Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
654
9.3.09 20:26

Ibbu taky si myslím že kdyby něco tak budou hned volat. A co dneska budeš zase ponocovat? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
9.3.09 20:37

HOlky, zdravím při večeru, nemám vás vůbec dočtené, jen jsem nakoukla o stránku zpět.

K té krvi - já jsem taky negativní 0, manžela nikdo nezjištoval a nezjištuje se hlavně proto, že otec není nikdy jistej :lol: , po porodu zjistí krev mimina a pak vám podle krevní skupiny toho mimča píchnou protilátky, Nikis je mínusový A a stejně mě protilátky píchali, měla jsem jich málo a píchají se do 72 hodin od porodu.
Jinak důkladněji se to musí sledovat u druhýho těhotenství, ale moc o tom nevím, budu se muset poptat doktorky.

No a ode dneška už zřetelně cítím pohyby :wink: Skoro na den jak s Niki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
9.3.09 20:47

Jezi, já v tabulce chybím :( :cry: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
9.3.09 20:48

No a k té bolesti hlavy, trpím snad už 4 týdny jak zvíře skoro každej den, až nesnesitelná bolest, jsem si dneska už říkala, že bych s tím měla někam zajít :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
9.3.09 20:53

Marky , no dneska ponocovat nesmím - zítra zase učím - a mám je pacholky od 8.30 do až do půl 3 … to bych potom asi nevěděla co s nima mám dělat :lol:

ale chrnět se mi vůbec nechce … je to zvláštní, protože jsem ráno vstávala už v osm 8O

jenom tak pro ujištění — výsledky by už byly nejdýl do týdne ne? já jen že už bych tenhle týden nečekala na telefon :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
9.3.09 21:02

Stofi-určitě si s tím zajdi. Závratě nemáš? Já je občas měla. Taky mě tak bolela hlava v kuse a teď jsem kvůli tomu na rizikovém. Ono to třeba nemusí nic být,ale jistota je jistota. A lepší než něco podcenit.
Ohledně té krve se divím,že mi nic neřekla,když mi to ještě psala do těhu průkazky,že jsem B-. Ale jestli to v prvního těhu nic neznamená,tak budu ráda. Ale stejně se zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
9.3.09 21:12

ahojky ..

Stofi …vau ..neboj dodám tě tam :wink: …nahoď nějaké info..nejlépe formou SZ

jinak krev by se měla hlídat, pokud mají partněři odlišný Rh faktor ..
mně pichali protilátky po prvním těhu, po revizi ale i teď při amniocentéze

JINAK GRATULACE VŠEM K FAJNÝM VÝSLEDKŮM !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
10.3.09 08:39

Dobré ránko!
Tak mám po kontrole a jsem z toho celá nějak vedle…vzala mi krev, změřila pánev a poslechla jsem si srdíčko:) Myslela jsem si, že prcka i uvidím, ale smůla, no nevadí. Za 5 týdnů se mám objednat na ultrazvuk do nemocnice, to nevím, v čem bude jiný než ten co dělá ona? To už je ten „velký“? Ptám se jako blbec, ale když nás tam bylo jak dobrých a pak mi i řekla, že mám podlimitní hodnoty rozměru pánve, ale že se to možná během těhu změní…Máte s tím někdo zkušenosti? Úplně mi vzala náladu:(
Tak hezký den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
10.3.09 09:37

ahojky , tak jsem tu jen na skok, protože od soboty ležím.
Po rušnějším pátku, kdy jsme s kamarádkou byly v Ikea, a po sobotě, kdy přijela návštěva - majitelé našeho „štěňátka“ se přijeli pochlubit a bylo to bouřlivý, i když mu je už 9 měsíců, tak nás poznal, řádili jsme i venku - no tak mi prostě v sobotu odpoledne začalo dost tvrdnout břicho, a i když jsem si pak kolem 15h lehla, tak to nepřestávalo, kontrakce jsme měla cca 4 za hodinu, docela nepříjemný, i bolestivý…
Vzala jsem si víc magnézka než normálně a asi o půlnoci jsem usnula…
No a v neděli to bylo trochu lepší, ale ne o moc, takže jsme radši frčeli do Motola…
Naštěstí nález byl v pořádku, i cervikometrie (měření čípku ultrazvukem - 32mm, uzavřený), na monitoru pár minikopečků - protože ty velký stahy jsem měla, když jsem si lehala a pak když jsem z monitoru vstala - no klasika… Tak snad to je „jen“ klasická dráždivá děloha, jak se říká…

Ale musím doma ležet, a to, že teď chvíli sedím u pc je hlavně proto, že už jsem z tý postele celá tumpachová a bolí mě dost záda…

Bohužel tyhlety problémy s tvrdnutím bříška má prý dnes každá třetí maminka, začínají takhle kolem 20 tt, protože bříško dooost rychle roste a miminko začíná kopat, vazy se víc natahují a tak, takže je to jakoby „normální“, jen to někdo víc vnímá…

Musím jít ve čtvrtek na kontrolu, jestli je nález furt stejný…

Tak se tu mějte pěkně, držte mi pls palečky a já radši zase brzo zapluju do postele :-) jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
10.3.09 09:47

Ahojky,holky nebojte vše bude v pořádku. Hlavně ať už jsou miminka venku. Aspoň nad nimi budeme mít větší kontrolu. I když to bude ještě větší zápřah. Já dokud mám malého v bříšku tak jsem pořád nejistá,aby se něco ještě nepokazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
10.3.09 09:48

Ivu zmizel ti metřík, tak nevím v kolikátým tt máš jít na ten UZ, ale tipuju, že to bude ten „velký“, když tě posílá do nemocnice…

S těma rozměrama pánve se nestresuj, s tím stejně nic nenaděláš.

Kolik měříš a kolik vážíš? Napiš mi kdyžtak ty rozměry pánve, co ti napsala do průkazky (4 hodnoty v cm, tř. já mám takový ty standartní 24-27-31-20) a já ti napíšu, jak moc „podlimitní“ jsi…

Že by se rozměry pánve v průběhu těhu změnily, to těžko, ale na druhou stranu buď ráda, že ti je vůbec změřila (musí se měřit ještě než pořádně vyroste pupík) dnes na to doktoři prdí a u porodu se pak dost kouká, když se miminko třeba šprcne a musí se dělat narychlo císař…
Pokud bys byla moc „úzká“ a miminko podle odhadu moc velký, tak císaře naplánují a budeš mít klid. Ale taky může být miminko mrňousek a můžeš porodit normálně, takže na to jsou teď úvahy ještě moc brzo…
Hlavně klid, tohle fakt není nic dramatickýho ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
10.3.09 09:50

Ahoj maminky,
po dlouhé době se opět hlásím.
Včera mě celý den a celou noc hodně píchalo a bolelo v levém podbříšku, ráno jsem byla ráda, že vůbec chodím. Tak jsem hned vyrazila k doktorovi. Naštěstí je to jenom natažený sval, asi jsem nesla něco tězšího, Drobeček je úplně v pořádku = spadl mi velký kámen ze srdce. Mám odpočívat a hlavně nic nenosit, takže mě čeká aspoň týden lenošení. Vzali mi rovnou krev na tripply a na další KO jdu až 6.4. na velký ultrazvuk, pokud teda budou tripply v pořádku.
Jinak co se týká bříška, tak už mi pěkně porostlo, jestě se teda vejdu do původních věcí, ale počítám, že nejpozději za 14 dni budu muset vyrazit na nákupy. Mám už 1 kg nahoře a to jsem teprve v 16 týdnu, no doufám, že se vejdu do 20 kg :o
Od kolikátého týdne jste cítily pohyby? Už se jich nemůžu dočkat…
Mějte se všechny nádherně a pohlaďte si bříška.
 Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
10.3.09 09:55

Obrazek-já vůbec o měření pánve nic nevím. Už začínám 18tt,bříško už mám velké,ale mně pánev ještě neměřila. Jak se tmy dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
10.3.09 09:57

nikousa-já pohyby taky ještě necítím. Ale už se jich nemůžu dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
10.3.09 11:02

Ahojky holky,

mě pánev taky neměřila, nevím jestli to třeba nebude dělat příště…

Obrazek a Nikousa - přeju hlavně ať je to lepší a cítíte se dobře

Já pohyby taky ještě necítím, včera mi dr. říkala, že je můžu čekat až tak za týden, dva… že si možná i zpětně uvědomím že to byly pohyby :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí