Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, taky mam ted takovou depku. Je mi 35 mam petilety vztah a pritel syna 7. O dalsim diteti zatim nechce ani slyset a ja se bojim ze se to nezmeni. Pritele nechci ztratit tak vlastne jen stale cekam a cekam.
Tak to chápu, že jsi nespokojená. Partner totiž jede jen na sebe, zatím, Tobě ten čas utíká ještě rychleji než jemu. On může mít dítě klidně v 45, ale pro Tebe to už bude velká komplikace. Takže otevřený rozhovor je na místě. Ten argument s tím větším bytem, to je nějak v dohledné době, myslím například do konce roku nebo to je jen oddálení až, až, až a v podstatě se mu nechce vůbec?
Moje situace: 30 na krku, rozvedená, 5leté dítě. Partner mladší, bezdětný. Tady tohle - kolik a kdy děti máme již vyřešeno, v létě spolu budeme 2roky. Prostě ženě roky utíkají jinak. ![]()
On se taky nemusí na druhé dítě cítit nikdy. ![]()
Jediná rada, okamžitě od něj odejdi. K čemu je ti takový vztah, stejně jen brečíš a hádáte se, do toho ještě nemá dobré vztahy s bejvalkou, más to zapotřebí? Tvůj přítel evidentně další dítě nechce, hledá jen výmluvy a tobě utíká čas, nebere na tebe žádný ohled. Pokud neodejdeš, budeš toho jednou hodně litovat, zůstaneš bezdětná.
@lamicina jo no na ten otevreny rozhovor se chystam uz dlouho a porad to odkladam navic jeste k tomu pracuju u jeho rodiny a kdyby jsme se rozesli tak bych tam musela jeste dva mesice oddelat no to by bylo fakt neco. S tou bejvalkou to chapu ona se o maleho fakt poradne nezajima je rada kdyz ho hlida nekdo jiny tak zas chapu ze je on na nervy a do dalsiho se nehrne no asi bude ten rozhovor nutny. Vlastne porad vse jen odkladam a rikam si pockam do zari a reknu mu pak pockam do konce roku no jsem asi fakt blba ale asi jsem moc mekka.
@kve-tinka no prave taky jsme si to meli urcit hned na zacatku ted uz bych vse udelala jinak.
@Judithkaj no prave venuje se mu skoro denne a to same ceka ode mne vlastne jsem ho na to nechala navyknout ze s nimi travim cas ted kdyz se mi nechce nekdy s nimi ven tak je urazenost. Maly je fakt divocina otocite se a je na plote do toho tatinek spis posloucha co chce synacek a ja mam pak akorat nervy ze otec se ridi ditetem a do toho vseho i ja bych chtela a navic bydlime u me
Co se da poradit, proste mu to rekni a kdyztak musis hledat jinde.
@Anonymní píše:
@lamicina jo no na ten otevreny rozhovor se chystam uz dlouho a porad to odkladam navic jeste k tomu pracuju u jeho rodiny a kdyby jsme se rozesli tak bych tam musela jeste dva mesice oddelat no to by bylo fakt neco. S tou bejvalkou to chapu ona se o maleho fakt poradne nezajima je rada kdyz ho hlida nekdo jiny tak zas chapu ze je on na nervy a do dalsiho se nehrne no asi bude ten rozhovor nutny. Vlastne porad vse jen odkladam a rikam si pockam do zari a reknu mu pak pockam do konce roku no jsem asi fakt blba ale asi jsem moc mekka.
Najdi si jinou práci a dej výpověď. PO dvou měsících od něj odejdi. Ztrácíš čas a bude to jen horší.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, taky mam ted takovou depku. Je mi 35 mam petilety vztah a pritel syna 7. O dalsim diteti zatim nechce ani slyset a ja se bojim ze se to nezmeni. Pritele nechci ztratit tak vlastne jen stale cekam a cekam.
@Anonymní píše:
takže vlastně strávíš život v čekárně…
Dekuji za rady a za vase nazory. Budu se stim muset poprat. Treba me v zivote potka jeste stesti jinde. Uz to mi pomohlo se sverit.
@Anonymní píše:
To je těžké. Můj exmanžel má několik let přítelkyni, on také dítě nechce. Ona je s tím tedy srovnaná, hodně se věnuje práci plus jejich společnému koníčku.
Podle mého záleží hodně na tom, jestli máš něco, co by Tě takto naplňovalo. Já sama bych si tuto možnost v minulosti představit dokázala, ale když ty děti mám, tak už samozřejmě ne, ale já jsem měla takto posunutou tu hranici. Ještě mám i kolegyni v práci, kdy manžel děti nechce, také je naplňuje práce plus cestování. Pokud si život bez dětí nedokážeš představit, ve Tvém případě bych si položila otázku, jestli Ti život s ním vyváží bezdětnost. Jinak si stanov nějaké datum, ke kterému to rozsekneš. U Tebe je za mě nejhorší to, že Ty vlastně nevíš, ale doufáš
Prosím anonym
Jjj no on na to cestovani moc neni ja kdysi cestovala hodne ted mi to trosku chybi ale zas ho nedonutim jsem rada jak ho aspon jednou rocne dostanu na vikend wellness ![]()
@Anonymní píše:
Dekuji za rady a za vase nazory. Budu se stim muset poprat. Treba me v zivote potka jeste stesti jinde. Uz to mi pomohlo se sverit.
@Anonymní píše:
@mravVdana ne, zijeme spolu v mensim byte on by mel nejradsi maleho u sebe ale ja delam dvanactky jsem cely den pryc a on taky pracuje. On si ho bere skoro denne odpoledne do vecera snazi semu to vynahradit jen na me se obcas zapomina co chci ja.
. Obcas je i urazeny kdyz s nimi nejdu ven taky jsem znicena po praci a nechce se mi no a pak mam depky. Je to slzitejsi jeho ex mu dela naschvaly a on je porad ve stresu.
Vítej do klubu ![]()
@elle21 ze at jeste pockam a az si koupime vetsi byt a ted uz se ho tak pul roku ani neptam pze to pak jen obrecim a hadame se. Na jed u stranu ho chapu. Maleho nema u sebe jeho byvalka dela porad naschvaly. On ho vezme ven napr v jednu a ona mu v osm nebere telefon at si ho necha na noc atd. Taky jsem nastvana na sebe ze jsem mu na zacatku nerekla ze chci dite vlastne jsme resili uplne jine veci. Tak si za to muzu i sama ale opustit ho neumim na to ho moc miluji jinak nam to klape ale porad myslim i na to ze ja sitaky zaslouzim byt mama.