Poradna duly
Jana Čurdová
Monalisa/26let/štír/Chomutov/Peťulka 19.1.2000/TP10.8.2006
Anajka/28let/střelec/Praha 3/Alžbětka 31.7.2004/ TP 13.8.2006
Kacenka/27 let/Lev/Praha 6/TP 28.8.2006
Kacenko78,
víš, já mám zdravotnické vzdělání a náš malej je výrazně hyperaktivní, , dělá několik věcí najednou. Ale není nijak geniální, prostě normální čertík a tak je pro něj odklad velkou výhodou, protože hyperaktivní děti mají problém se soustředěním a o rok později se bude ovládat líp. Ne vždy je odklad pro dítě špatný, stejně jako dobrý. Ale svého syna znám a vím, že je to pro něj dobré.
Matulienka/31let/kozoroh/Brno/Petříček 1.7.2000/TP 15.8.2006
Jsem zbuchla 2 langoše a je mi děsně:(((( Že já to jedla, ja ťulda mlsná ![]()
Matulienka -Já dneska zbouchla plnou misku hranolek s tatarkou a taky mi bylo hóóódně špatně. Už když jsem je jedla, tak jsem to tušila. Teď bych si dala nanukáček, ale doma není ![]()
Anajko,
tak to jsme na tom stejně, taky jsem to tušila, ale nešlo to nejíst
A zmrzlinku tu náhodou mám, ale jen piju ledovou vodu, to zas bude lítání na záchod ![]()
Matulienka/31let/kozoroh/Brno/Petříček 1.7.2000/TP 14.8.2006
Polin/32let/panna/Novojičínsko/TP10.8.2006
Matulienko Nic špatného jsem tím nemyslela, jen ze všech stran slyším jak chtějí aby jejich dítě šlo později, protože je třeba v srpnu.. Což podle mě není dostatečný důvod. V tvém případě to chápu, vždyť jsi i psala, že ti to bylo doporučeno. Tak jako ty můžeš přispět nečím, že máš zdravotnické vzdělání, já zase tím, že mám pedagogické. Nikomu neradím, jen říkám svůj názor a ať si z toho každý vezme co chce.
EvikP/26let/panna/Mratín/TP 28.8.2006
Mimísek bude k mým 27.narozeninám… 6.9.
Langoše jsou mňamky, sice mám trochu jinačí recept,ale jsou taky výborné. Jen vám ho sem nemůžu napsat, protože ho dělám od oka a tak nevím kolik čeho… ![]()
Teda já mám děsného šéfa. Dnes mi psal, abych v pondělí přišla do práce, přitom jdu 13.1. teprve na kontrolu. Na něj pěkně prdím, protože jdu v pondělí poprvé k novému dr. a už se nemůžu dočkat, co mi řekne. Taky máte takové děsné šéfy?
Jo a k pohlaví mimíska. Já nevím jestli to chci vědět. Možná asi ne,ale moje mamča si myslí,že to nevydržím. Mě je to vlastně úplně jedno co to bude,hlavně aby to bylo zdravé a vše dobře dopadlo. I když první kluk a druhá holčička… to by se mi líbilo. Aby ten starší kluk tu malou chránil… ![]()
Teda chvilku jsem se sem nedostala a teď jsem se tu prokousávala pěkně dlouho. Padl na to celej balíček oliv - včera jsem zjistila, že taky výborně pomáhají na nevolnosti.
Dnes jsme jeli nakupovat do Brna, tak jsem se rozhodla, že se taky poptám po těch lízátkách a bohužel je ani v jedné lékárně neměli, i když je prý mívají. No, smůla.
Taky jsme byly s Áńou na kontrole a už je naštěstí zdravá, takže se zas snad vyspíme, když nebudem muset vstávat na antibiotika. Ona se vždycky u toho probrala a chtěla si pak třeba hodinu povídat ![]()
Kočárek taky neřešíme, mrńous podědí ten, co máme po malé. Kdybych ho ale znova měla pořizovat, tak nejspíš koupím jen hluboký. Máme čtyřkombinaci a kočár je dost těžkej a taky není zrovna nejskladnější. No a golfky jsme nakonec stejně koupili, takže ten sporťák z velkýho kočáru jsme až tak moc nevyužili. Ale záleží to hodně na tom, v jakým terénu se pohybujete.
Pohlaví jsme si poprvé říct nechali, tenkrát to všechnno pro nás bylo tak nové, že jsme extra překvapení na závěr už nějak nepotřebovali
Ale stejně jsem pak nakupovala v neutrálních arvách a růžový máme víceméně jen to, co jsme dostali. Vždycky tak nějak uvažuju, že druhý mrně může být kluk
(teda ne že bych nic holčičího nekoupila, ale moc toho fakt není). Takže teď si to necháme asi jako překvápko, docela se na to těším. Na dnešek se mi zdálo, e budeme mít kluka, tak jsem zvědavá. U Áni jsem zhruba taky od této doby tušila, že to bude holčička.
A jak jste řešili věk, tak nevím, kam se zařadit - letos mě čekají třicátiny ![]()
A ještě k těm odkladům, přidávám se ke Kačence, pokud dítě zvládá, co má, taky nevidím důvod docházku odkládat. Samozřejmě pokud to doporučí v PPP nebo třeba i učitelky ve školce, je to zas něco jinýho.
Zdravím, přeju pohodový víkend
Lajka (8tt+6)
My jsme se s přítelem domluvili, že se taky necháme překvapit, a tak doufám, že na UTZ nebude moc vidět. Chceme si potom nechat udělat nahrávku UTZ, možná i toho 3D.
Taky bych chtěla radši kluka, ale spíš je mi to jedno. Přítel by chtěl zase holčičku, taky proto, že už má 10tiletého syna. Ten se na mimčo moc těší a nemohl pochopit, jak může měřit jen 8mm ![]()
Nevím, kde to bylo, ale jedna holka psala článek o porodu a po přečtení mi málem ukápla slza. Už nevím, kde to bylo, ale když psala, jak jí dali chlapečka na bříško a ten otevřel oči a začal na ní koukat.. No musí to být nádhera…
Helli/29let/panna/Tachov/TP 14.8.2006
Holčiny dobrou noc! Pádím do pelechu! Přeju krásné sny!
Kacenko78,
já vím, že jsi to nemyslela špatně. Jen jsem psala, že ne vždy je pro dítě výhodné jít do školy tak, já má jít podle věku. Náš malý je opravdu divočák se vším všudy a odklad je jedinou možností, že přeci jen ta škola bude snesitelná. On nevydrží u ničeho, když dělá jednu věc, u toho ještě dělá druhou rukou jinou, poslouchá pohádky a ještě si zpívá. Každý, kdo ho zná mi říká, že než ho poznal, myslel si že má doma hyperouška:-))
Já už jsem si zvykla a neměnila bych, i když je to s ním někdy hodně těžké. I tchánům trvalo pochopit, že u toho jídla neposedí ne proto, že zlobí, ale prostě to sezení nevydrží. Už ho berou všichni jaký je. Na druhu stranu je velice pozorný a ohleduplný k ostatním, umí se omluvit a téměř vůbec se nevzteká, což je prostě super.
A na konec napíšu, že já jsem hyper doteď, tak se ničemu nedivím a ve spoustě jeho pohybů a reakcí úplně cítím, jako bych je udělal právě já ![]()
Helli/29let/panna/Tachov/TP 14.8.2006
Saryk/30let/střelec/Chomutov/TP10.8.2006
Tak a jedu nakupovat. Dneska se mi zdálo, že jím svíčkovou! No je fakt, že už na ní mám dlouho chuť, ale tohle byl vrchol. Nezbývá, než ji dneska uvařit ![]()
Pohlaví mimíska si nechám říct, dřív jsem kategoricky tvrdila, že se nechám překvapit, ale teď už vím, že bych to nevydržela. Strašně si přeju holčičku, protože přítel má 2 kluky. Ale když to bude chlapeček do třetice, tak budu taky šťastná, hlavně, že to bude zdravé miminko.
Ahoj berušky,
koukám, že si všechny užíváte víkendu ![]()
Včera jsem byla tak unavená, že jsem se šla na „chvíli“ natáhnout - bylo asi 17hod. Ta chvíle trvala až dodnes do rána
, teď jsem zase přespalá. Hlavně je tu ale klid, kluci ještě spí, tak můžu nerušeně sjíždět net:-)
Holky, už se vám zdají sny o miminkách? Mě se zdál sen, že se nám narodila holčička, ale jaksi dřív 26.4.
. Nechtěli mi ji ani ukázat
. No, asi mě vzbudil ten sen, jinak bych určitě ještě spala.