Sociálka na popud školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
22.12.15 19:25
@Fofrník píše: Říkat mu to nemusím a neříkám (i když si to třeba myslím). Ale nařizovat respekt dítěti?? (Nebo vlastně komukoliv.) To jako ty budeš nařízeně respektovat člověka o kterém si budeš myslet, že je úplný de.il? ( Teď jsem to uměle vyhrotil, ale princip je stejný). V práci budeš asi plnit jeho pokyny (pokud je to nadřízený) ale tvůj respektovat asi mít nebude. No třeba se pletu. :think:

Ještě jednou: říkat dítěti, že učitelka je kr. áva není ta správná cesta.
Máš zřejmě problémy s autoritami a to mě je jaksi jedno. Respekt, slušnost, tolerance a pokora jsou důležité. Dál se v tom rýpat nehodlám.

• Citovat
  • Upravit
4263
22.12.15 19:30
@neumisa píše:
@jenny.fields

já naopak - učím první stupeň a druhý mě děsí. Popovídat si s puberťáky, to ještě jo (bývalá zlatíčka se občas staví na kus řeči a když už je neučím, tak jsou strašně fajn :lol: ), ale učit je, to mi naskakuje husí kůže po celém těle :mrgreen:

30 dětí v 1. třídě je humáč, ale dá se to zvládnout - jenže rodiče musí pomoct. Minimálně tím, že nebudou házet klacky pod nohy. Ono je dost náročné vyjít se 30 dětmi a 60 rodiči, z nichž každý má trošku jinou představu o vzdělávání robátek. Musí se najít nějaký společný kompromis, nelze vyhovět všem a ve všem.

Já v podstatě věci souhlasím. Je to o jednotlivcích. Na něco (některé) nedam dopustit a jiné učitelky bych nechal „poškole“. Nemám osobně fatální tragické zážitky, jen mě štvou „drobnosti“. Např. Na zítra děti potřebují barevné pírka, krepák a pod. Jako by ta hvězda neměla plán a nevěděla to před týdnem. :zed: Představa učiteky, že přijdu z práce, vyzvednu děti v družině a vrhnu se po prodejnách honit pírka (předemnou to udělá dvacet dalších, což znamená pírka v tahu) je naprosto zcestná. Rodiče mají pomoct - souhlas, jenže tohle třeba není pomoc škole ale dělání blb.. z rodičů.
To je fuk. Nepodstatné drobnosti. Ale šlo by to i jinak. Někde to jde, jinde ne. jak říkám: Kus od kusu. (Na jedné i druhé straně.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
22.12.15 19:38

@Fofrník

souhlasím, požadavky tohoto typu ze dne na den jsou kravina. Takové věci si sháním sama - a když to beru ve větším počtu, často ještě dostanu slevu :pankac:

barevná peříčka jsou nadstandard, pokud s nimi chci pracovat, zajistím si sama z třídního fondu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.12.15 20:28
@bamba píše:
Ale jo, s pubošama je to na psychinu, ale naučit ty malé děti pozornosti, pořát dokola každému zvlášť opakovat jednu věc, bo sotva dovysvětlí jednomu, druhý se zeptá na totéž. Ta úča ho nemůže sjet, že nedává pozor.Dalo by se pokračovat, prostě je to tak.

jo, chápu, sama bych to nemohla dělat ani za zlaté prasátko, nervy mám jen jedny :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.15 20:38
@neumisa píše:
@Fofrník

souhlasím, požadavky tohoto typu ze dne na den jsou kravina. Takové věci si sháním sama - a když to beru ve větším počtu, často ještě dostanu slevu :pankac:

barevná peříčka jsou nadstandard, pokud s nimi chci pracovat, zajistím si sama z třídního fondu.

O peníze nejde ale čas nekradu. :lol: :lol: :lol: Asi patříš mezi ty rozumné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
22.12.15 20:42

@Fofrník

zatím si nikdo nestěžoval. :mrgreen: Ne, snažím se na to koukat i ze strany rodičů a pak - pro mě jako učitelku je mnohem jednodušší nakoupit si přesně ten materiál, co potřebuju, než ho chtít po rodičích. Stane se, že koupí značku, která je méně kvalitní, dítě se pak trápí, protože mu to nejde, nedrží, nebarví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
22.12.15 20:46

Já práci s puboši zbožňuju, bohužel mě pak jeden čeká doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.15 20:47
@Kobliha51 píše:
Ještě jednou: říkat dítěti, že učitelka je kr. áva není ta správná cesta.
Máš zřejmě problémy s autoritami a to mě je jaksi jedno. Respekt, slušnost, tolerance a pokora jsou důležité. Dál se v tom rýpat nehodlám.

Ještě jednou: Tyto věci nejsou v mém slovníku a určitě ve spojení s dětma (můžeš mi říct kde jsem to použil?) Slušnost a tolerance ano. Respekt si musíš zasloužit i jako učitelka a pokoru ne dvakrát a desetkrát!!!
Autority uznávám - přirozené ano, ale určitě u mně nebudeš mít autoritu jen proto, že jsi učitelka (to fakt ne) to bys musela být dobrá učitelka (lidsky i profesně). Neznám tě a nechci se tě dotknout. To jen „vysvětlení“ k mému vztahu k autoritám. Hovk!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.15 21:01
@neumisa píše:
@Fofrníkzatím si nikdo nestěžoval. :mrgreen: Ne, snažím se na to koukat i ze strany rodičů a pak - pro mě jako učitelku je mnohem jednodušší nakoupit si přesně ten materiál, co potřebuju, než ho chtít po rodičích. Stane se, že koupí značku, která je méně kvalitní, dítě se pak trápí, protože mu to nejde, nedrží, nebarví…

Opět souhlas.
V těchto případech mě štve rozhodování mezi 1. uštvat se, 2.vykašlat se na to (to bude děti mrzet - 1. usliší keci učitelky, 2. bude je mrzet že nevyrábí se třídou), 3. něco vyhrabat doma (zase čas a stejně to není většinou to pravé ořechové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.12.15 21:04
@matkabagristy píše:
Já práci s puboši zbožňuju, bohužel mě pak jeden čeká doma :mrgreen:

Práce koníčkem? Tak to ideální! :lol: :lol:
Přiznám se, že já bych na učitelování taky neměl - nervově. Stačí mi ta moje smečka doma. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9621
22.12.15 21:23

Zadny ucitel ani reditel si nedovoli nechat deti po skole bez vedomi rodicu, ti musi dat souhlas. Taktez situace s udajnou socialkou kvuli mluveni, neverim… ta se take mimo jine kontaktuje kvuli problemum s rodici, ze kterych je vice nez casto citit alkohol ci jsou zjevne pri predavani ditete opili.???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
23.12.15 13:54

Člověk se na něco optá a Vy ho jen soudíte…děs..krásné Vánoce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.18 17:52

Dobrý den chtěl bych se zeptat? ???? můj bratr chodí do 7 třídy chytil jse do průšvihu kde prodal venku vapo kamarádovi a ten kouřil na zachodech ve škole. Má právo třídní učitelka dát stejný trest jako tomu, který kouřil?? A jak se k tomu chová socialka ???? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.5.18 17:57

Socialka na pud školou

Dobrý den :) chtěl bych se zeptat můj bratr chodí do 7 třídy a zapletl se do problémů :/ prodal kamarádovi vapo a ten kamarád kouřil na zachodech. Má právo třídní učitelka řešit to co se stalo mimo školu? A jak se k tomu postaví socialka?

• Citovat
  • Upravit
30422
31.5.18 18:34
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěl bych se zeptat? ???? můj bratr chodí do 7 třídy chytil jse do průšvihu kde prodal venku vapo kamarádovi a ten kouřil na zachodech ve škole. Má právo třídní učitelka dát stejný trest jako tomu, který kouřil?? A jak se k tomu chová socialka ???? Děkuji

Ne, měla by mu dát trest větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect