Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neumisa píše: Více
Dítě tohle ještě moc neřeší, ale vzhledem k tomu, jak se projevuje, bude pohybová věc z jeho strany vítaná a pokud by k tomu byla nějaká hudba, tak velmi vítaná, talent ještě poznat není, to se uvidí. Zatím lze poznat, že něco usedlého úplně vhodné není a nebude.
@Anonymní píše: Více
myslím, že mimo „já chci, já nechci“ by bylo fajn to řešit hlavně s dítětem. Ty mu krásně vybereš pohyb, který bude vyhovovat tvým požadavkům - a bude to vyhovovat i dítěti?
Asi bych to konzultovala s dítětem. O jak starém dítěti se bavíme?
@Snopy123 píše: Více
Tak malém, že je naprosto mimo mísu to s ním kozultovat, ale natolik velkém, aby bylo potřeba o tom již dnes přemýšlet, aby si člověk pozjišťoval možnosti, organizaci a naplánoval život ohledně práce, auta, doprovodu a podobně. Jsou tu i možnosti, kde je od přihlášení dlouhá čekací lhůta nebo nábor jednou ročně.
Samozřejmě, že kromě toho, aby to bavilo dítě, tak to musí být organizačně a finančně dostupné pro rodiče. Těžko dítě přihlásím do tenisu nebo koní, abych mu za 3 roky, když si to zamiluje, řekla, že dál to dělat nemůže, protože finance nebo nestíhání práce, která nás živí.
@stanuska3 píše: Více
Sokol Svinov. V mladších žácích před 2 lety byli mistři republiky, vloni už ve starších tuším bronzoví a letos stříbrní. Vozí medaile z mistrovství ČR, Superpoharu i Halového nebo Zimní ligy, v oblastním bývají první skoro vždycky. Severomoravská oblast. Takže v oblasti vozíme do obcí kolem Přerova, celostátní Plzeň, Most, Žatec, Brno..
nechala jsem mu udělat věšák na medaile, vypadá to hezky a furt mu to předělávám a nejmladší syn si s nimi hraje. A už taky začal v přípravce. Letos ještě na zápasy nechodil, ale v nové sezoně asi už začne. Tak to bude logisticky zajímavé. Protože starší žáci a přípravka hrají jindy a jinde. ![]()
@andelka83
Ať se daří. Tohle mám za sebou, navíc tedy každý jiný sport. Roky tedy taxikaření ale stálo to za to. ![]()
Z mé zkušenosti se to vyvíjí hodně i věkem. ![]()
Na začátku jsem si neuměla představit že… A pak to nějak přišlo, bylo a zvládlo se to.
Samozřejmě finance jsou důležité to nerozporuji. ![]()
Když kluci začínali, v místním klubu v mini přípravce, nenapadlo mě že za x let budou hrát nejvyšší soutěž 30 km daleko.
Ani to nebyla moje ambice.
Hlavně jde o to, aby se ten kroužek/sport líbil synovi a naplňoval ho. Pokud se rád na hudbu „natřásá“, zkouší se pohybovat třeba podle obrazovky, tak ten cimbál zkuste.
Já třeba tuhle hudbu nevyhledávám, ale když výjimečně někde naživo byla (u nás to není tradice), docela se mi to líbilo. Ono to je něco jiného než třeba z rádia. Stejně není jisté, že u kroužku vydrží. To se dopředu naplánovat nedá. Jsou děti, které od malička chytne nějaký sport a vydrží jim to až přes důchod - dokud můžou, a pak jsou děti, které mají co rok jiný kroužek a zájem. Tam je to hlavně problém kvůli vybavení. Rodiče nakoupí věci na jeden sport a dítě už kouká po jiném, na který je potřeba zase něco úplně jiného. Ale zase vyzkouší spoustu různých věcí.
Takže bych se rozhodně neupínala na to, co je teď, když je syn asi ještě dost malý. Někdy se děti dají na nějaký kroužek i vlivem kamarádů.
Z mojej skusenosti mas obecne ‚kruzky‘ ktore su zabavne kde mas trening 1× tyzdenne, kazdy si tam robi co chce, zoberu kazdeho, mozes sa prihlasit na zavody ako uznas za vhodne, ale bud iba na neregistrovane zavody (kde vacsinou dostava medailu kazdy a je to skor na pobavenie, vykonnost nikto neriesi), alebo na registrovane kde je open kategoria (v tychto skonci tvoje dieta zarucene na poslednom mieste). Kedze zavod si organizujes vo vlastnej rezii je na tebe ako sa tam dostanes, ale kedze sa v tej komunite budes pohybovat je pravdepodobne ze budes poznat niekoho kto pojde tiez… Nicmene 90% ludi o zavody nejde, hladaju lepsiu druzinu kde dieta stravi cas do prichodu rodicov z prace, moze tam mat rovesnikov, zabavit sa atd…
Potom existuju ‚kluby‘ ktore maju nejaky ciel, sponzoring, vykony… dieta sa ucastni zavodov podla vykonnosti a podla veku dostava licenciu a ma moznost ucastnit sa skutocnych zavodov kde sa sutazi o miesta, pripadne sa odtial da postupovat na majstrovstva CZ, Europy, Sveta… V klube je vacsinou o vela veci postarane (napriklad zmienovane sustredenia, zavody atd…) prave vdaka sponzorsktym peniazom, ale zase musis mat aspon zakladny vykon a disciplinu, inak ta velmi rycho vyrazia. Zavody napriklad su tak ze klub zabezpecuje dopravu, ubytovanie atd… takze sa vlastne o nic nestaras, resp ak chces sama prist dieta povzbudi tak si dopravu musis zabezpecit to uz klub neriesi. Pocitaj minimalne 5 az 10 (podla veku a kategorie) treningov tyzdenne.
Niektore kluby maju aj kruzok pri sebe a sluzi ako naborove centrum… ma to svoje vyhody aj nevyhody toto prelinanie oboch svetov.
Samozrejme kazdy sport ma svoje specifika a inak bude vyzerat sach a inak drezura koni… tak si to prisposob podla svojho vyberu.
U nás klub protáhne oblastní ligou úplně všechny děti a v primo rámci jejich kroužku šestkrát ročně, takže nemusí ani nikam cestovat a řešit to. A výkonnostní skupinky pak klasicky trénuji víckrát týdně a jezdi na závody. To mi přijde jako super systém, ale samozřejmě pro menší kluby je to zcela nerealizovatelné a úplně mimo mísu. Má několik stovek těch dětských členů a většinu těch, co plati jen za docházku do kroužku klasicky jednou týdně.
@andelka83 píše: Více
My Sokol Krčín, ale tady na tom kluci nejsou tak dobře, holky jsou 💪Dcera byla naposledy za mladší žákyně, teď už bude za starší, Svinov podle názvu znám, ale zatím jsme tam nebyli, letos to byl Bakov a za starší Vracov
. Syn má zatím florbal, skauty a plavání, tak uvidíme, co ho chytne. Věšák na medaile máme taky ![]()
Tak přeji ať se daří a národní házené zdar ![]()
@stanuska3 Krčín hrál u nás, když bylo Mistrovství ČR mladších žáků před 2 lety u nás, Krcin si pamatuju.
S Bakovem letos někde hráli, člověk aspoň zjišťuje, kde ta místa jsou. Letos jeli do Opatovic nad Labem a to jsem si musela hledat.
Národce zdar ![]()
A jak víš, že se přesně trefíš? Dcera chodila od malinká na plavání, cvičení…od necelých 2 let do Sokola, ve třech letech se naučila jezdit na kole, jsme cyklisti, na bruslích, lyžovat…já původně koňák, než jsem závodila na kole, tak i nějaké ježdění proběhlo…ve 4 letech chtěla na atletiku…závodila v běhu…v necelých 5 letech sport změnila a má za sebou dvě úspěšně závodní sezóny a i medajle z mistrovství ČR ve více disciplínách a našla se…k tomu angličtina, ZUŠ…doteď měla i kroužky ve školce, bude mít i ve družině…většinu věcí si řekla sama, kroužky ve školce si od 3 až 4 let vždy domluvila sama s paní učitelkami…a vždy jsme se snažili, aby mohla dělat, co ji baví a vůbec jsem nepřemýšlela, kolik který sport bude stát, respektive jasné že individuální tenis by byl jinde…ale před nástupem jsem nezjišťovala, co vše se platí, chodily dceřiny kamarádky, chtěla s nimi..to mi přijde jako zvláštní postup, vybírat kroužek bez domluvy s dítětem a odle toho řešit, zda potřebuju auto
a mladší postupně následuje ségru, ale je na sebe opatrnější, ale zpěv má krásný a už v necelých třech letech taky slušně rozsahy a napodobuje ségru ![]()
Když už jsme u toho, já původně přemýšlela o jednom kroužku, který krásně odpovídal veškerým mým požadavkům. Nejednalo se o úplně klasický sport, ale byla v tom dostatečná fyzická náročnost. Ve starším věku byly sice tréninky 2× týdně, ale vzhledem k tomu, že to mělo přesah i do jiného oboru, tak v tom nevidím problém. Dojezdy v režii rodičů pouze v blízkém okolí, dojezdy dál a soustředění organizovaná jimi, navíc mají i dost dotací, což se projeví na nákladech. Místo konání je z hlediska bydliště též příznivé, prostě vše ok.
.
Až na jednu věc, jedná se o folklor a jestli něco moc nedávám, tak je to cimbálová muzika a to až tak, že si nedovedu představit, jak bych s nadšením jezdila na představení dítěte a vydržela to hodiny poslouchat