Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Tintinka A jaká? Schválně, jestli se Ti třeba líbí taková jako mně.
Uvarila jsem di kotel bylinkoveho caje se zazvorem a laduji do sebe pomerance…v prvnim tehu jsem teda byla vic v klidu ![]()
Tak to jsem se teda netrefila. My máme doma Matěje, holčička měla být Klárka, takže tu asi necháme, když by mimi mělo pipinku, no, a když bude mít pindíka, tak se nám líbí Jakub, Jenda nebo Ondra. Příjmením je malej po tatínkovi, takže Kubíček. Jakub měl být už Mates, ale rozmluvili mi to. Tak uvidíme, jak to vyjde tentokráte.
@Tintinka Vcera ukazovali v tv nejlepsi domaci pomocnici pri nachlazeni nebo kdyz tomu chces zabranit.1. nejlepsi ovoce na posileni imunity a vitaminova bomba je pry jablko (kiwi snad nejvice vitaminu C, ale jabko prospiva presto nejvice)
2.Silny slepici nebo kureci vyvar
3. Caj s medem (zazvor je taky super) ![]()
Ja musim hledat jmena, ktery se hodi jak v cestine, tak i v nemcine, takze to neni zrovan moc jednoduche.
Jediny klucici jmeno co se mi libi je Leon.
Holcici: Laura, Emily, Selina(Cellina),Karla(Carla),Felis, Simona…Manzelovi se libi Sabina, ale jenom po cesky nemcky se mu to nelibi (Sabine) ![]()
@TCHS
Diky za rady…no snad se tomu vyhnu…ikdyz me trochu skrabe v krku…ale nevim jestli to neni jen vsugerovane ![]()
No med od vcelaru nam dosel…a ten z kramu mi prijde na dve veci. Tak jabka nastesti doma jsou a kiwi nesnasim…uz po par soustech :me boli jazyk ![]()
@TCHS
ja mam doma Emilku (Emilie) ![]()
Nemam moc rada kladicka ceska jmena…tak vybiram aby to bylo trosku jiny, prave aby dovre znelo i v cizim jazyku a hlavne aby se hodili k nasemu prijmeni ![]()
Jezis, holky sorry za preklepy aa nedoklepy
jsem na mobilu a je to znat..
@Tintinka píše:
Jezis, holky sorry za preklepy aa nedoklepyjsem na mobilu a je to znat..
To mas fuk ja mam taky vecne nejaky preklepy.
Ja bych dala klidne i nejake trochu zvlastnejsi k nasemu prijmeni se toho hodi hodne akorat, ze by to v nasi rodine neumel poradne nikdo rict nebo napsat.
Nas malej se jmenuje Thilo(po tatinkovi) A pulka rodiny pise na darky atd… Tilo.nebo rika dejto Thilemu misto Thilovi ach ta cestina.
I kdyz malemu kazdy rika jen Thilousek Je to fakt sranda, kdyz jsme u nasich. Hlavne kdyz se ten muj snazi ucit cesky.Kdyz jsem meho manzela prijela poprve ukazat, tak chtel udelat dobry dojem a pekne me rodice pozdravit cesky tak mi rikl, jak ma rict dobry den + oslovit zvlast moji mamku a zvalast tatku, tak jsem mu vysvetlila, ze chlap ma prijmeni bez ova a zenska ma ova a ze se rika dobry den pane a dobry den pani, tak mi rekl tak ja to reknu radeji najednou, jak se rika dobry den rodino + prijmeni.Tak mu rikam to je zase trochu jinak.Tak na me tak smutne koukal a kdyz teda jsme mu rodice predstavila rekl radeji jen Ahoj.
To je v nemcine jednodusi.Chudinka.Ale pozadal me rodice o mou ruku v cestine.Nasi byli z toho tak tumpachovy, ze mu ani neodpovedeli. ![]()
Ahojky, děkuji za přijetí do diskuze! @Kleofásek, @Sivika prosím o přidání do soukromé skupiny, zda je to možné? Včera jsem tu novinku konečně oznámila partnerovi, proto jsem se už neobjevila
Holky já dnes volala své doktorce kvůli prohlídce a jsem objednaná až na 30.12.
nezdá se Vám to nějak pozdě?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat