Sportovní kroužek bez auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3744
12.7.26 19:24

@Menton No a představ si, že jsou i děti, které ten profi sport chtějí dělat sami od sebe. Ne nemusí to být ambice rodičů, což zřejmě nechápeš, protože máš narážky často.

No a u nás tedy ani DMM, nebo Sokol nedělal svoz na závody. Normální město a nedělá to ani nyní (krajské město). :kytka: Jednoduše proto, že to je drahé. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11195
12.7.26 19:24

Ty jo, nedokážu si představit jet jen 1-2 x na dovolenou a být celý rok jen v jednom městě 8o. Během dvou týdnů jsme teď byli 3 x na výletech a dovolené. Obrážíme průběžně pořád celou republiku a zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3744
12.7.26 19:26

Aktuálně žijeme v krajském městě a tady tedy vozí rodiče. Ale asi záleží jaký sport to je.

Jinak asi záleží na dítěti samozřejmě. Nejmladší hraje za přípravku a má tréninky 2× týdně a zápas 1× za 14 dnů. Zase takové drama to není jak si tu některé představují. :kytka: A tedy ani nemám pocit, že by nic dalšího nestíhal. To tedy i jeho sourozenci zvládali lítat venku, stavět bunkry a hrát ucho a na babu, jezdit na kole a podobné. Dokonce k tomu měli i ty kroužky v DDM nebo škole (pokud škola nějaký nabízela).
Edit, s kamarády se scházejí stále, chodí na akce, mají slečny, atd…
Starší si podepsali smlouvy kde uznali za vhodné, do toho už jim nemluvíme. :kytka:

Příspěvek upraven 12.07.26 v 19:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3744
12.7.26 19:34

My máme auto i v krajském městě. Dokonce několik. Důvod jsou dovolené třeba. Sebereme se a jedeme. Teď máme děti na skautském táboře asi 110 km od nás. To bych tam vezla děti taxíkem? 6×110 km za 14 dnů?
To samé dovolená, nebo prostě víkend. Večer se rozhodneme, ráno jedeme. Můžeme spát v autě kde se nám chce, pokud se nám chce. Po práci skočíme do auta a jedmee na otočku vykoupat sebe a psy do pískovny (nikdo nikde). To samé třeba lyže. Nemusím na hory jezdit autobusem. Večer se rozhodnu, ráno jedu. Klidně několikrát za sezónu.
To samé na chalupu. Od nás se tam x přestupuje, cesta 3,5 hodiny. Autem po dálnici jsem úplně jinde. Navíc tam žádný košík nebo rohlík nejede a obchod 3km daleko, zastávka taky.
Ono i na tu pohotovost nemusím vždy jet taxíkem, třeba dítě se zánětem středního ucha s teplotou večer bych MHD rozhodně netahala. Nebo s bolestí břicha zvracející.
Syna vozím na tréninky. Za hezkého počasí na kole ok. Za hnusného, nebo naopak vedru se auto vždy hodí. Raději než se trmácet neustále MHD tak pak jdeme na procházku se psy, vykoupat se do bazénu.
To samé třeba příměstské tábory. Ne vždy je dítě měly v místě bydliště. Spíš volily zájem / aktivitu než místo.
Jezdit MHD umí tedy dítě normálně. Na to nemusely jezdit všude spojem. :kytka:
Umíme kombinovat, rádi pojedeme vlakem s krosnou. Ale taky jsou situace kdy auto je výhodnější. Pro nás. :lol:

Pokud někdo chce žít bez auta ať si žije. :kytka:

K tomu vlaku jinak. Jezdili jsme roky s PID :-) Mohla bych psát romány jak to nejelo, nepřijelo, v zimě námraza, sníh, namrzlo. V létě vedro, zabezpečovací zařízení, pád osoby. Super byla možnost si číst, pracovat, wifi, atd… To bylo bomba, ale že by to nebylo bez problémů tedy nehrozilo. :kytka:
Když jsem pracoval u zastávky byla kravina jezdit autem. Kamrádka na kraj Prahy jezdila jedině autem. Jezdili mimo špičku a časově je to vyšlo daleko lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3936
12.7.26 19:41
@Hanča1234 píše: Více

Nás je doma šest a auto sice máme, ale zrovna na nákup s ním nejezdíme. Parkuje cca 200 m od domu, ale Lídl máme od dveří cca 40 metrů :nevim: Dovoz taky nevyužívám, nemám to ráda.

Na akutní cesty do nemocnice se auto hodí, to jo, ale to jsou výjimečné situace.

Jinak považuju za zbytečné přesvědčovat zrovna mě o tom, že auto je takřka nezbytná věc k životu, protože jsem 20 let žila bez něj a dalších 15 s ním, tak to prostě můžu porovnat. Je to jiné, nepřijde mi jedno lepší než druhé (ve velkém městě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
12.7.26 19:43

@Platanka já tě nepřesvědčuji :kytka:
Sama sem byla bez auta donedávna a byla jsem závislá na příteli, taxi atd
Teď sem spokojenější :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3744
12.7.26 19:44

@Bytsamsebou To se tu dozvíš od některých, že můžeš dělat vlakem a autobusem, stačí to plánovat. :kytka: Už tady taková diskuze byla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3744
12.7.26 19:45

Nás je doma 5-7 záleží kdo doma u nás je. A tedy na nákup už dlouho nejezdíme autem :-)
Ten nám vozí 1× týdně košík nebo rohlík nebo Tesco. Tahat tedy každý den nákup odmítáme všichni doma a nevidím důvod každý den lozit do obchodu (máme ho kousek od baráku). To raději půjde se psy do přírody každý den. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
12.7.26 19:46

Nesnáším batoh ani na kolo. Mám horské kolo do terénu a nechala jsem si tam namontoval látkový košík větší na řidítka, protože odmítám cokoli tahat na hrbu. To platí pro jakýkoli druh povozu.
Ani za nic. Jak se rodině můj košík hodí. Mamko, svezeš nám mikiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11195
12.7.26 19:47
@Snopy123 píše: Více

Na plánování absolutně nemám čas :D. Sednu do auta a jedu- no stress, nemusím třeba brzo vstávat, přizpůsobovat se, podřizovat se, být časově omezená. Jsem prostě svým pánem 😎.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.7.26 19:48
@Snopy123 píše: Více

přesně- je vidět, že je okurková sezóna :mrgreen: diskuse se recyklují - Život s autem nebo bez auta, teď je tam znovu diskuse Nejlepší domácí pomocníci, to už tady také bylo několikrát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
12.7.26 19:49

@Snopy123 bohužel, ne všude jezdí a ne vždy mají co chci😉
Uzeniny třeba nakupujeme jen v Lidlu od jedné značky. Kosmetika a celkově drogerie to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
12.7.26 20:01

U nás v klubu se praktikuje spolujízda, tak nějak se to ustálilo, rodiče se střídají. Autobus neobjednáváme nikdy, vždycky se to nějak uskládá. Vozícím rodičům se pak vyplácí příspěvek na benzín.

Osobně bych byla bez auta nahraná, skoro každý víkend jsem někde na hřišti po celé republice, kde je mě zrovna třeba. Ta hřiště rozhodně nejsou v dosahu místní MHD, takže sice můžu dojet vlakem 400 kiláků do Ostravy (což by bylo i pohodlnější), ale co je mi to platné, když se z nádraží nedostanu na hřiště… a to včetně Prahy, kam to mám fakt kousek.

Na druhou stranu, když jedu do Prahy mimo turnaj, odstavím auto na kraji u metra a pokračuju MHD, je to klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.7.26 20:04
@neumisa píše: Více

já jak jsem psala, bydlím víc než 300 km od Prahy, když je zápas v Praze, tak jedeme den předtím vlakem, přespíme v nějakém hotýlku a na zápas jedeme metrem nebo tramvají, podle toho, kde to je,
někteří rodiče jedou i do té Prahy autem, to já nemám odvahu, a strčit dítě do spolujízdy se mi příčí, tak se raději „obětuji“ a jedu s ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
12.7.26 20:05

A ještě k tlaku na výkon:

sportovní kluby jsou živy z dotací a sponzorských darů. A sponzoři vám nedají prachy, když se nebudete mít čím pochlubít… takže ano, kluby jedou na výkon. Možná mají některé ještě béčkové týmy, kde si děti hrajou na pohodu, ale ten klub musí vykázat nějaký výkon a výsledek, aby měl na provoz.

takže pokud stačí trénink 1× týdně a jen pro radost, tak jedině v kroužku, Sokolu nebo DDM nebo něco místního, co je placeno obcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová