Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ja v tehu prvnim jedla porad ryby cerstve byli jme tenkrast dva mesice u more v kielu v nemecku-tam mi chutnali a byli cerstvi, dokonce uprava primo pred ocima vynikajici mala je vychcana a chytra taky asi z toho
![]()
@Almondea wow, tak já platila dokonce za každou prohlídku u gynekologa. Velké utz v nemocnici jsem neplatila a dál snad taky až toho tatínka u porodu, což mi také přišlo mimo, když jsem rodila plánovaných císařem a tady chlap na sál nesmí (ani bych to nechtěla), ale že ho nechali čekat na chodbě, tak musel mít mundůr ![]()
@pomenkova taky jsi před tím rodila císařem? a můžu se zeptat proč? mně se mladá otočila před porodem zpátky hlavou nahoru. Doufám, že tentokrát to vyjde přirozeně.
holky už řešítě, kdo bude zatím hlídat starší děti? mě naťukla kamarádka a zjistila jsem, že to je docela problém. Asi bude muset chlap (holt půjde zapíjet až o týden později). Naši i tchánovci bydlí v jiném městě, což by sice nebyl problém dovést mladou před porodem tam nebo tchánovci by i dojeli, ale… U našich bude ségra s dcerama, což je plus, protože by měla větší zábavu. Ale zase je tam plný barák zbraní a to mě ve spojitosti s malými dětmi děsí. Plus by se pak všichni nevešli do auta až by se jeli na nás podívat. A aby hlídali tchánovci… taky si tím nejsem jistá. Tchýně je labilní (loňské vánoce nechala dceru sáhnout do ohně - prý, že až ucítí teplo, tak se stáhne
) a tchán by zase chtěl s mladou jezdit, jenže jeho auto je na odpis a on už bezpečně jezdit neumí. Jsem na tohle strašně opatrná asi až moc ![]()
a plánujete někdo dovču na příští rok? my máme už jednu tuzemskou v červnu, ale zvažujeme ještě moře. jednu jarní cestu jsem teda už odpískala, protože si netroufnu sedět v letadle víc jak 2 hodiny.
@heyday Ja mela normalni porod, ale mala nepostupovala, pak Sem dostala epidural asi na 5 cm, protoze jsme byla zu druhy den na vyvolanich, pak ji davali senzor zu i na hlavicku a najednou tam vbehl primar, rekl jen ze je zelena voda a proc tady jeste Sem a nejsem na sale zu davno-no takze akutni cisar, ted zu mam domluveneho rovnou, pokud to teda dopadne jak ma ![]()
s hlidanim deti ja si hlavu nedelam, nikdy Sem hlidani nemela, takze musi chlap, on je sef na stavbe ma firmu, ale bude se muset obetovat..budou za mnou chodit kazdy den az do vecera, takze snad pres noc to zvladne, ikdyzt ani tady si nejsem sicher
Tchan je sice starej, ale umi se postarat mozna lip kdyz jde o to ji poradne zabavit a dat pozor, manzel je takovej spis, ze ji nechava vsude behat a nehlida moc..takze budu mit asi taky nervy..
Co se tyce dovolene-no to je prave ten muj Problem..My jsme v lete koupili maly bungalov v italii a ted mame zacit prestavovat na pronajem na pristi rok, planovala Sem, ze po vanocich pojedu s manzelem a na vsechno dohlidnu, no nemuzu ted, takze jede sam s chlapama, no ja budu litat asi casteji mimo nemecko, ale jeste nevim jak to bude…No na sezonu uz ma byt vse hotove a planovali jsme prave ze tam pojedeme tak na Mesic, coz zu si ted vzhledem k terminu nemyslim-clovek planuje a buh meni ![]()
@pomenkova píše:
@Kleofasek Presne a taky staci jednou tydne ryba pokud ji snesete, oni sice rikaji, ze to neni ono, ze Hormon je Hormon, ale co vim tak lide u more zadne problemy se stitnou nemaji![]()
Teta je žije ve Španělsku, ryby maji nekolikrat v tydnu a ted byla uz i na operaci stitne zlazy. V tom to holka nebude ![]()
@andatko no kdyť
u malé jsem rybu měla tak jedenkrát a je normální a zdravá
a já jsem měla št. žlázu vždy v pořádku ![]()
Jodid beru, vitamíny taky a od 20tt nasadím konopný olej
![]()
@andatko No jo, ale ma ceskem predky ne, to bude genama asi
Ja nevim ja treba mam dost znamych u more a rikaji ze tohle je nase nemoc lidi bez zdrave stravy a bez more, ale asi ne kazdy nevim ![]()
@heyday no ja taky nad dovolenou premyslela. A jelikoz mam pocit, ze me budou rezat uz v cervenci. Tak kdy jet ze?? ![]()
Jeste s tim mym rizikem. Tak to pred porodem asi nehrozi. A ze bych jela v zari s dvou mesicnim miminem se mi teda moc nechce.
U tety ve Španělsku neni misto pro 5lidi a jeste kojence ![]()
Mozna vyslu manzela s holkáa nekam k mori. Aspon do Chorvatska
ja to tam nesnasim. Me tam nedostanou. Tak at si to uzijou oni. Jeho tam furt neco tahne. To protoze tam nebyl ![]()
@pomenkova píše:
@andatko No jo, ale ma ceskem predky ne, to bude genama asi![]()
Ja nevim ja treba mam dost znamych u more a rikaji ze tohle je nase nemoc lidi bez zdrave stravy a bez more, ale asi ne kazdy nevim
Je rumunka
žila leta na Kubě. Pak leta na Kanarech. A ted uz pres 20let ve Spanelsku ![]()
U nas jsme trosku cosmopolitni familie ![]()
Ja teda ryby miluji. I sushi. Coz jsem se u prvni bala. U druhe jsem to nevydrzela a v 7mes jsme sli na sushi
mnam.
No a mala jak je bystra ![]()
@andatko mne se taky nechce s kojencem nekam do trantarie a tesne pred porodem taky nejedu jezdivala Sem kolem 5,6 7,mesice, ale pak zu nikam, dovolenou neresim-mame pak na stalo nas domecek u more, tak tam snad zavitam az to bude hotove uz pak s obema detma-to neutece
![]()
@andatko tak mozna ze nekde i nejaky rumuni maji proste obcas problemy se stitnou jasne ze jo, ale urcite ne tolik jako tady si myslim ![]()
ja mam dve setrenice v USA a nejmladsi sestrenku mam v Anglii, mam Rada kosmopolitni rodiny..Nemam Rada lidi zavrene doma ![]()
@pomenkova píše:
@andatko tak mozna ze nekde i nejaky rumuni maji proste obcas problemy se stitnou jasne ze jo, ale urcite ne tolik jako tady si myslim
ja mam dve setrenice v USA a nejmladsi sestrenku mam v Anglii, mam Rada kosmopolitni rodiny..Nemam Rada lidi zavrene doma
No jen já. Celej život jsem litala po svete, v podstate vsichni čekali kde zakotvim a ja si najdu manzela čecha ktery je ještě k tomu patriot jak blázen. Se s tim nikdy nevyrovnam ![]()
Muj tata je taky rumun, ale uz pres 30let zije v Kanade. Děda Francouz. Druhej Belgican ![]()
@pomenkova
můj manžel péči o dceru vcelku zvládá. sice něco jako výměna pleny či dávat jí pravidelně pít a jíst je problém, ale tak to holt budu řešit já upomínáním po telefonu. má výhodu, že si ji vezme s sebou do práce a tam se jí vždycky nějaká baba ujme
jen budeme muset pořešit hlídání po dobu porodu, protože jestli to půjde přirozeně, tak bych ho tam chtěla.
s tou štítkou a mořem
švára je Mexík a prvních 20 let svého života ztrávil v Mexiku nedaleko moře a problémy se štítkou má taky. nevím jak velké a od kdy je má (možná je získal až po té, co se odstěhoval), ale oči má vylezlé a vyboulené, je to sympaťák ![]()
já právě zrušila cestu do US za ségrou
nějak se nám zakutálela do světa. holt se uvidíme až v srpnu, kdy přijede ona
kosmopolitní rodiny jsou fajn. neteře mluví česky, anglicky a španělsky, dá se říct, že všechny tři řeči jsou jejich rodnými, což je strašná výhoda. ale je smutné, že se vídáme jen 1× - 2× do roka. Máme se ségrou stejně staré dcery a když jsou holky spolu, tak je to taková sranda, že je mi to občas líto…
@andatko no vidis to je prima ne
Aspon mas kam jezdit..no muj je taky veliky Patriot nikam jinak kromer nemecka a italie nechce bohuzel…no ja si to snad na stare kolena vynahradim a budu cestovat po svete asi sama, ikdyz nevim, aby jsem se toho dozila s dvema skvrnatama a v mem veku na krku ![]()
A libi se ti v cr ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat