Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@JayLee píše:
jasny mno rozumimale jak rikam ja z meho okoli co mam kamarady a zname, tak by to ani jejich deti nezavidely rozhodne ale naopak ocenuji sve pokojíky nez jednu mistnost s rodici ale hodne taky zalezi na vychove a povaze dítěte ze jo no
tve rozhodnuti a tva věc
no a když třebas sexujete tak jak to delate? To před vsema 4 detma?
![]()
jo, děláme to normálně před nima. Aspoň budou pak vědět, jak se to dělá. A když náhodou usnou a prošvihnou to, tak jim to natočíme, aby to mohly zkouknout ráno
@Antonie Bolavá S námi (tedy se mnou) spí náš tříleťák a zatím to nevypadá na nějakou změnu
Co se týče školy - tak nemusí před dětmi zmiňovat, že spí s vámi. Ne?
Ale prosím tě, nevím, jestli jsi to nezmiňovala - jak řešíte ty noční můry? Syn má přesně to samé - vzbudí se, pláče a chce obejmout. Někdy jednou za noc, kolikrát je to ale i 3-4×. Paní Dr. říkala, že je to normální, ale doporučila nám Sedalii. Ještě jsem jí tedy nezkoušela, mám jí nicméně připravenou.
@CokeLady píše:
A kdy odpočíváš Ty?Blbý je při tohle spaní, že by Tě u nich mohl zastoupit manžel… ale když ti brečí 3 děti u ucha, těžko budeš spát dál s tím, že on je zabezpečí…
no máme jich moc, ale tak časem bude líp. Jako kdybych je měla v místnosti vedle, tak bych se nevyspala ještě daleko víc. Jednak kvůli jejich buzení a pak to mám prostě stejné jako @mrs.gendy Bez nich spát nechci, vadí mi to, je mi to nepříjemné.
Odpočívám teď, protože mám střevní chřipku a zvracím a chlap si vzal mimino do obýváku. Tak jako na dnešek jsem se nevyspala už dlouho ![]()
@Nik77 píše:
@Antonie Bolavá S námi (tedy se mnou) spí náš tříleťák a zatím to nevypadá na nějakou změnuCo se týče školy - tak nemusí před dětmi zmiňovat, že spí s vámi. Ne?
Ale prosím tě, nevím, jestli jsi to nezmiňovala - jak řešíte ty noční můry? Syn má přesně to samé - vzbudí se, pláče a chce obejmout. Někdy jednou za noc, kolikrát je to ale i 3-4×. Paní Dr. říkala, že je to normální, ale doporučila nám Sedalii. Ještě jsem jí tedy nezkoušela, mám jí nicméně připravenou.
ona se vzbudí, oči navrch hlavy a maminko maminko. Ale jak ji obejmu, tak se uklidní a zase usne. Takže na nějaké kdovíjaké řešení to zase není. Ale prostě kdyby byla v jiné místnosti, tak bude řvát na celý barák, probudí všechny ségry, budou řvát všechny a co pak s nima, žejo
@Nik77 píše:
@Antonie Bolavá S námi (tedy se mnou) spí náš tříleťák a zatím to nevypadá na nějakou změnuCo se týče školy - tak nemusí před dětmi zmiňovat, že spí s vámi. Ne?
Nam sedalia nezabrala. Slecna sa budila na nocne mory asi tak do tri, tri a pol roka. Objat nestacilo, bolo treba decko ‚aktivne‘ prebudit. Aby zacala vnimat okolie.
Preslo to ‚samo od seba‘. Ale ked sa jej dnes spytam ci za nou chodia v noci strasidla, tak hovori ‚uz nie‘ ![]()
@CokeLady píše:Mně by zajímalo u rodičů, co spí s dětmi v posteli, jak to mají se sexem a hlavně s odpočinkem? Je přirozené spát s mládětem, ale podle mě ne řádově roky, spíš měsíce… V noci se nebudíte? Nedělají děti (zvlášť pak 3) kravál při usínání? Dokáží být samostatní, kdybys s nimi spát nemohla? A jak velkou máte postel, aby se tam kvalitně vyspalo 5 lidí? TO MĚ VŠECKO ZAJÍMÁ OPRAVDOVĚ, BEZ ŠPETKY IRONIE
Já jsem si už „za mlada“ vzala do hlavy, že v ložnici sex provozují staří lidé, takže to, že tento prostor okupuje junior, mně osobně neva ![]()
Postel máme 210×210 a pouze jedno robě ![]()
@Antonie Bolavá @Bábi Zlopočasná no on se někdy utiší jen tím objetím, někdy ho ale musím probudit. A už se i stalo, že si ráno pamatoval kousíček snu, který ho tak vyděsil. Asi to tedy není nic k řešení, jen mi ho je líto.
@CokeLady píše:
Chápu. Já byla přes Vánoce nemocná s teplotama a bolestí svalů atd a tak krásný Vánoce plný pohádek a odpočinku nepamatuju
@CokeLady píše:
A kdy odpočíváš Ty?Blbý je při tohle spaní, že by Tě u nich mohl zastoupit manžel… ale když ti brečí 3 děti u ucha, těžko budeš spát dál s tím, že on je zabezpečí…
Já nemám děti v posteli, ale postýlky máme u manželské postele. Buzená jsem tak 3× za noc a to je paráda. Bývalo to mnohem horší. Tak je to holt s dětma no
Zvykla jsem si.
@Antonie Bolavá píše:
jo, děláme to normálně před nima. Aspoň budou pak vědět, jak se to dělá. A když náhodou usnou a prošvihnou to, tak jim to natočíme, aby to mohly zkouknout ráno
@Vemas píše:
ja jsem asi divna, ale „uspavat“ 6ti lety dite, ktery je doma s tatinkem mi prijde jako padly na hlavu
Kdyby byl s chuvou, cizim. Tak to pochopim. Ale tohle je na hlavu
Tak to je jina. Nasi s tatou usnou. Asi by usnuli i s babickou, nezkouseli jsme. Zatim je proste oba uspavame, lehneme si s nima a pak teprve jdeme parit, treba. Oni uz spi pak celou noc, mladsi obcas v noci preleze k nam, ale uz ani moc ne.
@blumen Ted jsem se cestou z navstevy (btw. deti usnuly v aute, prenesli jsme je spici do jejich postylek a mame klid do rana na vsechno
) ptala muze, zda mu kluci v loznici (potazmo driv v posteli a od ledna opet mimino v posteli/na balkonku) vadili. Tvrdil, ze je tam ma rad a ze jako malej o to hrozne stal a rodice si je se segrou do postele nebrali, takze to detem rad dopreje. A o sex neprisel… tak je asi spokojenej, no. Doufam, ze nekecal
![]()
Samostané spaní - pokojík má od 3 roku..Ale nehrotili jsme to a nehrotíme, chodil a chodí k nám, že by snáma chtěl spát- 6 let.. Je to třeba dvakrát do týdne, ale normálně běžně spí v pokojíku..
Přečtem něco někdy, pusu a usíná.. Uspávat 6 letého sinedokážu představit jak.. To si myslím, že by mělo dítě lehnout a spát ![]()
Miluju spaní dětí se mnou v posteli, ale teda chlap má svůj pokoj, ne že by mu vadili děti ( když má volno nebo já pryč, tak je s nima on v ložnici), ale kvůli práci…
nejvíc to řeší ti, co si děti do postele nebraly ![]()
ségra spala s našima strašně dlouho a je normální
neteř chodí do 3.třídy a spí s rodičema v posteli a za tohle se jí nesmáli, ani si myslim, že to ty děti ve škole neřeší, za to se jí smáli, že nemá tablet ![]()
já sama je vyhazovat z ložnice nehodlám, třeba si na to přijdou sami, je mi to jedno, užívám si každou chvíli, co jim je matka ještě dobrá ![]()
@kvaček píše:
Přečtem něco někdy, pusu a usíná.. Uspávat 6 letého sinedokážu představit jak.. To si myslím, že by mělo dítě lehnout a spát
Ale to je presne to uspavani - aspon u nas. Prectem, pusu, pritulime, usina. Akorat tam s nim tu chvilicku, nez vytuhne, lezim.
A trva to chvilicku. Kdybychom odesli a nechali ho usinat samotneho, trvalo by mu to mnohem dyl, vyzkouseno.
@majdula1 no ale otázka je, jak dlouho a jestli dítě usne.. Třeba u nás- když chci uvést příklad. tak usne i sám, a prostě když stíhám tka mu něco přečtu- 10 min, a jdu bez scén atd..
Mám třeba známou co je bezradná, že má 5 letého a toho musí uspávat třeba hodinu a víc, a prostě musí u něho sedět a když neni doma, tak kluk nespí a čeká až přijde maminka- když je doma s tátou…
Spíš to jsem myslela, přečíst pohádku je spíš rituál před spaním, ale kdyby nebyl, tak by i tak už dítě mělo samo usnout- 6 leté