Stará sousedka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
251
28.7.18 21:24

@Markéta80
Taky mám psa. Teď v létě je to hrůza s těmi chlupy. Ale prostě jednou žijem všichni v králíkárně, tak se musíme domluvit. Mám též takovou pořádkumilovnou sousedku a ten vysavač je slyšet přes 2 patra, predstava, že to dělá víckrát denně, tak mě asi odvezou. Fakt ta plovoučka je naprd. Kdysi se dávalo lino, takže člověk dupal a bylo to v poho. Já bych prostě dala koberec a přežila to, dokud bude malá batole. A jak tu někdo říkal, když ty ji slyšíš ťukat, predstav si, co ona musí slyšet za randál, když malá leze po kolenou. Ale to, že schválně neotevřela je divný, je přece i v jejím zájmu to vyřešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
28.7.18 21:31

@Nattx tak nevím, bud máme dobré zdi nebo tady nikdo nevysává. Slyším vysavač od sousedů jen když čekám na výtah :lol: Možná paní nemá co řešit jen prudí jinak by to řešit chtěla. My koberec měli jen v jednom pokoji a i ten se zrušil, musel se vyhodit. Kromě kuchyně, wc koupelny a předsíně byly v pokojích parkety a kolikrát se mne sousedka co je pod námi ptá jestli máme vůbec doma děti :mrgreen: tak asi dobrý. A to tu jsme skoro 13 let a nikdy nikdo nic neříkal. Nad námi žije rodinka, nadávky, bití… ale přes den je to ok ale když je ticho neběží ani ventilátor tak ty nadávky slyším až moc dobře, chůze je taky slyšet ale to fakt musí být klid přes den nic moc slyšet není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
28.7.18 21:37
@Markéta80 píše:
@Nattx tak nevím, bud máme dobré zdi nebo tady nikdo nevysává. Slyším vysavač od sousedů jen když čekám na výtah :lol: Možná paní nemá co řešit jen prudí jinak by to řešit chtěla. My koberec měli jen v jednom pokoji a i ten se zrušil, musel se vyhodit. Kromě kuchyně, wc koupelny a předsíně byly v pokojích parkety a kolikrát se mne sousedka co je pod námi ptá jestli máme vůbec doma děti :mrgreen: tak asi dobrý. A to tu jsme skoro 13 let a nikdy nikdo nic neříkal. Nad námi žije rodinka, nadávky, bití… ale přes den je to ok ale když je ticho neběží ani ventilátor tak ty nadávky slyším až moc dobře, chůze je taky slyšet ale to fakt musí být klid přes den nic moc slyšet není ;)

No tak to jsi šťastná žena. Já žiju v takovém tom klasickém komoušském kvádru. :D možná proto jsem tak vyjela, jsem si to představila u nás. No tak když né koberec, tak ty puzzle by mohly projít. Jenže zakladatelka pořád tohle ne, tohle ne, tohle dělat nebudu… Mi tak přišlo, že chtěla slyšet, jaká je to stará sůva. Ale nějaký kompromis budou muset udělat obě.

Příspěvek upraven 28.07.18 v 21:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
28.7.18 21:43

Taky si u nás starsi sousedka byla stěžovat prakticky na totéž. Šla si tedy stěžovat rovnou k nám, a neřešila přes nikoho dalšího. Postezovala si u nás, vyslechli jsme, a od té doby tu nebyla. Je fakt, že když ji potkám, tak mi to zopakuje, že ty rány jak malý leze stále slyší, a to tedy máme koberce…tak ji slušně odpovím, že malého se snažím směřovat aby nemlatil s hrackama o podlahu, ale že bohužel jinak dítě lézt potřebuje a s tím těžko něco udělám, stejně jako s tím, že obcas brečí,že to si určitě pamatuje i od svých deti a zatím tak nějak žijem. ???? Ale naše paní sousedka si stěžovala i předtím na různé blbosti, takže to beru trochu s rezervou ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
28.7.18 21:49

@Nattx jen si říkám jestli větší hluk neudělají feny když se nahánějí po pokoji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
28.7.18 21:57
@Markéta80 píše:
@Nattx jen si říkám jestli větší hluk neudělají feny když se nahánějí po pokoji :mrgreen:

Tak že bych s tím vysavačem měla problém jen já :mrgreen:. Asi to budu muset přehodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
28.7.18 22:01

@Nattx Na vysavač si nikdy nikdo nestezoval, ani sousedi vedle v byte a to jsou taky duchodci. Takze to slyset jit tak nemuze, ani neklepe do stropu, kdyz vysavam, takze to bych neresila. Jen jsem zminila vysavac, protoze mi tu nekdo psal, ze jsem lina uklizet :potlesk: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
28.7.18 22:02

@AndyVesela Jo, kdyby si prisla stezovat osobne a hned nezacala tukat a tukat, tak bych se s ni i pobavila, ale takhle? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
28.7.18 22:04

@Markéta80 Asi to nijak resit nechce no, jen prudit, kdyz u nas ani nezazvonila a ted ani neotevrela po me navsteve. Nebo treba nebyla doma, kdo vi. Kazdopadne koberce davat nebudu. S manzelem jsme se bavili o dokoupeni puzzli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
28.7.18 22:04

@Nattx Nad náma je baba s plovoucí podlahou a když vysává, je to rámus. Kombinace komoušský panelák a plovoučka je na ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
28.7.18 22:06
@LucieH16 píše:
@Nattx Na vysavač si nikdy nikdo nestezoval, ani sousedi vedle v byte a to jsou taky duchodci. Takze to slyset jit tak nemuze, ani neklepe do stropu, kdyz vysavam, takze to bych neresila. Jen jsem zminila vysavac, protoze mi tu nekdo psal, ze jsem lina uklizet :potlesk: :D

Jasně, chápu. Jen jsem se fakt zděsila při představě, že by to někdo dělal u nás a napadlo mne, jestli už sousedka není nabroušená předem kvůli tomu. Jenže jestli to s tebou nebo kýmkoliv odmítá řešit tak má teda asi smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
28.7.18 22:09
@Konnny píše:
@Nattx Nad náma je baba s plovoucí podlahou a když vysává, je to rámus. Kombinace komoušský panelák a plovoučka je na ránu.

Já se přiznám, že plovoučku zametám a vytřu, už tu byla, není to můj byt. Vysaji jen koberce. Ale říkám, můžu přesně určit, kdy kdo vysává, papírové stěny no. Jestli mají u zakladatelky něco obdobného, tak asi radši se ani nehýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
28.7.18 22:15

@Nattx Mě to luxování zas nijak nevadí, je to přirozený zvuk. Ale když tam mají někdy to dítě, co si zřejmě hraje přímo na podlaze, ty rány od hraček, padajících kostek apod. to je hrozně silný zvuk.Pro mě se stává obývák neobyvatelný a mizím. Mít to pořád tak se zblázním.
Divím se, že ta babka nechce s nikým mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
28.7.18 22:22
@Nattx píše:
Tak že bych s tím vysavačem měla problém jen já :mrgreen:. Asi to budu muset přehodnotit.

No ono hodne zalezi, v jakem panelaku zijes. Nekde je slyset i spendlik, jinde jsou zdi dobre. Ale vysavac by mi tedy nevadil, to je takovy konatantni zvuk a da se odignorovat.

Nicmene zacinam mit pocit, ze zakladatelka je takova celkem arogantni „mamynka“, ktera si sem nesla pro nazor, ale utvrdit se ve svem nazoru, ze je v pravu.

Uz to, ze uvazuje, ze bude sousedce lhat o tom koberci, mi prijde silne pres caru. Misto toho, snazit se udelat co nejvic pro klidne souziti a spokojenost obou stran, hleda zpusob, jak to cele obejit :-( Jeste, ze my mame stesti na sousedy pod i nad nami.

Zakladatelko, ja jsem se treba sama aktivne ptala sousedu pod nami, jestli je necim nerusime. Za tu dobu, co mam deti, tak uz 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
28.7.18 22:24
@Konnny píše:
@Nattx Mě to luxování zas nijak nevadí, je to přirozený zvuk. Ale když tam mají někdy to dítě, co si zřejmě hraje přímo na podlaze, ty rány od hraček, padajících kostek apod. to je hrozně silný zvuk.Pro mě se stává obývák neobyvatelný a mizím. Mít to pořád tak se zblázním.
Divím se, že ta babka nechce s nikým mluvit.

Vždy je nutné to vidět z obou stran. Že má někdo děti je supr, ale pořídil si je on, ne sousedi. To platí i pro psy a vysavače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný