ji posílat na adresu, když nevím kdy přesně budu nastěhovaná.:( Je to složité, ale chci to mít co nejdřív vyřízené.
@Anonymní píše:
@Knihomyš já jdu ve středu na soud požádat o svěření malého do péče, ale stěhuju se až 1.2. a než se to tam uspořádá tak budu asi týden nebo víc u mamky, takže mám strach abychom se neminuli, ale švagrová když žádala o svěření do péče tak jí přišli aniž by ji o tom řekli. Přišli ji do dvou týdnu po podání.
to není nic trestnýho být týden na návštěvě u maminky
, tak se domluv. U nás se snaží domluvit termín návštěvy, nepředpokládají, že budeš celý den sedět s děckem doma a vyčkávat příchodu sociálky.
Jinak tedy příjmy a náklady na bydlení byly součástí šetření tzn. ptala se mě na to i kvůli výměře výživného, aby se mohla vyjádřit jako kolizní opatrovník dítěte k navrhovanému výživnému. Je to součástí spisu a znovu se na to dotazovala soudkyně při soudním jednání. Důvod k odebrání to samozřejmě není. OSPOD má prověřit vhodnost výchovného prostředí.
Jednou tady byla bez pozvání, ale tak to bylo na udání ex, tak to jsem ji pozvala dála a nabídla jestli to nepotřebuje doložit fotodokumentací než pořád dokola řešit „zanedbání“ péče
![]()
Tady na šetření, návštěvu nechodí pouze v případě, že soud pouze potvrzuje rodičovskou dohodu. Na přepadovky běžně nechodí, protože nestíhají. Běžný provozní nepořádek nevadí, nevadila ani rekonstrukce, pokud je adekvátně zajištěna péče o dítě.
Bývalý se vrací k rodičům, takže si nemyslím že by mu ho dali tam, on by mi ho ani nevzal. Jen se bojím toho až padne otázka, jak žiju když příjem mám jen rodičák a nájem tak vysoký.
Myslíte že ji budu muset našetřené peníze ukazovat?
@Anonymní píše:
Bývalý se vrací k rodičům, takže si nemyslím že by mu ho dali tam, on by mi ho ani nevzal. Jen se bojím toho až padne otázka, jak žiju když příjem mám jen rodičák a nájem tak vysoký.Myslíte že ji budu muset našetřené peníze ukazovat?
To si nemyslím, možná bude chtít doklad o zaplacení nájmu, bezdlužnosti. Tak řekni, že Ti půjčili rodiče, u nás to taky tak bylo, dál se v tom nikdo nerýpal, ale já tedy o dávky nežádala a na rekonstrukci si fakt půjčovala od mamky. Moje náklady na bydlení také převyšovaly příjmy.
Opravdu? A nepozastavila se nad tím? A když řeknu, že mi rodiče pomáhají nemohu pak přijít o příspěvek na bydlení?
@Anonymní píše:
Opravdu? A nepozastavila se nad tím? A když řeknu, že mi rodiče pomáhají nemohu pak přijít o příspěvek na bydlení?
Tak s tím příspěvkem nevím, jak to je. Já žila právě z úspor a z půjčky od rodičů, pak jsem šla pracovat a už jsem nesplňovala nárok. Zajímalo jí hlavně jak dítě žije, zda má zajištěné základní potřeby, oblečení, hračky. No já celkově dokládala zvýšené výdaje na dítě, takže to vidět chtěla, ale to proto, že já to výslovně uváděla v návrhu a ex to napadal, protože chtěl výživné srazit směrem dolů.
Na soud dáš písemné podání - žádost o svěření do péče. Na podatelně. Tam o tom s tebou moc mluvit nebudou. Akorát převezmou tvoje podání, řekla bych.
Hele, radši než tam půjdeš, tak fakt zavolej na sociálku - odbor sociální péče na městském úřadě. Najdi si telefon na webu městského úřadu a fakt se tam domluv, měli by ti i poradit s tím podáním.
@Anonymní píše:
Jenže já jsem se rozešla s přítelem a ted jdu žít s malým do bytu, do kterého jsme měli jít i s bývalým. Já mám jen RD a a alimenty chci aspon 2000. Mám asi 70 000 našetřených na horší časy, a pak si potřebuju zažádat o příspěvek na bydlení abychom měli z čeho žít. Mám strach, že mi malého vemou když bych měla příjem 6300, ale byt je 10 300Vím, že bych sehnala levnější, ale potřebuju ty peníze na jídlo atd. Tady jsem neplatila žádnou kauci. A chci si najít jesle a nějakou brigádu, hrozně se té sociálky bojím. Bydlení máme krásné, nábytek moderní, nic nám nechybí, jen prostě po rozchodu na tom hned nebudu dobře s pěnezma. Už jsem s nervama na dně, hrozně se toho bojím
proč by Ti měli brát dítě? Klid, to nikdo dělat nebude.. Oni prostě jen musí mrknout, v jakých podmínkách žijete. Nic víc. Je to běžný postup.. neplaš.
Sociálka takhle ke mě přišla neohlášeně, ovšem nezastihli mě doma, takže jen nechali ve schránce lístek, že mám přijít k nim a udělali šetření v kanclu.
@Anonymní píše:
Bývalý se vrací k rodičům, takže si nemyslím že by mu ho dali tam, on by mi ho ani nevzal. Jen se bojím toho až padne otázka, jak žiju když příjem mám jen rodičák a nájem tak vysoký.Myslíte že ji budu muset našetřené peníze ukazovat?
Ahoj,
já když jsem se rozváděla, tak paní ze sociálky přišla, poseděla možná 15minut, ale rozhodně nekontrolovala oblečení ani hračky. Jen si dala kávu v obýváku a zeptala se jestli je všechno v pořádku. V té době jsem ještě žila s manželem a jelikož důvod rozvodu byla jeho agrese, tak pátrala hlavně potom zda je klid a dává peníze na bydlení. Byla tady jen jedenkrát. Já si taky nechala byt s úvěrem a měla jsem jen rodičák, taky to nikdo nezkoumal jak a z čeho to zaplatím. Pomáhali mi rodiče, ale o příspěvky na bydlení jsem nikdy zažádané neměla.