Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den všem maminkám, hledám spolubydlení s jinou maminkou, ráda bych totiž opustila manžela a odstěhovala se z baráku jeho rodičů, už nemůžu a ani nechci žít tady stále s tchýní a tchánem, protože máme mezi sebou pořád nějaké spory a mě to už takhle unavuje, když ani manžel se neumí o nás o mě a naší dceru Míšu postarat a já místo abych se věnovala naplno naší malé, tak musím vydělávat peníze podnikáním k rodičáku
a aby toho ještě nebylo málo, tchýně mi pořád hází klacky pod nohy s reklamou mé firmy a mého e-shopu
zkrátka, chci se odstěhovat a žít v pronajatém bytě na Kladně nebo v Praze s někým dalším, jsem schopná dávat do 4000 Kč/měsíčně, budu ráda za každé reakce od Vás ostatních. Děkuju, přeju hezký den
![]()
Příspěvek upraven 18.03.17 v 17:24
Ahoj, strašně ti přeji, abys někoho našla, zkusila jsi obeslat i portály?
Hlavně napiš kde hledáš, jelikož to zde nemáš napsáno. Ale bojím se, že byt za 8 000 se vším neseženete
, pokud se jedná o velké město.
Přeji hodně štěstí, ale nezapomeň přidat údaje podstatné pro výběr bytu - nejdůležitější kde hledáš, jestli máš nějaké požadavky na spolubydlící či byt (např. domácí zvířata apod.), kolik je dceři apod.
@Doe_Jane V profilu je psaná Unhošť (jestli to tedy odpovídá a jestli nehledá bydlení třeba i v jiných místech).
@martan30 Je tady spousta mamin které jsou ve stejné situaci jako ty, chtějí odejít ale samy neutáhnou byt, zkus pohledat. Je to dobrý nápad, vzájemně si můžete pomáhat i s hlídáním dětí, to je kolikrát taky velký problém když je znemožněno chodit do práce protože není možnost hlídání. Držím palce ![]()
Jakože 4 tisíce? To je tak spolubydlení v nějaké garsonce, však v Ostravě stojí 1+1 u Kauflandu 7 tisíc měsíčně a to je ta kuchyň jak nudle a k tomu jedna místnost. Takže se 4 tisíci měsíčně to dle mě nepůjde. Jedině, že by jiná mamina dávala tak 6 tisíc.
@pohledmuze píše:
Tak treba ma nejaka mamina svuj byt a malo penez a tohle ji zaplati aspon poplatky na bydleni.Podle me to neni nerealny mimo Prahu. I v Praze kamoska nedavno sehnala pokoj za 5000…
Teoreticky by to šlo, ale prakticky by stejně poplatky musela 2× zvýšit, což znamená 2× více elektriky, vody, plynu. 4 tisíce jí toto možná pokryjí, ale nezbyde pak té druhé mamině třeba na nájem a něco do kapsy.
@hudečice píše:
Jakože 4 tisíce? To je tak spolubydlení v nějaké garsonce, však v Ostravě stojí 1+1 u Kauflandu 7 tisíc měsíčně a to je ta kuchyň jak nudle a k tomu jedna místnost. Takže se 4 tisíci měsíčně to dle mě nepůjde. Jedině, že by jiná mamina dávala tak 6 tisíc.
V Plzni ještě více cca 9 000. A byt 2+1 stojí přes 12 000. Přijde mi nereálné sehnat za 4 000. Platíme 5200 za pokoj v Plzni o 16 metrové výměře.
@martan30 co presne znamena, ze se manzel o vas neumi postarat??
Zajistil ti a tvemu diteti strechu nad hlavou…
Jestli ty nebudes trosku zhyckana
To, ze mas e-shop preci neni zadna drina, spousta zen je rada, ze muze na materske pracovat a ma svuj vlastni prijem. Jsou rady, ze nemusi se jen starat o dite, navic s nim kolikrat nemaji tolik prace jak tu nektere pisou a aspon se nenudi.
Jinak samozrejme v manzelstvi ani u lidi ktere nesneses te nikdo drzet nasilim nemuze, ale psal bych spis na inzerci a kdyz uz, tak aspon misto kde chces bydlet.
Děkuji všem za reakce, hledám podnájem na Kladně, nebo ještě v Praze, už jsem to do textu vložila, spolubydlení jsem se koukala na googlu že jako spolubydlící se pohybuje okolo 3000 Kč/měsíčně, jenže inzeráty byly hooodně dlouho neaktualizované a když jsem volala asi na desítku čísel, že je to obsazeno už:( a žádné požadavky jiné nemám, ráda bych jen aby spolubydlící nebyla kuřačka, a aby byl přístup k internetu, a jinak nic jiného mi nevadí.
@martan30 píše:
Děkuji všem za reakce, hledám podnájem na Kladně, nebo ještě v Praze, už jsem to do textu vložila, spolubydlení jsem se koukala na googlu že jako spolubydlící se pohybuje okolo 3000 Kč/měsíčně, jenže inzeráty byly hooodně dlouho neaktualizované a když jsem volala asi na desítku čísel, že je to obsazeno už:( a žádné požadavky jiné nemám, ráda bych jen aby spolubydlící nebyla kuřačka, a aby byl přístup k internetu, a jinak nic jiného mi nevadí.
Zkuste tuto paní, dávala jsem jí odkaz na Vás. Třeba si můžete pomoci. Ohledně 3 000, tak to je za osobu, při dvou je to tedy 6 000, i když je to dítě.
https://www.emimino.cz/…raze-284224/
@Chytrak píše:
@martan30 co presne znamena, ze se manzel o vas neumi postarat??
Zajistil ti a tvemu diteti strechu nad hlavou…
Jestli ty nebudes trosku zhyckanaTo, ze mas e-shop preci neni zadna drina, spousta zen je rada, ze muze na materske pracovat a ma svuj vlastni prijem. Jsou rady, ze nemusi se jen starat o dite, navic s nim kolikrat nemaji tolik prace jak tu nektere pisou a aspon se nenudi.
Jinak samozrejme v manzelstvi ani u lidi ktere nesneses te nikdo drzet nasilim nemuze, ale psal bych spis na inzerci a kdyz uz, tak aspon misto kde chces bydlet.
Co se týče té střechy nad hlavou, tu nezajistil on, nýbrž jeho rodiče a v tom je ten hlavní kámen úrazu, že se tchýně ke mě zde pořád chová jako k návštěvě a vše musí být podle ní, tchýně pořád vyvolává hádky, a manžel se mě v životě nikdy nezastal, to je na tom to nejhorší, že i můj manžel jde proti mě:( on je vysokološkolák, má příjem 31000 Kč čistého a nedokáže z těchto peněz nic ušetřit, a minulý měsíc měl na účtu 0,a já která má 11000 Kč měsíčně dokážu našetřit přes 60 000 Kč, to je divné ne? Já nejsem zhýčkaná, já jsem velmi tolerantní žena, nemám rádea konflikty, vše se snažím řešit smírem a vyhovět jak tchýni tak manželovi, ve všem, ale i mě jednoho krásného dne došla trpělivost, když vidím že jsem finančně nezávislá na něm i s malou a placením za ní, on mi nedává žádné peníze, vše táhnu já, jediné co on za mě platí jsou 3000 Kč tady za bydlení v jejich baráku a vše ostatní táhnu já, nakupuju, platím věci pro malou atd.