Stará a bezdětná :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.5.14 07:38

@Cudanka v předchozích vztazích jsem byla prý příliš schopná, ten poslední mi naopak při rozchodu řekl, že se bojí, že bych si neuměla s ničím poradit. Nevím, proč to tak vnímal, ale já to beru jako nesmysl. Sehnala jsem byt ke koupi já, oběhala jsem banky a právníky já, zařízení jsem vybírala já, zahradu jsem navrhovala a částečně realizovala já, ale on si vymínil, že bude investor. Cokoliv potřeboval jsem zajišťovala taky já. Milovala jsem ho tak, že jsem ze sebe dělala hadr na podlahu a úplně popřela sebe sama. A když bylo hotovo, tak mi řekl, že je konec. A to jsme plánovali svatbu a zkoušeli i mimčo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.14 07:40

@Vermion děkuju za nabídku pomoci, jsem z Prahy.
Já se s tím nějak poperu. Lidem se stávají tragédie, proti kterým jsou mé stesky nic.Jen každý vidí hlavně to svoje trápení. Jednou třeba bude dobře :).

• Citovat
  • Upravit
3753
28.5.14 09:42

@Anonymní - tak já myslím, že vše děláš víceméně správně a je to fakt jen otázka času a ten máš, i když se ti třeba zdá, že ne. Já jsem si např. myslela, že mi ujíždí vlak i před tím devítiletým vztahem, kdy mi bylo 25! :-D No a jak vidíš, bylo to nakonec všechno jinak. :-)
A možná bych se nebála pár přátelům přiznat, že už jsi připravená na nový vztah, možná někdo bude o někom vědět nebo tě můžou pozvat třeba na nějakou akci, kde bude někdo svobodný, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.14 10:02

Zakladatelko,
na každého někdo čeká a každé zboží má svého kupce.
Jen se mi nelíbí snaha něktěrých žen mít dítě bez chlapa. Neříkám, že s nimi není trápení, s kým občas není? A kde je respekt k základním právům dítěte? Právo na oba rodiče? Právo na rodinu. Občas mi připadá, že si spousta žen myslí, že dítě je nějaký přirozený prostředek k vyléčení vlastních problémů. Vím, že tím asi rozpoutám další vlnu obsáhlých diskusí, ale myslím, že tohle by měli vědět všichni ostatní, kteří třeba ve vztahu „blbnou“ nebo zvažují malichernosti - dítě má právo na oba rodiče a spokojené dětství.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.14 10:21

Anon. - souhlasím, že dítě má právo na oba rodiče. Stačí se podívat kolem sebe, jak je toto právo uctíváno. Ano, je to sobecké už od počátku rozhodovat o tom, že otec nebude. Řada žen si tím může řešit své vlastní potíže, můžu mezi ně patřit i já. Na druhou stranu je taky spousta mužů, kteří těhotné ženy nutí k potratům. A hodně lidí jde od sebe a nemají dobré vztahy a nedokáží se dohodnout.
Každý nedělá jen správné věci.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
28.5.14 13:45
@Anonymní píše:
Anon. - souhlasím, že dítě má právo na oba rodiče. Stačí se podívat kolem sebe, jak je toto právo uctíváno. Ano, je to sobecké už od počátku rozhodovat o tom, že otec nebude. Řada žen si tím může řešit své vlastní potíže, můžu mezi ně patřit i já. Na druhou stranu je taky spousta mužů, kteří těhotné ženy nutí k potratům. A hodně lidí jde od sebe a nemají dobré vztahy a nedokáží se dohodnout.
Každý nedělá jen správné věci.
Zakl.

Vzdavam to. Pretoze susedov Pepicek doniesol na vysvedceni trojku, tak to opravnuje aj mna prestat sa ucit.

Nech sa Ti to dieta podari ked si ho tak zelas. Za vsetko sa plati ale mozno budes mat to stastie, ze tu cenu nebudes platit Ty, ale az to Tvoje dieta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.14 13:57

@Bábi Zlopočasná
Děkuju za názor, důležité jsou pro mě i ty nesouhlasné. Myslím, že ho i chápu.
Nebudu se v baru někde vrhat na kdejakého muže za účelem zplození potomka.
Budu úplně nejšťastnější, když budu mít partnera a budeme nejméně 3, čili úplná rodina.
Ale prostě vím, že si to rozumově a morálně můžu zdůvodňovat jak chci, ale prostě se může stát, že ta touha po reprodukci bude silnější a vše ostatní půjde stranou.
Nechci slibovat něco, o čem nejsem na 100% přesvědčená, že můžu splnit.
A tady nejde o to, že bych tu diskutujícím slibovala, že se takhle nezodpovědně nezachovám, že nevystavím své dítě něčemu tak nepřípustnému jako mu primárně odepřít právo na otce.
Důležité je to, že prostě nevím, jak se zachovám, když budu cítit, že už je to buď anebo, mít x nemít.
Kdyby mi bylo méně anebo bych děti měla, vím, že bych na někoho v mé nynější situaci pohlížela jinak.

• Citovat
  • Upravit
3733
28.5.14 14:00

Ač s bábi v mnohém souhlasím, v situaci, kdy bych neměla partnera a děti a bylo by mi (vlastně je mi :oops:) 35 let…taky bych se asi taky snažila abych měla aspoň to jedno dítě. taky si neumím představit nemít svoje vůbec. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.14 14:05

@Vermion díky za podporu :)

• Citovat
  • Upravit
18305
28.5.14 17:33
@Vermion píše:
Ač s bábi v mnohém souhlasím, v situaci, kdy bych neměla partnera a děti a bylo by mi (vlastně je mi :oops:) 35 let…taky bych se asi taky snažila abych měla aspoň to jedno dítě. taky si neumím představit nemít svoje vůbec. :hug:

No i tohle někdy bývá životní rozuzlení. A věř mi, i s tím se člověk dokáže smířit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
28.5.14 18:11

@Jura007 asi jak kdo…já jsem děti chtěla vždy a opravdu si neumím představit, jak uspokojivě bych se vyrovnala s tím, že je nemám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
28.5.14 20:32
@Vermion píše:
Ač s bábi v mnohém souhlasím, v situaci, kdy bych neměla partnera a děti a bylo by mi (vlastně je mi :oops:) 35 let…taky bych se asi taky snažila abych měla aspoň to jedno dítě. taky si neumím představit nemít svoje vůbec. :hug:

Vidím to stejně. Proč bych volila smutný a osamocený život, když ho můžu mít naplněný dětmi a později vnoučaty.

Naši se taky rozvedli, když jsme byly se ségrou malé a nikdy jsem to nikomu z nich neměla za zlé. Naopak. Jsem jim vděčná, že mě vyrobili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.14 20:35

@pepřenka je tos napsala moc hezky :hug:

• Citovat
  • Upravit
909
28.5.14 20:41

A proc si myslite, ze zivot bez deti je automaticky smutny a nenaplneny? A zivot s detmi je vzdy naplneny? Myslim si, ze kazda volba ma svoje pozitiva a negativa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
28.5.14 20:50

@magistra K to fakt záleží na osobním nastavení a osobním scénáři… a třeba ten můj byl a je - studium, práce, svatba, děti, vychovat děti, spokojené stáří:)

Pokud někdo má třeba studium, práce, cestování, užívání si atd atd…možná děti možná ne…tak to pak bere jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová