Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mu řekni at jde sám a Ty tam jdi třeba 1× týdně
. On by to zase měl chápat že když je to jeho máma tak by se jí měl teda věnovat on. Už vidím jak by denně navštěvoval svoji tchýni
. Nebo jí někdy pozvat k Vám ![]()
Promiň, ale proč jsi s takovým neschopným mamánkem? Ten se nezmění a bude se držet máminy sukně až do smrti. U mě by teda nepochodil a nemohla bych si ho vážit. Chlap by měl být chlap a vědět, že jeho místo je u té, kterou si vybral, protože ona je teď jeho rodina.
@Misha666 Chápu té, to by otravovalo každého asi takhle často být u tchýně. A taky chápu že pokaždé jdeš patrně nechceš být za tu špatnou ty
Myslím že si opravdu musíš dupnout a rict chlapovi že tam tak často chodit nebudeš. Myslim že on by také nebyl nadšený pokud by musel chodit zase takhle často k tvým rodičům.
No tak tam prostě nechoď ne? Jsi snad dospělá a svéprávná, nikdo tě nemůže nutit. Manžel s dcerou jeli za tchýní na celý víkend a já zůstala doma se synkem…tchýni jsem viděla naposledy v únoru. Mám docela pohodovou tchýni, voláme si, ale prostě se mi nechtělo jet…
@Misha666 píše:
Nemusím tam jít pokaždé, ale třeba tento víkend jsem nemela na výběr (abych nebyla za krávu a špatnou pritelkyni).. tento oběd mi domluvili za zády a prostě mi to oznámili, ani jsem neměla možnost si říct, že chci nedělní oběd třeba vařit já a ve své domácnosti
Ja vim, ze jsi mlada a to je neco jineho, v prvnim manzelstvi jsme bydleli s manzelem s jeho rodici v baraku, on navic s tatou podnikal, nemeli jsme do narozeni ditete vlastni kuchyn a ja se taky strasne vztekala, ze ani nemuzu projit predsini aniz by tchyne nesondovala kam a proc jdu, ze manzel prijde z prace a prvni jde k nim. A teprve pak az nahoru za mnou, ze s nimi travime kazdy vikend na chalupe, pres to dlouho nejel vlak, ze bychom nekam vyrazili sami, po narozeni ditete jsem mela svoji kuchyni a strasne jsem chtela mit tu svoji domacnost… Takze te chapu. Ted jsem vdana podruhe, i druha tchyne je podobna, ale spoustu veci, ktere jsem driv resila a az hrotila ted uz neresim, a najdu si na tom vyhodu pro sebe. Viz treba ten nedelni obed, no juchu, hura, muzu spat dlouho a pak se jen plynule presunu k hotovemu obedu
Ale chapu, ze neceho muze byt moc, je potreba to resit v klidu a hlavne prosim te nezkaz si tim svuj jinak fungujici vztah ![]()
@juni29 píše:
Promiň, ale proč jsi s takovým neschopným mamánkem? Ten se nezmění a bude se držet máminy sukně až do smrti. U mě by teda nepochodil a nemohla bych si ho vážit. Chlap by měl být chlap a vědět, že jeho místo je u té, kterou si vybral, protože ona je teď jeho rodina.
No tak to zase trochu prehanis ne? Pokud je jeho matka normalni, primerene se zajima o zivot sveho syna, tak to neni mamanek, ale maji normalni vztah, ne? Nebo pokud si tebe najde chlap, ktery ma normalni vztah s rodici tak pro nej kvuli tobe prestanou existovat? Dost smutny…
@Blahuše píše:
No tak to zase trochu prehanis ne? Pokud je jeho matka normalni, primerene se zajima o zivot sveho syna, tak to neni mamanek, ale maji normalni vztah, ne? Nebo pokud si tebe najde chlap, ktery ma normalni vztah s rodici tak pro nej kvuli tobe prestanou existovat? Dost smutny…
Neschopný mamánek je silný výraz. No na druhou stranu mi to přijde trochu nezdravý vztah. Dospělý chlap nepotřebuje trávit většinu volného času s matkou. A normální matka by to neměla vyžadovat a měla by si žít svůj život a mít své koníčky. Každý den si zavolat či poslat sms, jako určitý druh kontroly, když žije sama je OK. Nedělní oběd a v týdnu na kafe, je podle mě dostačující.
@berusa.m píše:
Neschopný mamánek je silný výraz. No na druhou stranu mi to přijde trochu nezdravý vztah. Dospělý chlap nepotřebuje trávit většinu volného času s matkou. A normální matka by to neměla vyžadovat a měla by si žít svůj život a mít své koníčky. Každý den si zavolat či poslat sms, jako určitý druh kontroly, když žije sama je OK. Nedělní oběd a v týdnu na kafe, je podle mě dostačující.
Souhlas. Ty tri dny po sobe, co popisuje zakladatelka by na me taky bylo moc, otazkou je, jestli to takhle je kazdy den a kazdy tyden, nebo jestli se takhle intenzivne vidi v jednom tydnu a pak treba 14 dni nic…
Ja bych v tom taky nevidela problem TED. Muzes klidne rict, ze si udelas svuj program a jit za ni jednou tydne na to kaficko. Cely den na zahrade s ni taky snad travit nemusite (pokud nechcete) - tak zajdete na chvili na ten obed, pokec a pak si jdete po sve zabave
pokud s tim ma pritel problem, tak to spatne je. A hlavne bala bych se do budoucna, az budete mit deti, aby to nevyeskalovalo ve velky problem-traveni vetsiny volneho casu s ni
a rozpor mama vs. manzelka a deti… ![]()
@juni29 taky nesouhlasím, taková, může být na půl roku, ale rodina je na celý život.
Když někdo neni zvyklý se stýkat s rodinou, a vidí třeba rodiče jednou, dvakrát do roka, tak je to por něho normální.. ale znám hromadu rodin, kdy se takto normálně stýkají, jako celá rodina i s dětma divné jim to nepřijde..
Spíš mi přijde tvůj názor naivní, a ted to neni nic proti zakldatelce, ale taková nějaká známost může trvat třeba rok, dva a konec a pak mu rodina bude dobra..
Pokud se jí to zdá už přehnané, může se omluvit s tím, že má práci, nebo, nebo je nemocná a nebo jde ke kamarádce cokoliv. - tím nemyslím lhát, ale taky se nemusí přemáhat..
Kdyby ta matka žila s otcem, tak to nikomu divné nepřijde, že manžel jezdí k rodičům, a pak tam bere děti- je to normlí okolo to vidím bvěžně, že jsou rodiny načkováné u prarodičů.. sedí a pijí kávu..
Příspěvek upraven 10.05.20 v 12:10
@juni29 píše:
No jo, ty si ta, co chlapovi dovolí mámě zavolat jednou za 14 dní a na návštěvu může jednou za měsíc na tři hodiny viď? Hlavně že s tvojí mámou se vidíš častěji, protože ženský to maj prostě jinak. Vůbec nejsi sobeckej manipulátor ![]()
@arinecka souhlasím, já mám okolo pár stejných kamarádek, a na dotaz co jim u tchýně tak vadí, ani ne ona samotná, ale jenom ten jejich,, princip.. ale pak už nevidí, že když sjou děti, že ty by i rády šli, ale maminka má názor, že tatínek už je jenom jejich..
Ted to neni k zakladatelce, tam bych vidělě, pokud se jí to nehodí, prostě říct, že nemůže..
@Janasas Hlavně mi přijde postavený na hlavu to, že ona se se svojí matkou vídá častěji, protože ženský to maj prostě jinak
Nechce doma mamánka, tak má podpantofláka. To sebejistý - Můj přítel si s mamkou volá jednou za čtrnáct dní. Jezdíme k ní jednou za měsíc na tři hodiny. Měl sice ze začátku tendence tam trávit víc času ale to jsem velice rychle zarazila.
To je strašný, ona ho tam ani samotného nepustí, ten chlap je trouba ![]()
Zakladatelko chápu, tak přečastvé návštěvy bych neustála.
Není vůbec zmíněno, jak často se vídáte/vídáš se svými rodiči. Řešíte stýkání s paní matkou, která bydlí za rohem, ovšem Tvoje část rodiny je daleko, také Ti musí být smutno.
@lleennttiillkkaa píše:
Tak za prvý, až jednou budeš tchýně, pochopíš.
Za druhý, musíš chodit pokaždý s ním? Nemůžeš mu říct hele zlato, jdi dneska sám, já si tu v klidu uklidím, odpočinu, zajdu do kina, knihovny, kavárny(samozřejmě, až to bude možné)
Za třetí nauč se trávit čas sama, pokud jednou spolu budete mít dítě, tak se ti to hodí.
co by měla pochopit až bude tchyně?